Prima pagină » Cum îți poți îngriji pielea mai bine? Sfaturi de la specialiști din întreaga lume

Cum îți poți îngriji pielea mai bine? Sfaturi de la specialiști din întreaga lume

Autor: admin
0 comentarii
Cum îți poți îngriji pielea mai bine? Sfaturi de la specialiști din întreaga lume

Poate multe dintre aceste secrete le știai deja, dar nu le cunoșteai cu adevărat beneficiile. Spre exemplu, cu toții știm că este important să folosim crema cu protecție solară, dar nu mulți știu care sunt consecințele nefolosirii acestui produs atât de esențial pentru sănătatea pielii.

Să începem!

1 . Aplicarea corectă a tratamentelor faciale

De la tonifiere la hidratare, doctorii recomandă ca atunci când aplicăm mai multe tratamente să începem cu cel mai light și să creștem gradat spre pașii care exercită pielea mai mult, cum ar fi un peeling. În felul acesta vom știi când să ne oprim înainte de a ne irita tenul.

2. Investește într-o cremă hidratantă de calitate

Precum bine știm deja, hidratarea este un pas extrem de important dacă vrem să ne menținem tenul tânăr pentru cât mai mult timp. De aceea doctorii ne recomandă mai bine să punem de-o parte niște economii pentru a ne cumpăra o cremă de calitate superioară decât să investim în mai multe produse slabe.

3. Stai departe de spumă!

Claeanser-urile pe bază de spumă îți vor usca si deshidrata tenul, făcându-l predispus acneei. Nu vrei asta. Aceste produse pot chiar încuraja ridurile și liniile fine să apară. Ce poți face este să aplici un produs pre-cleansing care să fie delicat cu pielea și să curețe fără a lăsa tenul lipsit de uleiurile naturale.

4. Cum dormim corect?

Cele mai citite articole

După expunerea pielii la soare, al doilea factor care cauzează riduri este somnul. Zdrobirea feței într-o pernă pentru aproximativ 2500 de ore pe an în timp ce dormi e ca și cum ai călca o cămașă cu o cută deja făcută pentru 2500 de ore – ireversibil. Secretul este să îți poziționezi capul strategic astfel încât doar partea de jos a feței să atingă perna.

5. Tratează-ți gâtul ca fiind o extensie a feței

De multe ori fața este cea răsfățată, iar gâtul este neglijat, chiar dacă este în ”imediata vecinătate”. Pe lângă acest fapt, nu uita că acesta stă mereu la un unghi de 45 de grade atunci când îți folosești telefonul, iar acesta s-a dovedit a fi un obicei nociv pentru riduri premature. Ca gâtul să fie la fel de sănătos precum fața, trebuie să fie și el îngrijit la fel: cu cremă hidratantă și mai ales cremă cu protecție solară atunci când este cazul. De asemenea, pentru îngrijirea pielii de pe gât sunt recomandate și seruri ce trebuie aplicate de jos în sus, opus gravitației.

Citește și:
5 trucuri extrem de simple pentru o piele mai sănătoasă

Text: Sayyad Roxana
Foto: Instagram (@realbarbarapalvin)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/cum-iti-poti-ingriji-pielea-mai-bine-sfaturi-de-la-specialisti-din-intreaga-lume-602429/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si