Prima pagină » Cum poți beneficia de mai multă lumină naturală în locuință?

Cum poți beneficia de mai multă lumină naturală în locuință?

Autor: admin
0 comentarii

Lumina naturală este o cheie importantă ce contribuie la mărirea spațiului la nivel vizual, relaxare, eficiență și un tonus excelent.  

Prin creșterea expunerii locuinței la lumină prin intermediul ferestrelor și al ușilor moderne de sticlă, vei putea crea o ambianță caldă și primitoare. Totodată vei câștiga numeroase avantaje atât din perspectiva sănătății, cât și din cea a consumului de energie.

Cum poți obține mai multă lumină naturală?

Din perspectiva design-ului, lumina naturală are un rol definitoriu în jocul culorilor și al materialelor folosite, favorizând o subliniere a valorii spațiului amenajat. Cu alte cuvinte, în orice stil de amenajare ales, lumina poate valorifica întreaga estetică a locuinței. Din acest motiv, la amenajarea locuinței se au în vedere:

Alegerea unor ferestre potrivite

Dacă dorești mai multă lumină naturală în locuință poți opta pentru ferestre de dimensiuni mari (dacă suprafața îți permite) amplificând astfel câmpul vizual. 

Este important ca fiecare încăpere din locuință să dețină o zonă luminată, accentuând astfel un punct de interes.

Selectarea unor culori deschise pentru pereți

Pentru o încăpere luminoasă se recomandă utilizarea culorilor deschise pentru finisajele pereților. Poți opta pentru alb, ivoire sau bej. În majoritatea proiectelor de amenajare este utilizat albul, acesta reflectând lumina într-o manieră optimă pentru confortul și ambianța locuinței. 

Cele mai citite articole

În viziunea specialiștilor, culorile deschise sunt cele care influențează pozitiv starea de spirit și energia din timpul zilei.

Alegerea ușilor de sticlă

Prin particularitățile sale, sticla este un element ce reflectă lumina, având capacitatea de a se integra de minune în orice proiect de amenajare. Pentru a oferi o personalitate aparte locuinței și a valorifica întregul spațiu, tot mai multe persoane optează pentru usi de sticla

Acestea devin un element cheie în deschiderea spațiului vizual, conferind și un touch modern locuinței. Ușile de sticlă glisante au capacitatea de a potența particularitățile locuinței, fiind elemente versatile și elegante, cu un rol definitoriu în optimizarea spațiului.  

Utilizarea oglinzilor

O altă metodă de a îmbunătăți cantitatea de lumină dintr-o încăpere se referă la adăugarea de oglinzi, care au menirea de oferi strălucire și o senzație de spațiu deschis și luminos. În acest fel, oglinzile devin un element de surpriză în amenajarea generală a camerei.

Poți opta fie pentru încadrarea între două ferestre a unei oglinzi care să aibă o formă similară cu acestea, creând senzația că mai există o altă fereastră. Totodată, genul acesta de decor va spori fluxul de lumină.

Sau poți alege să amplasezi o oglindă vis-a-vis de fereastră pentru a reflecta priveliștea și în cealaltă parte a încăperii și pentru a îmbunătăți nivelul de luminozitate, oferind în același timp iluzia de spațiu mai mare.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si