Prima pagină » Cum poți extinde spațiul casei tale?

Cum poți extinde spațiul casei tale?

Autor: admin
0 comentarii

Construcția unei extensii reprezintă soluția ideală de a beneficia de mai mult spațiu în propria locuință. Suplimentarea unei suprafețe se dovedește a fi varianta cea mai eficientă de extindere a spațiului, însă întregul proiect depinde de numeroase aspecte, precum dimensiunea curții, maniera de amplasare a locuinței etc.

Pentru extinderea locuinței, numeroși proprietari aleg construirea unei mansarde sau a unei terase închise, în vederea creării unui spațiu relaxant, în care pot petrece timp de calitate cu familia sau prietenii apropiați.

În numeroase proiecte de amenajare, una dintre cerințele proprietarilor vizează construirea unei terase acoperite, ca o extensie a locuinței.

Cum poți amenaja terasa exterioară?

În amenajarea terasei, trebuie avute în vedere următoarele aspecte:

Stilul de amenajare

Este important ca în amenajarea terasei să se urmărească armonia cu restul casei, fiind abordate aceleași finisaje, materiale și paletă de culori.

Dacă locuința este una modernă, cu influențe minimaliste, atunci în arhitectura terasei se vor alege elemente din aceeași estetică. Stilul modern permite jocul dintre materiale, culori și texturi, conturându-se astfel o amenajare autentică a terasei, aliniată personalității întregii locuințe.

Materialele utilizate

Cele mai citite articole

În amenajarea terasei, se recomandă utilizarea unor materiale durabile și ușoare din perspectiva întreținerii.

În prezent, lemnul, piatra naturală, sticla termoizolantă sunt în preferințele designerilor în materie de materiale potrivite atât amenajărilor interioare, cât și celor exterioare. Având particularități tehnice excelente, acestea asigură o rezistență sporită în timp, integrându-se cu succes în orice stil de amenajare dorit.

Închiderea terasei

Pentru a beneficia de funcționalitatea terasei pe tot parcursul anului, numeroși proprietari de locuințe optează pentru inchidere terasa

Soluțiile cele mai eficiente la care apelează mulți proprietari sunt sistemele culisante de închidere, acestea remarcându-se prin avantajele lor din punct de vedere tehnic. Fiind sisteme versatile, se pot adapta cu ușurință oricărui tip de terasă.

Rom Decor pune la dispoziția clienților numeroase sisteme de închidere potrivite atât pentru terasă, cât și pentru balcon, putând fi adaptate în funcție de cerințele fiecărui proiect. 

Este important de menționat că sistemele de închidere din sticlă termoizolantă sunt soluții inovatoare, oferind o eficiență maximă atât în anotimpul răcoros, cât și în cel estival. Pentru închiderea unei terase, sticla termoizolantă prezintă numeroase avantaje din perspectiva:

  • Eficienței energetice;
  • Costurilor reduse la întreținere;
  • Eliminarea riscului de condens datorită particularităților sale de izolare termică;
  • Siguranței și durabilității în timp.

Sistemele de închidere terasă GEMINI SLIDE propuse de Rom Decor se remarcă atât prin calități tehnice impresionante (fiabilitate superioară, îmbinare etanșă, izolare fonică și termică etc.), cât și prin estetica inovatoare, ce oferă o notă de unicitate întregii arhitecturi a terasei.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si