Prima pagină » Cum poți depăși infidelitatea online a partenerului

Cum poți depăși infidelitatea online a partenerului

Autor: admin
0 comentarii

Cum poți depăși infidelitatea online a partenerului

Până la urmă este doar o aventură emoțională, care nu se califică în termenii convenționali la „înșelat” sau „adulter”. Și totuși ceva nu-ți dă pace. Lumea ta e cu susul în jos și nu știi cum să depășești momentul, cu sau fără el.

Așa că dă-mi voie să te ajut! Poți depăși infidelitatea emoțională a partenerului tău, dar mai întâi trebuie să știi că:

1. Aventurile nu au mereu legătură cu sexul

Pentru mulți dintre noi, definiția unei aventuri este destul de schematică: atunci când unul dintre parteneri face sex cu o altă persoană, în afara relației. Totuși, realitatea este diferită. Terapeuții de cuplu sunt de părere că o aventură începe atunci când cineva împărtășește lucruri cu o persoană din afara cuplului, pe care nu le împărtășește partenerului său.

De exemplu, am o prietenă care consideră că aventura ei emoțională a început atunci când i-a mărturisit unui bărbat, altul decât iubitul ei, că este deprimată. Nu mai recunoscuse față de nimeni asta. Și cu acest moment de onestitate (dar și de vulnerabilitate) a început totul. De ce marchează asta începutul unei infidelități? Pentru că o astfel de mărturisire creează un soi de intimitate între doi oameni, iar aventurile virtuale se bazează în totalitate pe intimitate, pe împărtășirea unor sentimente, gânduri, speranțe, vise, iar acest schimb afectiv și emoțional duce la dezvoltarea unui sentiment de iubire, care nu are legătură cu sexul. Iar asta poate fi înspăimântător în foarte multe feluri.

2. Aventurile online pot fi mult mai intense

Da, în foarte multe feluri aventurile online pot fi mult mai intense. Pentru că nu implică un contact direct, iar asta duce treptat la acumularea unei tensiuni care nu este eliberată prin sex. Iar atâta timp cât nu există contact fizic, această tensiune continuă să crească în intensitate, ceea ce periclitează relația, pentru că sentimentele se intensifică direct proporțional.

Există persoane care își părăsesc partenerul stabil pentru cineva pe care nu l-au întâlnit niciodată în carne și oase, și fac asta pentru că intensitatea interacțiunii cu partenerul virtual este atât de copleșitoare încât îi conduce la acțiuni care din afară pot părea niște schimbări dramatice și aparent stupide în viață. Așa că nu te păcăli singură spunându-ți că „relația nu are cum să fie foarte puternică, pentru că cei doi sunt la distanță”. Tocmai distanța potențează intensitatea interacțiunii.

3. Orice fel de aventură ucide încrederea

Cel mai important aspect al unei relații sănătoase este încrederea. Iar odată ce a avut loc un episod de aventură, chiar și virtuală, încrederea dispare. Întrebarea este: de când ai descoperit aventura emoțională a partenerului tău ai început să-i verifici telefonul cu regularitate? Te întrebi încotro se duce atunci când iese pe ușă? Te surprinzi gândindu-te că te minte cu absolut orice? Toate aceste întrebări care nu-ți dau pace sunt dovezi că în relația voastră nu mai există încredere. Iar primul pas pentru a depăși infidelitatea emoțională a partenerului tău este reconstruirea încrederii.

4. Cât de afectată ești?

Atunci când te întrebi dacă infidelitatea virtuală este mai puțin nocivă decât o aventură sexuală, este important să înțelegi ce simți tu adevărat în legătură cu asta. Ești rănită? Ești tristă? Ți-e indiferent? Pentru multe femei, descoperirea unei aventuri online a partenerului poate fi devastatoare: acceptarea faptului că iubitul lor a împărtășit momente de intimitate cu o altă persoană poate fi incredibil de dureroasă. Pentru altele, un astfel de episod nu are foarte multă importanță, pentru că atâta vreme cât partenerul vine acasă în fiecare zi, nu a înșelat fizic, împart același buget cu el și responsabilitățile față de copii, formează încă un cuplu.

Cele mai citite articole

Femeia de la celălalt capăt al legăturii virtuale este doar o persoană care nu primește altceva decât cuvinte. Iar pentru multe o astfel de interacțiune reprezintă chiar o ușurare, pentru că partenerul lor are o supapă prin care se descarcă constant. Așadar, mai întreabă-te o dată: ce simți în legătură cu ceea ce ai descoperit? Dacă ești rănită, înseamnă că infidelitatea virtuală a partenerului tău are o însemnătate mare pentru tine. Dacă nu, înseamnă că nu reprezintă mare lucru și poți depăși momentul.

5. Infidelitatea îți poate distruge relația

Fie că este vorba de infidelitate emoțională sau fizică, o aventură îți poate distruge relația. Pierderea încrederii, transferarea intimității către o altă persoană din afara cuplului, intensitatea simțită de partenerul tău implicat într-o nouă relație și dezamăgirea profundă pe care e posibil să o resimți, toate acestea pot avea ca rezultat distrugerea relației voastre. Singurul tău aliat este distanța, care poate fi de ajutor dacă partenerul tău vrea să pună capăt aventurii virtuale.

În cazul aventurilor care implică și interacțiunea fizică, despărțirea e mai problematică pentru că cei doi încă se mai pot întâlni la serviciu, în oraș sau la petreceri. În cazul unei aventuri online, sfârșitul poate fi simplu și radical: blocarea celuilalt. Dar nu fi naivă! Desprinderea dintr-o astfel de relație nu se întâmplă prea ușor, pentru că genul acesta de interacțiune creează dependență, care poate fi confundată ușor cu dragostea. Iar cu asta e greu de luptat. Cu toate astea, o relație poate supraviețui unei infidelități emoționale.

Totuși, este important să înfrunți adevărul și să nu te minți: o aventură emoțională poate fi mai intensă decât una sexuală, iar asta distruge încrederea în partenerul tău și implicit relația. Este posibil să găsiți împreună calea către refacera relației voastre, cu ajutorul terapiei, al consilierii de cuplu, al comunicării oneste, iar recâștigarea încrederii poate reprezenta o imensă provocare.

Acum, că ai înțeles ce înseamnă și ce presupune o aventură emoțională, poți face pașii următori, decizând dacă poți colabora cu partenerul tău pentru vindecarea relației voastre sau e timpul să depășești momentul și să treci mai departe.

Citește și:
25 de lucruri la care să te aștepți atunci când ai o relație cu un narcisist

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cum-poti-depasi-infidelitatea-online-a-partenerului-674908/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!