Prima pagină » Cum să faci față stresului de sărbători

Cum să faci față stresului de sărbători

Autor: admin
0 comentarii

Cum să faci față stresului de sărbători

Ar trebui să fie cea mai frumoasă perioadă a anului, dar vei observa că poate să devină copleșitor.
Nu ar trebui să lași ca stresul să îți strice Crăciunul. Iată 11 strategii care te pot ajuta să te descurci cu stresul generat de perioada aglomerată a sărbătorilor.

1. Planifică din timp

Dacă tinzi să faci cumpărăturile de Crăciun în Ajun sau dacă aștepți până în ziua de 31 ca să faci curat în casă, este normal să te simți stresată. De la banii economisiți pentru cadouri până la cumpărăturile în sine, atunci când planifici totul în avans scapi de un stres suplimentar.

2. Stabilește un ritm mai puțin alert

În timpul perioadei de sărbători, probabil că timpul este foarte important, dar este bine să îți împarți îndatoririle, pentru a te asigura că nu intrii în criză de timp. Persoanele nu se descurcă bine atunci când se grăbesc, în general, de aceea va trebui să îți stabilești un ritm mai puțin alert pentru a rezolva toate îndatoririle.

3. Ai așteptări realiste

Poate că anumite aspecte ale Crăciunului sunt interesante, dar este important să planifici realist pentru toate scenariile. Planificarea din timp presupune anticiparea problemelor și înseamnă să te gânești cum poți să te descurci cu ele. Acceptă că lucrurile nu pot merge perfect și pregătește-te să întâmpini și dificultăți – de la rude enervante, la întâlniri cu persoane pe care nu ai vrea să le vezi.

4. Așteaptă-te la lucruri neprevăzute

Similar cu așteptările realiste, este important să te aștepți la lucruri neprevăzute. Programul tău ar putea să fie dat peste cap de ceva neașteptat, cadourile comandate pot să nu fie livrate la timp și vremea poate să nu fie perfectă.

Lucrurile stresante au tendința să fie și mai stresante atunci când sunt neanticipate. Atunci când știi că o problemă va veni, este mai ușor să te descurci cu ea. Nu îți face un plan despre care să crezi că va decurge perfect.

5. Ai încredere

Poți lua în spate toate responsabilitățile pentru a evita să încurci persoanele, dar acest lucru doar va aduna sters suplimentar și te va crea conflicte cu membrii familiei. Poți delaga responsabilitățile. Dacă ai o rudă care este problematică în mod special, poți avea o discuție sinceră cu aceasta în legătură cu așteptările tale.

6. Fii recunoscătoare

Cele mai citite articole

Este ușor să te lași prinsă în toată frenezia sărbătorilor și să uiți ceea ce este cu adevărat important. Sărbătorile sunt un prilej important pentru a reflecta și pentru a petrece momente frumoase alături de familie. Amintește-ți cât de fericită ești pentru că poți petrece timp împreună cu ei, în ciuda greutăților prin care ați trecut în anul respectiv.

7. Nu te mai gândi la trecut

Dacă ai experiența unor neplăceri din trecut de la alte petreceri de Crăciun, poate că aceasta este o perioadă dificilă. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul persoanelor care mențin conflicte. Încearcă să te bucuri de moment și să lași la o parte vechile neînțelegeri, măcar de Crăciun.

8. Păstrează-ți nervii

Cu atât de multe lucruri care se întâmplă, va trebui să îți păstrezi nervii pentru momente care te vor deranja cu adevărat și să nu te enervezi din orice lucru minor. Amintește-ți că sentimentele tale sunt mai ușor de deranja de sărbători.

9. Planifică ceva distractiv

Nu uita să te bucuri de perioada aceasta. Ar trebui să îți faci timp pentru activități distractive alături de familie. Organizați o seară de filme de Crăciun, jucați-vă un boardgame, depănați amintiri sau gătiți împreună.

10. Fă sport

Dacă îți place să faci mișcare, este un moment bun să mergi la sală și să elimini stresul. Chiar și niște exerciții făcute în casă pot ajuta. Exercițiile te ajută să scapi de toate frustrările acumulate și să te simți mai bine. Nu uita să ai grijă și de tine.

11. Ia o pauză

La sfârșitul zilei trebuie să îți rezervi și timp pentru tine. Crăciunul poate fi stresant pentru toată lumea și ai de făcut mai multă treabă decât poate face un om. Oferă-ți 20 de minute în care să te uiți la comedia preferată sau la filmulețe amuzante.

Citește și:
12 filme care te vor ajuta să intri în atmosfera sărbătorilor

Foto: Instagram (@lydiaemillen)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cum-sa-faci-fata-stresului-de-sarbatori-635050/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si