Fie că îți dorești să îți dea mesaje mult mai des, să petreceți și mai mult timp împreună sau chiar să plecați într-o vacanță, deși el invocă mereu motive, cum ar fi că nu are timp sau are prea multe responsabilități la job, toate acestea contribuie la o nesiguranță pe care o poți avea față de partener.
Nesiguranța într-o relație joacă un rol extrem de important, mai cu seamă că poate avea un impact extrem de mare asupra buna funcționării a relației. Și nu doar nesiguranța ar fi problema în sine, ci și dezamăgirile, eșecurile și incompatibilitățile ne pot face să ne pierdem încrederea în noi, dar și într-un viitor partener. Important este să îți dai seama că toate aceste probleme te afectează și că cel mai bine ar fi să discuți cu partenerul tău și să nu crezi că neîncrederea se poate rezolva de la sine. Trebuie să fii sinceră și îți asculți partenerul atunci când este nevoie, dar și partenerul tău să reușească să te asculte.
În momentul în care îi spui partenerului ceea ce te apasă și crezi că puteți găsi o rezolvare, lucrurile vor deveni mult mai ușoare între voi. Ba mai mult, încrederea atât în tine, cât și în partener se poate recâștiga doar dacă reușești să vorbești deschis cu partenerul. Într-o relație, frustrările acumulate de parteneri duc la și mai multe probleme, de care nu ai nevoie.
Iată care sunt aspectele la care ar trebui să lucrezi, dacă nu ai încredere în relația pe care o ai:
1. Timpul petrecut împreună
Dacă te simți tot mai des anxioasă sau nu ai încredere în relația pe care o ai, o problemă poate fi timpul pe care îl petreceți împreună. Atunci când nu te vezi atât de des cu partenerul, poate interveni gelozia, care știm cât de periculoasă poate fi într-o relație. Dacă simți că te afectează acest lucru, încearcă să petreci cât mai mult timp cu iubitul tău, însă nu exagera cu asta deoarece fiecare dintre voi are nevoie de timpul pe care îl petreceți împreună. Încearcă să profiți cât de mult poți de timpul petrecut împreună.
2. Cine se ocupă de treburile casnice
În cazul în care deja stai împreună cu iubitul tău, te poți confrunta cu probleme de tipul cine face micul-dejun de dimineață, cine spală vasele sau cine trebuie să dea cu aspiratorul. În acest caz, toate aceste îndatoriri trebuie să fie împărțite, astfel încât să nu existe diferențe între voi. Fiecare dintre voi trebuie să fie la fel de implicat în relație și să investească la fel de mult timp precum celălalt. O altă problemă ar mai putea fi situația financiară a unuia dintre voi. Dacă unul dintre parteneri câștigă mai mult decât celălalt, apar frustrări și nesiguranțe, care desigur, de cele ami multe ori sunt nejustificate.
3. Ce postează pe rețelele de socializare
De câte ori nu te-ai gândit să îi verifici telefonul partenerului tău, doar ca să fii sigură că nu te înșală? Știm, probabil de multe ori. Dacă verifici mereu ce face partenerul tău pe rețelele de socializare, poate fi un semn al neîncrederii pe care o ai în el. Iar dacă aceste lucruri vin la pachet și cu o răcire din partea lui sau o schimbare în ceea ce privește comportamentul, cu atât mai mult. Dacă încă de la început îți construiești cu partenerul o relație bazată pe încredere, atunci nu ai motive pentru care să îl verifici mereu. Așa că, ar trebui să te concentrezi pe încrederea pe care ar trebui să o ai în partener.
4. Ce face când nu sunteți împreună
Într-o relație, este important să îți dorești să petreci cât mai mult timp cu partenerul, însă la fel de important este și faptul că ar trebui să îți acorzi timp atât ție. Dacă nu ai încredere în el, timpul pe care nu îl petreceți împreună poate fi cu adevărat greu deoarece îți dorești să fii tot timpul cu el, mai ales dacă vă aflați la începutul relației. Iar doar pentru că fostul partener te-a înșelat, asta nu înseamnă că același lucru se va întâmpla și în actuala relație.
5. Prietenii pe care îi are partenerul
Anturajul joacă un rol important în ceea ce privește comportamentul unui om, iar acesta se poate vedea și în relațiile pe care le are, fie că vorbim de relații profesionale sau amoroase. Important este să îți lași partenerul să iasă cu prietenii și să își vadă de activitățile lui, fără să te simți stresată de faptul că te-ar putea înșela. Nu spunem acum că ar trebui să îi verifici prietenii partenerului, ci doar să reușești să îi cunoști și tu la rândul tău prietenii, iar astfel să poți avea încredere în el.
6. De ce stă mereu pe telefon
Dacă îți dorești în mod constant să știi ce face partenerul pe telefon, este un alt semn al neîncrederii pe care o ai față de el. O relație nu se trăiește pe rețelele de socializare. Important este să îți dai seama că un astfel de comportament nu face deloc bine relației tale și că ceea ce ar trebui să faci este să elimini încă de la început un astfel de comportament, dacă îți dorești ca relația să funcționeze.
7. Nevoile partenerului tău
Fiecare are într-o relație anumite nevoi, de care celălalt partener ar trebui să aibă grijă. Dacă nu încredere în relația ta și în mod constant aveți probleme și discuții pe seama acestui subiect, atunci în mod cert relația nu este potrivită pentru tine și nu poți avea un viitor alături de acel partener. Oricât de mult ai discuta cu partenerul și ai încerca să rezolvi lucrurile, fericirea ta trebuie să primeze, în orice situație.
Citește și:
Partenerul tău și-a pierdut interesul în relație? Iată care sunt semnele care îți arată acest lucru
Foto: Imaxtree
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro