Prima pagină » Cum să îți dai seama ce îți dorești cu adevărat de la o relație (pentru a putea găsi persoana potrivită pentru tine)

Cum să îți dai seama ce îți dorești cu adevărat de la o relație (pentru a putea găsi persoana potrivită pentru tine)

Autor: admin
0 comentarii

Cum să îți dai seama ce îți dorești cu adevărat de la o relație (pentru a putea găsi persoana potrivită pentru tine)

Dacă ești încă singură, dar ți-ai dori să cunoști o persoană, cel mai bine este să faci un exercițiu de sinceritate cu tine însăți. Descoperă ce îți dorești cu adevărat și doar în felul acesta vei putea atrage persoana potrivită pentru tine. Dacă vei încerca să te aventurezi în relații fără să știi ceea ce cauți, s-ar putea să fii rănită și pur și simplu să pierzi timp și energie alături de persoana nepotrivită.

Practic, dacă nu încerci să faci asta nu ar trebui să te mai întrebi de ce nu găsești pe cineva și, mai ales, de ce ajungi mereu să fii nefericită în relații.

Încearcă exercițiul acesta alături de prietena cea mai bună, persoana care te cunoaște cel mai bine, pentru a te asigura că răspunsurile tale sunt sincere. Începe cu o listă a lucrurilor pe care tu ești dispusă să le aduci într-o relație. Nu, nu vorbim despre obiecte, ci despre calitățile și dorințele tale. Poți începe cu informații mai generale, amuzante, însă asigură-te că ajungi și la lucrurile mai profunde.

Este bine să o ai lângă tine pe prietena ta, deoarece ea îți poate spune ce o face să te considere o persoană bună și cum ați reușit să vă păstrați prietenia o perioadă atât de mare de timp (presupunem că vorbim despre o prietenă pe care o ai de cel puțin un an, nu?).

După prima parte a exercițiului, urmează cea în care va trebui să faci un efort mai mare. Gândește-te la toate lucrurile pe care nu le aduci în relație, la ceea ce nu ești. De la aspectul fizic la lucrurile care nu au funcționat în relațiile trecute și pe care le regreți. Întreabă-te dacă ești genul de persoană care se enervează ușor, care renunță repede. Totodată, amintește-ți de stilul tău de viață: este unul nesănătos sau, din contră, ești o persoană foarte activă?

Cele mai citite articole

Al treilea pas este să faci o listă a lucrurilor pe care tu nu le aduci în relație, însă pe care nu le-ai refuza. De exemplu, nu ești pasionată de drumeții pe munte, însă nu te-ar deranja să faci asta din când în când.

Ultima etapă este și cea mai dificilă. Gândește-te la lucrurile pe care ai vrea tu să le faci pentru tine și pentru o posibilă relație. Te enervezi ușor? Poate îți vei dori să îți controlezi mai bine temperamentul. Poate te atașezi prea ușor și trebui să înveți să fii mai independentă și să nu te gândești la o relație serioasă de la prima întâlnire. Totodată, menționează și lucrurile care țin de stilul tău de viață și de ceea ce ai vrea să faci diferit (vrei să faci mai mult sport, să mănânci mai sănătos etc.).

La final compară listele între ele. Cum ți se pare că ar arăta situația alături de o altă persoană și care ar fi lucrurile la care ai fi dispusă să renunți?

Citește și:

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cum-sa-iti-dai-seama-ce-iti-doresti-cu-adevarat-de-la-o-relatie-pentru-putea-gasi-persoana-potrivita-pentru-tine-602094/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si