Prima pagină » Cum să renunți la o relație toxică

Cum să renunți la o relație toxică

Autor: admin
0 comentarii

Cum să renunți la o relație toxică

De multe ori se întâmplă să ne aflăm în relații care nu sunt ceea ce ne dorim și care ne dăunează. Deși suntem conștiente de acest lucru, încercăm să negăm aspectele rele pentru a nu ne confrunta cu realitatea. Odată ce ai simțit că relația ta este toxică, nu te strădui să găsești scuze și caută o ieșire cât mai repede. O relație toxică îți poate afecta negativ sănătatea și bunăstarea. Deoarece o relație necesită mult timp și energie din partea noastră, trebuie să fim atente cui i le oferim.

Semnele care indică o relație toxică

Există numeroși factori care trebuie luați în considerare, inclusiv stilul de comunicare, stilul de rezolvare a conflictelor, nivelul dependenței și gradul de reciprocitate. De exemplu, te afli într-o relație toxică atunci când trebuie să controlezi tot ceea ce faci pentru a fi pe placul lui, nu simți că evoluezi pe plan personal sau profesional, nu ai parte de independență sau dacă ți-a scăzut încrederea de sine din cauza părerilor sale. Nu ignora aceste semne, oricât de târziu îți dai seama de existența lor.

Pașii pe care trebuie să-i faci odată ce ai realizat că relația ta îți dăunează

Renunțarea la o relație toxică poate avea loc doar cu ajutor din exterior. Încearcă să apelezi la prieteni, familie sau chiar la un terapeut, dacă simți că nu te poți descurca de una singură. Ține minte aceste cinci lucruri pe care trebuie să le faci atunci când ești pregătită să renunți:

Vorbește cu partenerul tău despre ce te deranjează

Dacă sunteți dispuși să faceți terapie, luați în considerare terapia în cuplu. Cu toate acestea, dacă obții ajutorul necesar însă vechile obiceiuri nu se schimbă, acum este momentul să pui punct relației.

Vorbește cu familia și prietenii tăi despre situația în care te afli și faptul că vrei să-l părăsești

Este posibil să ai nevoie de un loc în care să locuiești după încheierea relației sau, pur și simplu, vei primi susținere emoțională ce te va ajuta să nu te simți singură în tot acest proces.

Lucrează la stima ta de sine

Concentrează-te pe lucruri pe care le prețuiești, cum ar fi timpul petrecut cu cei dragi sau practicarea unor activității care te fac să te simți bine. Această metodă îți va stimula stima de sine.

Economisește bani

Încearcă să pui deoparte cât mai mulți bani posibil pentru când va avea loc eventuala despărțire.

Dacă partenerul tău este violent sau te-a amenințat, nu ezita să apelezi la autorități

Cele mai citite articole

Dacă nu te simți în siguranță și îți este teamă de reacțiile lui, poți să apelezi la autorități pentru a te apăra. De exemplu, dacă te afli într-o situație cu adevărat gravă iar partenerul tău ar fi în stare să te pună în pericol, poți face rost de un ordin de restricție.

Cum să treci peste

După ce ai ieșit dintr-o relație toxică, încearcă să te concentrezi să regăsești fericirea. Doar pentru că această relație nu a mers, nu te gândi că nu vei avea niciodată parte de ceva frumos și sănătos. Toate vor veni la timpul lor. Până atunci, ascultă de aceste patru sfaturi pentru a începe vindecarea:

Întrerupe orice fel de comunicare cu fostul partener

Dacă încă țineți legătura, acest lucru va încetini procesul de vindecare. Desigur, există anumite situații în care trebuie să comunicați, cum ar fi
dacă aveți un copil. În acest caz, încearcă să ții discuțile cât mai la obiect. După ceva timp, dacă v-ați vindecat cu adevărat și v-ați refăcut viața, o relație de prietenie poate fi posibilă. Însă, imediat după despărțire, îndepărtează-te cât mai mult de el.

Acordă-ți tot timpul necesar pentru a te vindeca

Petrece timp alături de persoane care te iubesc și care te ajută să crești. De exemplu, îți poți lua un animal de companie, deoarece te vei simți cu adevărat iubită și te poate distrage de la sentimentul de singurătate.

Practică câteva hobby-uri care îți plac sau pe care ai vrut întodeauna să le încerci

Hobby-urile nu numai că stimulează stima de sine, ci pot reprezenta un loc în care să întâlnești noi parteneri atunci când vine momentul potrivit.

Ai grijă de tine înainte să începi o nouă relație

Dacă te afli într-o relație toxică, te poți transforma în ceva ce nu ești de fapt. Poate lua ceva timp să îți dai seama cine ești cu adevărat și să te vindeci de daunele provocate de relație.

Citește și:

Text: Diana Babanica
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cum-sa-renunti-la-o-relatie-toxica-623394/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si