Îmi amintesc prima oară când mi-am tuns singură bretonul. Părea că încep bine, dar rezultatul a fost dezastruos și, pe măsură ce încercam să corectez greșeala, tâind dintr-o parte în alta, pe măsură ce arătam mai caricatural. S-a lăsat cu multe lacrimi amare și luni întregi de prins bretonul cu cleștișor. De aceea, pentru următorul meu experiment am decis să apelez la un expert pentru a aduna câteva tips-uri pe acest subiect.
Bretonul e apanajul tinereții și-l recomand fetelor care vor să se descotorosească optic de cativa ani. Iar un breton bine tăiat și aranjat poate ajuta o fizionomie atunci cand vorbim despre o frunte îngustă sau de un nas proeminent din profil’, spune Geta Voinea, unul dintre cele mai sonore nume din lumea hairstyling-ului autohton. Însă înainte de a decide să te apuci de tuns, gândește-te bine de ce vrei breton? Cât timp ai sa-l îngrijești și să îl stilizezi? Pentru că bretonul este precum spranceana tatuată: îți schimbă complet look-ul deși, din fericire, nu e permanent. Desigur, e de preferat să apelezi la un expert pentru puns în general, dar dacă totuși vrei să o faci cu mâna ta, trebuie să iei în considerare niște sfaturi pentru a preveni un eventual dezastru’, ne sfătuieșteGeta Voinea.
Nu acționa impulsiv
Dacă simți că traversezi o criză existențială sau pur și simplu o seară în care ai băut prea mult, amână tăierea bretonului pe a doua zi. Atunci când nu ai o dispoziție bună te poți precipita în acțiuni pe care să le regreți a doua zi. Bretonul nu ar trebui să fie una dintre ele deoarece se poate costa luni de zile formate din bad hair days.
Tunde bretonul pe părul uscat
Atunci când este ud, părul se modelează altfel și dacă nu ai experiență suficientă în domeniul frizeriei, e posibil să-ți tunzi bretonul mult prea scurt. De asemenea, e indicat să îl usuci cu o perie înainte de a taia pentru că textura părului tău poate influența felul în care se așează părul, în special dacă este ondulat sau dacă ai vârtejuri. Poți aplica chiar și puțin ulei sau fixativ pentru a a evita migrarea firelor și greșelile.
Ia în considerare forma feței tale
Fețele rotunde sunt avantajate de un breton lung și texturat, cu lungimea filată, în timp ce fețele alungite arată senzațional cu bretoane scurte, geometrice. Dacă nu te atrag aceste extreme, poți opta pentru un breton relaxat, ușor asimetric și mai lung, care să îți încadreze fața mai degrabă decât să se așeze pe frunte sau pe care să îl așezi pe o parte. Este cea mai safe opțiune.
Separă bretonul corect
Pentru separarea corectă a bretonului se formează un triunghi pornind din mijlocul calotei și vârful capului pana la tâmple și prinde restul părului pentru a nu te încurca în timpul tunsului. Secțiunea triunghiulară ar trebui să înceapă de acolo de unde de bombează fruntea, deci aproximativ doi centimetri de unde începe plantația firelor. Iar unghiurie bazei triunghiului ar trebui să fie perpendiculare pe locul în care se arcuiește sprânceana.
Tunde cu grijă
În primul rând, alege foarfeca potrivită. Adică optează pentru cea destinată unghiilor (nu pentru cea de bucătărie) deoarece taie mult mai puțin. Apoi, daca nu vrei sa riști foarte mult, tunde pâna la nivelul nasului să ai de unde ajusta și folosește-te de dehete pentru a fixa șuvițele. E binecunoscut faptul că un centimetru poate face o diferență crucială atunci când vine vorba despre breton. Dacă vrei un breton pe o parte, asimetric, partea mai scurta trebuie sa fie acolo unde este cararea. Pornește de la nivelul pometelui și tunde oblic, prudent pana la osul mandibulei. Sunt multe elemente tehnice care duc la alegerea celui mai potrivit breton din punct de vedere, estetic, al formei, al texturii parului, de plantatie… de aceea și intuiția ta estetică trebuie să joace un rol.
În caz de eșec
Există și evenimente nefericite precum un breton tuns greșit. Dacă se ajunge acolo, speculează ocazia și folosește un produs de styling pentru efect wet apoi fixează-ți parul cu agrafe, pentru un efect foarte șic. Dacă nu ai mai avut niciodată breton îti recomand să începi cu cele asimetrice, mult mai lugi până ajungi treptat la stilul care ți se potrivește. Iar dacă îți dorești unul artsy, scurt, geometric perfect, îți recomand totuși să-ți faci o programare la hairstylist. Mult succes!’, spune hairstylistul Geta Voinea.
Citește și:
Merită să îți faci breton, iar aceste imagini te vor convinge cu siguranță!
Foto: Imaxtree
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Sursa: https://www.elle.ro/beauty/cum-sa-ti-tai-singura-bretonul-685160/