Prima pagină » Cum să treci mult mai repede peste o despărțire

Cum să treci mult mai repede peste o despărțire

Autor: admin
0 comentarii

Cum să treci mult mai repede peste o despărțire

Fie că despărțirea a fost decizia unuia dintre voi sau a fost de comun acord, tot este neplăcut. Din fiecare experiență, fie ea plăcută sau nu, tot ai ceva de învățat. Este important să-ți amintești atât momentele frumoase pe care le-ați petrecut împreună, cât și pe cele dureroase.

Gândește-te că în viața ta urmează o nouă etapă, prin care îți poți îmbunătăți anumite aspecte care nu-ți plac la tine, să te reinventezi și să devii cea mai bună versiune a ta. Nu forța lucrurile și nu intra într-o relație doar de dragul de a fi într-una. Va veni și momentul potrivit pentru o relație și nu te teme dacă rămâi singură o perioadă.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să treci mai repede peste o despărțire:

1. Concentrează-te pe propriile dorințe

Folosește timpul petrecut singură ca pe o oportunitate pentru a te regăsi. Este ușor să îți pierzi identitatea atunci când ești într-o relație. Înainte să fii din nou într-o relație, asigură-te că îți știi valorile și lucrurile la care ești dispusă să renunți.

Este și o perioadă în care să ai mai multă grijă de tine. Mănâncă sănătos, începe să faci sport, găsește lucruri pe care să le faci cu plăcere. Implică-te în acțiuni care să te facă să te simți bine, încearcă lucruri noi. Învață să te bucuri din nou de timpul petrecut singură.

2. Învață să ierți

Lasă în urmă frustrările, resentimentele, furia și sentimentele de vinovăție care nu îți fac deloc bine. Învață să ierți și să uiți de toate aceste lucruri și să te concentrezi pe lucrurile care chiar contează pentru tine.

Emoțiile sunt foarte importante și esențial este să-ți canalizezi propriile emoții către lucruri bune, pozitive. Nu te concentra pe faptul că ai fost rănită. Iartă-l pe el, dar și pe tine, pentru ca ulterior să fiți amândoi fericiți în alte relații.

3. Exprimă-te așa cum îți dorești

Cele mai citite articole

Este un drum destul de lung să-ți revii dintr-o despărțire. Lasă-ți timp și mai ales spațiu pentru ca emoțiile și rănile tale să se vindece. Nu-ți nega supărarea, furia, nedumerirea.

Vei fi uimită de cât de repede vor trece toate aceste sentimente dacă îți lași timpul necesar pentru ca ele să treacă. Dacă le ignori, nu înseamnă că vor dispărea. Ele vor rămâne tot acolo, ba chiar se vor intensifica.

4. Acceptă adevărul

Știm și noi cât de greu este să accepți adevărul. Însă, chiar trebuie să accepți faptul că relația voastră s-a terminat. Nu te mai gândi la modalități prin care să reîntregești povestea de iubire. Există un motiv pentru care v-ați despărțit și e necesar să mergi mai departe. Orice ar trebui să se întâmple, se va întâmpla, cu un scop.

5. Vorbește cu ceilalți despre asta

Nu este nevoie să treci printr-o despărțire singură. Vorbește cu prietenii sau cu familia despre sentimentele prin care treci. Petrece timp cu oamenii care te iubesc, te sprijină și te fac să te simți bine mereu, în orice situație.

Găsește persoane cu care să vorbești deschis, fără să te judece sau să îți spună ce ar trebui să faci sau cum să te simți. Să știi doar că procesul prin care fiecare se vindecă după o relație eșuată este diferit de la persoană la persoană. Nu grăbi acest proces. Orice ai face, nu te învinovăți pentru nimic.

Citește și:
Cele mai vehiculate 10 mituri despre infidelitate și cum stau lucrurile de fapt în realitate

Text: Iulia Braslasu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cum-sa-treci-mult-mai-repede-peste-o-despartire-616511/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si