Prima pagină » De ce merită să îți înscrii copilul la un curs de dans vara asta?

De ce merită să îți înscrii copilul la un curs de dans vara asta?

Autor: admin
0 comentarii

Ați observat că foarte mulți copii învață să danseze pe un ritm care le place chiar înainte de a face corect primii pași?

Este firesc să se întâmple așa, deoarece dansul este una dintre primele forme de exprimare pe care oamenii le-au exprimat încă din vremuri imemoriale și poate să fie o activitate care aduce multe lucruri bune pe termen lung, dacă ne referim la dezvoltarea abilităților pe care pe le dobândim în primii ani de viață. Acesta este și motivul pentru care în prezent diversele cursuri de dans pentru copii cu tematici diferite, nu doar cursurile de balet clasic, sunt atât de solicitate.

Dansul are efecte pozitive nu doar din punct de vedere al corpului fizic, ci și în ceea ce privește dezvoltarea creierului, inteligența emoțională, așa încât trebuie să i se acorde aprecierea pe care o merită.

Principalele avantaje ale practicării dansului în copilărie

1. Obținerea unei puternice încrederi în sine

Prin faptul că micuțul învață de mic felurite mișcări complexe, posturile impuse de stilurile de dans, el își dezvoltă o mai bună conștientizare a corpului fizic, deoarece nu poți ca să dansezi corect decât dacă ești conectat cu toate părțile corpului tău, iar pe termen lung acest fapt e de mare ajutor pentru a te simți confortabil cu aspectul tău exterior, dar și cu emoțiile tale.

Iată de ce este foarte bine să înceapă ca să danseze chiar și copiii cu diverse dizabilități sau aceia care au de luptat cu probleme de natură emoțională grave.

2. Sociabilitate

Dansul este prin excelență o activitate socială, motiv pentru care un curs de dans pentru copii îl poate ajuta pe micuț ca să își îmbunătățească abilitățile de comunicare verbală, nonverbală și paraverbală, să lucreze în echipă, să își dezvolte sentimente de cooperare și să lege prietenii puternice, unele care pot să țină chiar și întreaga viață.

În acest sens, dacă ai un copil mai timid, prin înscrierea acestuia la un curs de dans îl poți ajuta ca să învețe cum să interacționeze mai bine cu alți micuți de vârsta lui, să scape de frica de oameni sau de locuri noi, să fie mai încrezător în sine și ceea ce îi poate aduce bun viitorul.

3. Dezvoltarea cunoștințelor generale ale copilului referitor la alte culturi

Există foarte multe tipuri de dans.

Cele mai citite articole

Pe măsură ce le cunoaște, copilul poate să afle și originea lor, contextul în care fiecare dintre ele a apărut.

În plus, va intra și în contact cu diverse stiluri muzicale, fapt care îi va fi de mare folos mai târziu.

4. Dansul este o activitate fizică distractivă

Ce poate să fie mai amuzant, mai plăcut, decât să faci sport pe muzică? Într-un mod total diferit chiar și de gimnastică ritmică, unde ar trebui să faci activități repetitive și plictisitoare la nesfârșit sub supravegherea vreunui antrenor exigent.

Prin practicarea dansului copilul își poate crește flexibilitatea, paleta de mișcări pe care execută ușor, forța fizică și chiar rezistența psihică. Fiind o formă aerobă de exerciții fizice elimină și îngrășării peste limitele normale.

Mișcările implicate în dans corectează postura greșite, măresc gradul de echilibru și coordonare a corpului și chiar îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară a copilului.

 5. Dobândirea unor abilități ce îi vor folosi copilului întreaga viață

Atunci când participă la un curs de dans adaptat vârstei lui, micuțul învață că nu este nicio tragedie dacă mai greșește din când în când.

Acesta află că doar prin încercări și perfecționări continue poți ca să realizezi anumite lucruri în viață, că se poate face față greșelilor, că nu este nicio rușine ca să ceară ajutor, să accepte feedback-urile constructive.

Toate acestea contribuie la dezvoltarea copilului în mod armonios, sănătos și distractiv, așa încât nu ezita să îți înscrii și tu copilul la un astfel de curs care îmbină armonios mișcarea fizică și muzica.

Unde anume?

Eu îți recomand cursurile de dans pentru copii de la Centrul de Educație și Cercetare Româno-Finlandez SEVA, care funcționează la Ploiești din iulie 2019. Acesta a preluat portofoliul Centrului Educațional de Inspirație Finlandeză Yuppy Koti, fondat în anul 2014, așa încât copilul tău va avea o experiență cu totul specială aici.

Intră pe sevaedu.ro pentru detalii!

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si