Prima pagină » Ingrijirea blanii unui caine rasa Husky in cadrul unui salon canin

Ingrijirea blanii unui caine rasa Husky in cadrul unui salon canin

Autor: admin
0 comentarii

Unii din cei mai inteligenti si mai frumosi caini, exemplarele din rasa Husky vor trebui sa se prezinte in mod frecvent in cadrul unui salon canin in Timisoara pentru a fi ingrijiti asa cum se cuvine. Fiind un caine cu blana dubla, acesta are nevoie de o ingrijire speciala si o atentie mai mare la ingrijire. Daca patrupedul nu este toaletat cu regularitate, atunci va suferi de iritatii, dermatite si eczeme.

Ce trebuie sa stii despre tenperamentul exemplarului tau din rasa Husky siberian?

Exemplarele din rasa Husky siberian au un temperament placut, sunt foarte atasati de stapani, sunt destul de dificil de dresat datorita incapatanarii si au un aspect fizic deosebit. Fiind originari din Siberia, unde erau crescuti de catre eschimosi, acesti caini au o putere fizica iesita din comun si sunt rezistenti la toate conditiile aspre de vreme.

Cainii din rasa Husky sunt foarte blanzi, au un caracter jucaus iesit din comun, sunt veseli si bucurosi atunci cand primesc atentie de la membrii familiei in sanul careia traiesc, debordeaza de energie si au o personalitate foarte puternica.

Aspectul fizic al patrupedului din rasa Husky

Cele mai citite articole

Cainii rasa Husky suntde marime medie, gratiosi in miscari, au un corp compact, acoperit de blana, au urechile ridicate si coada groasa ce sugereaza mostenirea Nordica, precum si proportiile corpului ce reflecta echilibrul perfect intre putere, viteza si rezistenta.

Din punct de vedere al blanii, aceasta este dubla si de marime medie, care ii ofera exemplarului un aspect imblanit si nu creste niciodata prea lunga astfel incat sa acopere liniile corpului. Concret, blana interioara este densa, moale, are o lungime suficienta pentru a mentine blana exterioara si in timpul naparlirii, blana interioara dispare aproape complet.

Importanta prezentarii regulate intr-un salon canin a proprietarului cainelui din rasa Husky

Proprietarii cainilor rasa Husky trebuie sa se astepte la foarte mult par, la naparlile intensa, mai ales primavara si toamna, dar si la necesitatea de a se prezenta in cadrul unui salon canin in mod regulat. Cu toate acestea, cainii rasa Husky sunt usor de ingrijit, proprietarii avand optiunea de a evita incalcirea parului si a parului in exces daca piaptana in mod regulat blana cainelui cel putin o data pe saptamana in timpul anului si o data pe zi in sezonul de naparlire.

Cainii Husky sunt foarte curati si isi vor face timp sa se curete singuri, nu emana miros de caine si au nevoie destul de rar de baie, exceptand situatiile in care se tavalesc in ochiuri de apa mirositoare. Specialistii din cadrul unui salon canin vor lua in calcul atat cerintele stapanilor, cat si faptul ca patrupezii au blana dubla si ca necesita o atentie mare la toaletare.

Pe langa tunsoarea regulata, cainele Husky are nevoie de imbaiere de curatarea dintilor de cel putin doua sau trei ori pe saptamana pentru eliminarea posibilitatii formarii tartrului, dar si de taierea ghearelor o data sau de doua ori pe luna. Urechile trebuie verificate saptamanal si curatate de fiecare data cand patrupezii sunt dusi la salonul de ingrijire pentru a preveni aparitia infectiilor.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si