Prima pagină » Denisa Golgotă, argint și bronz la Campionatul European de gimnastică

Denisa Golgotă, argint și bronz la Campionatul European de gimnastică

Autor: admin
0 comentarii

Denisa Golgotă, argint și bronz la Campionatul European de gimnastică

Denisa Golgotă a câștigat ieri două medalii la Campionatul European de gimnastică de la Glasgow. Sportiva în vârstă de numai 16 ani (s-a născut pe 8 martie 2002) a obținut bronzul la sărituri și argintul la sol.

În proba de sărituri, Denisa Golgotă a obținut 14,166 puncte, cu 14,500 puncte la prima săritură și 13,833 la a doua. Primele locuri au fost ocupate de Boglarka Devai și Anghelina Melnikova.

În proba de sol, Denisa Golgotă a evoluat penultima și a avut un exercițiu foarte bun, fiind depășită, însă, de ultima sportivă din finală, franțuzoaica Melanie de Jesus. Golgotă a obținut 13,600 puncte pentru evoluția de la sol. În spatele ei s-a clasat belgianca Axelle Klinckaert.

Cele mai citite articole

Evoluția spectaculoasă a Denisei Golgotă a fost motivul pentru care românii s-au putut uita la Campionatul European de la Glasgow, unde România a ratat calificarea pe echipe. Evenimentul a fost îndelung comentat și pentru gafele tehnice ale Televiziunii Române – chiar comentatoarea Alina Alexoi a ținut să sublinieze faptul că a fost nevoită să acopere evenimentul sportiv de pe telefonul propriu, pentru că nu a avut o cască funcțională. Alexoi a comentat în câteva rânduri pe parcursul evenimentului și situația tristă din sportul românesc care obișnuia să aducă cele mai multe detalii, subliniind faptul că abia în ultimă fază sportivele din România au beneficiat de consilierea unui coregraf pentru exerciții.

Tocmai de aceea performanța atinsă de Denisa Golgotă e cu atât mai semnificativă. Sportiva a participat la competiții de gimnastică începând cu anul 2015. Ea a câștigat aur la sol, argint la sărituri și bronz cu echipa României la Campionatele Europene de Gimnastică de Juniori din 2016.
Rezultatele ei din juniorat au fost recompensate cu titlul de Cetățean de Onoare al comunei Alimpești, unde s-a născut, titlul de cea mai bună sportivă din județul Hunedoara în 2016, iar în același an a fost pe locul doi în clasamentul celor mai buni gimnaști ai anului stabilit de Federația Română de Gimnastică.

Citește și:
Mihaela Buzărnescu a câștigat primul titlu WTA. Pe ce loc a urcat?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/denisa-golgota-argint-si-bronz-la-campionatul-european-de-gimnastica-613656/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si