Prima pagină » Documentare pentru profesori și elevi, pe care le poți viziona gratuit pe Netflix

Documentare pentru profesori și elevi, pe care le poți viziona gratuit pe Netflix

Autor: admin
0 comentarii

În condițiile în care școlile sunt închise iar cursurile se fac online, Netflix vine în întâmpinarea profesorilor și elevilor din întreaga lume și pune la dispoziție gratuit, pe canalul de YouTube Netflix USA, unele dintre cele mai interesante filme și seriale documentare.

Acestea tratează subiecte dintre cele mai diverse, de la minunile planetei noastre la războiul din Siria, și vin însoțite de resurse educaționale. De asemenea, Netflix va organiza și sesiuni de întrebări și răspunsuri cu creatorii câtorva dintre aceste filme. Documentarele pot fi urmărite cu subtitrare în limba română. Iată câteva dintre ele:

Ciclul progresului (scurtmetraj)

Timp de mai multe generații, femeile dintr-un sat din afara orașului Delhi din India nu au avut acces la absorbante, astfel că multe dintre ele au avut probleme de sănătate, au lipsit de la școală sau au renunțat la ea. După ce o mașină pentru fabricarea absorbantelor igienice este instalată în satul lor, femeile învață să le producă și le vând, dând astfel curaj și celorlalte femei din comunitate.

Planeta noastră (serial)

Fanii binecunoscutului și multipremiatului serial Planeta Pământ se pot bucura acum de un nou serial în 8 părți, ce explorează minunile naturii. Narat tot de inconfundabilul Sir David Attenborough, acesta a fost filmat în 50 de țări și pe 7 continente, fiind rezultatul muncii unei echipe de peste 600 de persoane. Documentarul a adunat mai mult de 3500 de zile de filmare, care evidențiază diversitatea extraordinară a habitatelor din întreaga lume, de la sălbăticia meleagurilor izolate ale Polului Nord, la adâncurile misterioase ale oceanelor și până la vastele ținuturi africane și junglele luxuriante ale Americii de Sud.

Al 13-lea Amendament (film)

Cele mai citite articole

„Pe teritoriul Statelor Unite nu va exista niciun fel de sclavie sau servitute involuntară, cu excepția pedepsei în urma unei infracțiuni pentru care acuzatul a fost condamnat în mod corect.’ Așa sună al 13-lea Amendament al Constituției SUA, la care face referire documentarul realizat de Ava DuVernay. Aceasta prezintă evoluția celei de-a doua clauze preliminare spre ororile criminalizării în masă și spre extinderea industriei încarcerării americane.

Abstract: Arta designului (serial)

De neratat pentru oricine este pasionat de design, acest serial marca Netflix îi pune în lumină pe unii dintre cei mai reprezentativi și vizionari designeri din lume, arătându-ne cum munca acestora ne modelează cultura și viitorul. Primul sezon al serialului poate fi vizionat pe canalul de YouTube al Netflix USA.

Cursa pentru Congres (film)

Alexandria Ocasio-Cortez, Amy Vilela, Cori Bush și Paula Jean Swearengin sunt patru femei de excepție care au pornit de jos și au ajuns să aibă o carieră politică impresionantă, învingând contracandidați puternici. Documentarul Netflix Cursa pentru Congres le spune poveștile și arată cum acestea s-au afirmat în timpul alegerilor intermediare din SUA din 2018.

Citește și:
10 filme iconice cu costume realizate de cei mai celebri designeri de modă

Foto: Netflix

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/documentare-pentru-profesori-si-elevi-pe-care-le-poti-viziona-gratuit-pe-netflix-720545/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si