Prima pagină » Este tratamentul cu keratină potrivit pentru tine?

Este tratamentul cu keratină potrivit pentru tine?

Autor: admin
0 comentarii
Este tratamentul cu keratină potrivit pentru tine?

Îți place să ai părul mereu drept, dar folosești placa zilnic pentru a obține rezultatul dorit? Tratamentul cu keratină te va scuti de acest lucru, deoarece efectul va dura câteva luni.

Acest tratament vine și cu anumite riscuri. Deși este cunoscut pentru faptul că oferă părului un aspect strălucitor și foarte mătăsos, dacă nu este bine folosit poate lăsa șuvițe arse și deteriorate. De aceea, îți vom spune tot ce trebuie să știi despre keratină.

De ce ar trebui să-mi fac un tratament cu keratină?

Keratina este unul dintre acele cuvinte care apar mereu pe ambalajele șampoanelor și există un motiv bun pentru asta. Părul este alcătuit dintr-o proteină fibroasă naturală numită keratină care protejează părul de umiditate (aceasta provoacă încrețirea). Părul își pierde acest mecanism de protecție din cauza stilizării, chimicalelor și mediului înconjurător.

Dacă ai un păr care se încrețește ușor și este greu de aranjat, stimularea proteinei te scapă de această problemă.Tratamentul cu keratină introduce înapoi proteina. Acest lucru ajută părul să devină mai mătăsos și să arate sănătos.

Ce se întâmplă de fapt în timpul tratamentului?

Ai ajuns la salon, te așezi pe scaun cu o revistă în mână și ești pregătită să începi tratamentul – dar ce se întâmplă în continuare?

Mai întâi, părul este spălat cu un șampon special care deschide cuticula, după care o usucă, explică un specialist din domeniu. Apoi, tratamentul cu keratină este distribuit egal pe mici secțiuni de păr, ca și cum ai aplica culoare și trebuie lăsat în păr 40 de minute. La sfârșit, părul este îndreptat cu o placă profesională.
După tratament, va trebui să vă păstrati părul uscat timp de 72 de ore pentru a oferi keratinei timp să patrundă în șuvițe. Ulterior, părul va putea fi spălat normal, ca până acum.

Pentru ce tipuri de păr se potrivește?

Keratina nu îți va strica structura naturală a părului. Textura șuvițelor va reveni în timp. Este o opțiune foarte bună pentru oricine care petrece foarte mult timp pentru a-și aranja părul și te ajută să economisești timp dimineața.

Cele mai citite articole

Multe tipuri de păr permit această intervenție. Aproape toată lumea poate să își facă acest tratament, deși părul fin și aspru va accepta cel mai ușor keratina, spune un expert.

Este o procedură periculoasă?

S-a vorbit mult despre pericolele tratamentului cu keratină și despre chimicalele care sunt folosite. Versiunea originală folosea formaldehidă pentru a trata părul, care este posibil să fie cancerigenă. Din fericire, sunt multe saloane care folosesc versiuni ce nu conțin această substanță. Informează-te înainte de procedură ce ingrediente sunt folosite pentru tratament de salonul pe care l-ai ales.

După tratament, este recomandat să nu mai folosim placa de păr pentru că acest lucru poate deteriora părul.

Cât timp durează efectul?

În afară de avantajele listate până aici, rezultatele pot ține o perioadă destul de lungă. Un tratament durează până la trei luni, însă acest lucru depinde de rutina fiecăreia. Sunt recomandate patru tratamente pe an.
Dacă ai grija să ai o rutină potrivită poți lungi efectele tratamentului și să reduci numărul de vizete la salon.

Citește și:
De ce apar firele albe in par si cum le putem preveni

Text: Diana Babanica
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/este-tratamentul-cu-keratina-potrivit-pentru-tine-605405/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si