Prima pagină » Fashion X Music – Feat-urile mele preferate (de Corina Bud)

Fashion X Music – Feat-urile mele preferate (de Corina Bud)

Autor: admin
0 comentarii

Fashion X Music – Feat-urile mele preferate (de Corina Bud)

Povestea de dragoste fashionXmusic e veche, plină de surprize și istorii superbe, și, de când cu media socială, designerii și marile mărci de modă nu mai așteaptă ca detaliile estetice și obsesiile generaționale sau de comunități urbane să ajungă în strada underground, ci merg direct la sursă: la muzicieni, la artiști.

Și uite așa, în istoria plină de întoarceri, povești de succes (sau dimpotrivă) a modei, au fost de-a lungul vremurilor colaborări între dive, icons & designers care au rupt gura târgului. Au fost multe. Dar îmi permit să vă pun aici doar cele care mie mi s-au părut cu-adevărat mind-blowing. Top 5. For my taste&heart.

1. Vivienne Westwood x Sex Pistols

Nu a fost neapărat o colaborare oficială, cu contract și obiective de vânzări, și cu atât mai mult își merită rolul de iconic collab’. Pentru că din această combinație a ieșit la final de ani 70 imageria, energia unei subculturi pe care toți o știm drept: punk.

Istoria e simplă și o știe toată lumea: Vivienne făcea haine după imaginația ei complet particulară și le vindea în magazinul SEX al lui Malcolm McLaren, care în aceeași perioadă manageria un band tocmai lansat, Sex Pistols. Vivienne le-a făcut tot stilismul artiștilor și uite așa: punk was born’.

2. Tom Ford x Justin Timberlake

Se întâmpla în perioada în care JT o ardea ușor urban, ușor hipster, ușor R&B și își dorea din toată inima ca nimeni să nu își mai amintească all denim-ul’ de mână cu Britney, din perioada N SYNC.

Odată cu lansarea 20/20, Mr. J a visat la o imagine de crooner, matură și leșinător de elegantă. Așa că s-a dus la master’: Tom Ford. Și uite așa, cei 2 dappers de nou mileniu au lucrat umăr la umăr la o colecție «bespoke tailoring» (costume, pantofi, ochelari) și coperta pentru «Suit&Tie» cică a făcut și buzz, și vânzare. Se pare că a fost o colaborare win-win, pentru că Mr Ford a ajuns la un altfel de public, iar JT a intrat «for good» în topul celor mai eleganți artiști ever.

3. Maison Martin Margiela X Kanye

Marele vis și viziunea despre care vorbește (cu tonalitate de maniac-depresiv) peste tot Mr. West este spargerea tuturor limitelor între muzică, modă și arta’. Așa că, pentru Yeezus, și pentru turneu, și pentru promovare, Kanye a colaborat cu unul din cei mai cool și mai avangard artiști-modă din toate timpurile, Martin Margiela.

Cele mai citite articole

Imaginea cu măștile fashion forward’ purtate de Kim husband pe scenă e cu-adevărat iconică. Nu?

4. Alexander Mcqueen X Bjork

E drept că toată lumea a vorbit enorm de colaborarea lui Lady Gaga cu minunea de creativ McQueen. Dar mult înainte de mașinăria de marketing (și talent, e clar) Gaga, în 1997, Bjork și McQueen au făcut istorie. Lansarea Homegrown’, care a avut ca imagine un avatar al artistei, construit cap-coadă de designer, a făcut la fel de mult buzz ca muzica albumului.

Mandatory Credit: Photo By RICHARD YOUNG / Rex FeaturesBJORK’FASHION ROCKS’ SHOW FOR THE PRINCES TRUST, ROYAL ALBERT HALL, LONDON, BRITAIN – 15 OCT 2003ExclusiveBLACK GOLD GOWN DRESS LARGE BIG OFF SHOULDER

Și cred că niciodată în istoria muzicală nu a existat o infuzie mai adevărată și mai credibilă muzicaXfashion. Cei doi s-au simțit perfect, muzica lui Bjork a devenit soundtrack ideal pentru creațiile lui McQueen, iar design-ul și imageria britanicului au spus până la ultimul detaliu povestea islandezei. A match made în heaven.

5. SupremeXPublic Enemy

Supreme e marca-epitom a cool-ului. Tot ce face brandul NY devine imediat iconic, cohortele de colecționari și true hipsters dau sume enorme pe piese vândute la licitație și orice colaborare SupremeX are sens, poveste și devine imediat bum de piață.

Dar colaborarea cu Public Enemy e una din favoritele mele. Acum 12 ani, cele 2 superlogo-uri s-au întâlnit și au scos o colecție de urban items care includeau fie o fotografie a grupului, logo-ul-țintă sau construcția The Governments Responsible’ și au fost unele din cele mai vândute ever piese din toate colecțiile-collab Supreme.

Citește și:
My top din Scandipop (de Corina Bud)

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/fashion-x-music-feat-urile-mele-preferate-de-corina-bud-628099/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si