Prima pagină » Femeile singure sunt mai fericite şi mai sănătoase

Femeile singure sunt mai fericite şi mai sănătoase

Autor: admin
0 comentarii

Femeile singure sunt mai fericite şi mai sănătoase

Cele mai fericite persoane sunt femeile ce nu s-au căsătorit niciodată şi nici nu au copii. În alte cuvinte, femeile singure îşi trăiesc viaţa la maxim!

Bărbaţii căsătoriţi îşi asumă mai puţine riscuri, câştigă mai mulţi bani şi trăiesc mai mult, iar femeile se obişnuiesc cu asta. Totuşi, când ajung la o vârstă mijlocie, femeile căsătorite experimentează afecţiuni fizice şi mentale iar calitatea şi durata vieţii lor este mai scăzută decât cea a celor singure.

În 2013, conform unui studiu, s-a demonstrat că, în timp, ambii parteneri din căsnicie devin foarte nemulțumiți unul de celălalt. Femeile ajung la acest stadiu mai repede ca bărbaţii. Încă din 1960, cele ce doresc primele să meargă pe drumul divorţului sunt femeile, 70% din separări fiind cerute de către ele.

Mai mult, studiile arată că majoritatea cuplurilor căsătorite se zbat pentru a întreţine relaţiile sociale, iar femeile singure menţin legături strânse cu familia şi prietenii.

Totuşi, asta nu se aplică în anii tinereţii. Deşi multă lume consideră că femeile ce au trecut de vârsta de 40 şi nu au copii duc lipsă de viaţă socială, cele ce râmân singure dezvoltă prietenii cu mult mai mulţi oameni şi au parte de mai multă distracţie şi socializare.

Cele mai citite articole

Deci, femeile singure sunt mai sănătoase şi au relaţii mai bune cu ceilalţi. Dar de ce?

Statutul de femeie singură eliberează femeile de a simţi aşteptările celorlalţi şi a respecta regulile tradiţionale cu privire la mariaj. În loc de a avea un job stabil, a face treburile casei şi a avea grijă de copii, acestea aleg cum să îşi trăiască viaţa şi cum să formeze o armonie între viaţă şi muncă. Sunt independente şi aleg cum să îşi cheltuiască banii aşa cum vor, fără a se certa cu cineva şi nu se epuizează emoţional. Unele femei visează să călătorească sau să obţină succesul, şi deşi pot obţine aceste lucruri chiar dacă sunt căsătorite sau într-o relaţie serioasă, uneori este mai uşor şi mai satisfăcător să fie independente.

Informaţiile nu sunt şocante pentru cei ce examinează relaţiile. Este totuşi o veste foarte contradictorie şi bulversantă pentru orice femeie ce trece prin vârstele de 20, 30 de ani. Oamenii le spun să se aşeze la casa lor, să se căsătorească şi să facă copii. Ne pare rău să dezamăgim bunicile, dar nu este cazul! Aminteşte-ţi, totuşi, trebuie să digerezi orice informaţie cu un ochi critic. Dacă eşti căsătorită sau într-o relaţie serioasă, acesta nu este un semn pentru a pleca şi a rămâne singură, însă dacă eşti singură şi gata să îţi trăieşti viaţa frumos, încearcă să savurezi aceşti ani puţin mai mult.

Poţi să fii o femeie ce se căsătoreşte din tinereţe şi decide să aibă copii, o femeie ce devine singură după o anumită vârstă sau cineva care iubeşte independenţa. Oricum ar fi, bucură-te de viaţa ce te face fericită!

Citește și:
Care sunt adevăratele motive pentru care nu poți uita prima dragoste pe care ai avut-o

Text: Iulia Statie
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/femeile-singure-sunt-mai-fericite-si-mai-sanatoase-688620/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si