Frumusețea părului tău depinde de un șampon bun
Părul este una dintre trăsăturile cele mai vizibile ale aspectului nostru extern – tocmai de aceea, necesită îngrijire constantă. În plus, daunele cauzate de expunerea la soare, vânt, uscăciune, poluare, utilizarea excesivă a echipamentelor de coafare a părului, substanțe chimice utilizate în vopsire, sare, apă dură, tensiune, dezechilibrează și deteriorează calitatea și look-ul părului. Părul devine mai subțire, uscat, fragil și despicat. Pentru oricare din aceste probleme, trebuie să alegi unul dintre șampoanele de cea mai înaltă calitate – doar astfel poți să îți protejezi părul de efectele nocive. Recomandam samponul de la olaplex dar si tratamentele acestui brand. Acestea pot aduce beneficii majore oricui suferă de leziuni ale părului.
Recomandări cheie pe care trebuie să le urmezi în această căutare
Cunoașterea scalpului și tipului de păr este esențială înainte de a te decide asupra unui șampon. Din păcate, nu există o abordare unică pentru toate. Dacă crezi că podoaba ta capilară ta nu este cooperantă de cele mai multe ori, un regim greșit de îngrijire a părului poate fi unul dintre motive. Substanțele chimice dure din multe produse de îngrijire a părului îți pot deteriora pletele și le pot face plictisitoare și lipsite de viață. De asemenea, amintește-ți că fiecare om are un tip și o textură diferită de păr și nu fiecare șampon este potrivit pentru tipul tău de păr (fin, normal, ondulat/creț, gras, fără volum, alb/grizonat, rebel sau vopsit).
Evită șampoanele foarte hidratante dacă ai un scalp gras. Cu toate acestea, le poți folosi pentru scalpul uscat. Același lucru este valabil și în cazul părului gras și uscat.
Alege formulări blânde, fără sulfați, dacă v-ați vopsit suvitele. De fapt, când cauți un sampon, ia mereu în considerare ingredientele sale. Unele din componentele sampoanelor de azi poate contribui la pierderea părului, altele pot produce iritații, inflamații, subțiind părul:
- Alcool: acesta poate deshidrata și părul (dacă este prezent în cantități mari). Alcoolul este foarte uscat și poate îndepărta uleiurile naturale de pe păr.
- Ulei mineral și petrol: ingrediente precum uleiul mineral și petrolul, care sunt folosite ca lubrifianti, vă pot îngreuna părul.
- Sulfați: laurilsulfatul de sodiu (SLS) și laurilsulfatul de amoniu (ALS) sunt cei mai frecvenți doi sulfați utilizați în șampoane. Sunt detergenți puternici care au proprietăți bune de curățare și spumare. Dar, dezavantajul lor este că vă pot face părul tern, încrețit, aspru și predispus la încurcare.
- Clorura de sodiu: sarea de masa este folosită ca agent de ingrosare în sampoane. Îți poate usca părul și scalpul și poate provoca iritații ale ochilor și mâncărimi ale scalpului. Concentrațiile mari pot provoca, de asemenea, căderea părului.
- Formaldehidă: un antibiotic care vă ajută să vă păstrați șamponul în siguranță și stabil, prin depozitare. Dar concentrațiile mari de formaldehidă pot provoca alergii de contact și erupții cutanate. De asemenea, este considerat cancerigen.
- Propilenglicol: acesta acționează ca un umectant și ajută nutrienții să pătrundă în scalp. Cu toate acestea, poate irita scalpul.
- Arome și culori artificiale: dacă ai pielea sau părul sensibil, evită parfumurile și culorile artificiale din șampoane. Treci la șampoane fără parfum pentru a evita iritarea scalpului.