Prima pagină » Grupul de bunuri de lux care deține Dior, Fendi și Givenchy va produce de azi dezinfectant de mâini

Grupul de bunuri de lux care deține Dior, Fendi și Givenchy va produce de azi dezinfectant de mâini

Autor: admin
0 comentarii

Grupul de bunuri de lux care deține Dior, Fendi și Givenchy va produce de azi dezinfectant de mâini

Grupul de bunuri de lux LVMH, care deține unele dintre cele mai importante mărci ale lumii (în portofoliu se regăsesc și mărci de băuturi precum Moet & Chandon, Dom Perignon sau Veuve Clicquot, dar și casele de modă Fendi, Givenchy, Louis Vuitton, FENTY, Marc Jacobs, Celine), a anunțat că își pregătește unitățile de producție unde în mod normal se fabrică parfumuri și produse cosmetice pentru manufacturarea gelului dezinfectant.

Grupul de bunuri de lux a anunțat măsura duminică seara. Astfel, fabricile care produc parfumuri pentru Christian Dior sau Givenchy vor începe să facă geluri dezinfectante începând chiar de azi. Franța a închis deja toate restaurantele, cafenelele și magazinele despre care se consideră că vând mărfuri non-esențiale, în situația în care pandemia de coronavirus a infectat mai mult de 150 de mii de oameni și a ucis peste 5.000.

Dezinfectantul produs de grupul de bunuri de lux LVMH va fi distribuit gratuit către autoritățile franceze și către cel mai mare sistem de spitale publice din Europa, Assistance Publique-Hôpitaux de Paris.

„Prin intermediul acestei inițiative, LVMH intenționează să diminueze riscul dispariției produsului în Franța și să încurajeze un număr mai mare de oameni să acționeze corect spre a se proteja de răspândirea virusului”, se arată în comunicatul companiei.

„Grupul de bunuri de lux LVMH va continua să își onoreze acest angajament pentru cât timp va fi necesar, în contact cu autoritățile de sănătate din Franța.”

Cele mai citite articole

În acest moment, în Franța mai funcționează doar magazinele alimentare, farmaciile și alte magazine care vând mărfuri esențiale.

Compania s-a referit în comunicarea sa la convertirea a trei dintre laboratoarele sale de parfumerie pentru a putea produce dezinfectant – este vorba despre fabricile unde se fac parfumurile Guerlain, Dior și Givenchy. Primele livrări de dezinfectant ar urma să aibă loc, conform Forbes, imediat, iar LVMH a anunțat că va produce inițial 12 tone de gel.

Acest tip de dezinfectant este printre produsele care lipsesc în urma panicii iscate de pandemia COVID-19, după ce s-a arătat că e eficient în oprirea răspândirii virusului. FDA, instituția americană care aprobă punerea pe piață a alimentelor și medicamentelor, a încurajat farmaciștii și medicii care au resursele necesare să înceapă să producă astfel de produse și în SUA.

Citește și:
Medicamentele care pot agrava Coronavirus. Avertismentul Ministrului francez al Sănătății

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/grupul-de-bunuri-de-lux-care-detine-dior-fendi-si-givenchy-va-produce-de-azi-dezinfectant-de-maini-714343/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si