Prima pagină » 10 celebrități extrem de bogate care nu își vor lăsa averea copiilor

10 celebrități extrem de bogate care nu își vor lăsa averea copiilor

Autor: admin
0 comentarii

Cu siguranță ne putem inspira din stilul de viață extravagant pe care îl au cele mai bogate celebrități.

Însă, unele dintre acestea consideră că averea lor nu ar trebui să fie lăsată pe mâna copiilor, iar din acest motiv au decis să facă alte lucruri cu banii, cum ar fi să îi doneze unor organizații caritabile, gest care este de lăudat. Așadar, iată care sunt 10 dintre cele mai bogate celebrități din întreaga lume care nu își vor lăsa averea copiilor:

1. Bill Gates

Fondatorul Microsoft intenționează să își direcționeze averea în valoare de 113 miliarde de dolari unor acțiuni caritabile. El și soția sa, Melinda, dețin una dintre cele mai mari fundații, The Bill & Melinda Gates Foundation, prin intermediul căreia ajută oamenii să ducă vieți sănătoase. Cei trei copii ai lor, Phoebe Adele, Jennifer Katharine și Rory John vor moșteni fiecare doar 10 milioane de dolari. „Cu siguranță cred că a lăsa copiilor sume mari de bani nu este o favoare pentru ei. Warren Buffett a scris un articol pentru Fortune despre asta și după aceea am decis că este alegerea corectă”, a declarat Bill Gates.

2. Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg are o avere estimată la 72 miliarde de dolari. În anul 2015, Mark Zuckerberg a anunțat că a devenit tată pentru prima oară, iar cu această ocazie a declarat că el și soția sa, Priscilla Chan, vor dona 99% din averea ce ar reveni fiicei lor în scopuri caritabile. „Vrem să crești într-o lume mai bună decât a noastră. Ne vom face datoria ca acest lucru să se întâmple, și nu doar pentru că te iubim, dar și pentru că avem o responsabilitate morală către următoarea generație.”

3. Michael Bloomberg

Michael Bloomberg a fost primar al New York-ului între anii 2002 și 2013 și este și CEO al companiei de software Bloomberg L.P. El are o avere de 54 miliarde de dolari, fiind pe locul 14 în topul celor mai bogate persoane din întreaga lume. Michael a anunțat că vrea ca averea lui să fie donată inițiativei sale filantropice, Bloomberg Philanthropies. Cele două fiice ale sale, Georgina și Emma, lucrează pentru cauze filantropice.

4. Laurene Powell Jobs

Laurene Powell Jobs a moștenit o avere impresionantă de la regretatul său soț, Steve Jobs, mai exact, de 24 miliarde de dolari. Laurene este fondatoarea College Track, o organizație non-profit care ajută studenții care au venituri mici. În plus, ea investește și în Apple, dar și în Walt Disney Company.

5. George Lucas

Cele mai citite articole

După ce a vândut franciza Star Wars către Lucasfilm Ltd. pentru suma de 4,05 miliarde de dolari, averea lui George Lucas a ajuns la 6,4 miliarde de dolari. El a fondat George Lucas Educational Foundation și majoritatea câștigurilor sale ar urma să fie destinate acestei fundații, care își propune să cerceteze și să îmbunătățească practicile educaționale din școli. George Lucas este tată a patru copii, o fiică adoptată din prima sa căsătorie, alți doi copii adoptați și a patra fiică cu a doua sa soție, Mellody Hobson.

6. Andrew Lloyd Webber

Celebrul compozitor Andrew Lloyd Webber a declarat pentru Daily Mirror în 2008 faptul că el nu intenționează să lase averea sa, estimată la 1,07 miliarde de dolari copiilor săi. „Nu reprezintă o favoare pentru copiii mei să le las atât de mulți bani deoarece ei nu își vor mai dori să muncească”, a spus el. Cu toate acestea, el vrea ca banii lui să fie investiți după moartea sa în proiecte muzicale. „Este destul de probabil ca soția mea, Madeleine, să trăiască mai mult decât mine, așa că nu îmi voi face probleme.”

7. Elton John

Elton John are o carieră remarcabilă în muzică și se așteaptă ca turneul său de pensionare să depășească 400 de milioane de dolari, potrivit Forbes. John și soțul său, David Furnish, au împreună doi băieți, Zachary și Elijah, însă artistul nu își dorește să lase averea celor doi. „Băieții mei trăiesc vieți incredibile, ei nu sunt normali și nici nu pretind asta. Dar trebuie să ai respect pentru bani și muncă”, a declarat Elton John pentru Daily Mirror în anul 2016. El a mai spus că adoptă modelul promovat de Warren Buffett. „Waren are o viziune cu adevărat interesantă, prin faptul că își învață copiii să aibă suficienți bani pentru a avea o casă, mașină și să își asigure toate nevoile.”

8. Sting

Gordon Matthew Thomas Sumner sau Sting, cum mai este el cunoscut în industria muzicală, a fost liderul trupei The Police, iar albumele și turneele i-au asigurat o avere estimată în 2014 la 300 de milioane de dolari. El nu își va lăsa averea copiilor săi. „Le-am spus că nu vom mai avea foarte mulți bani. Avem o mulțime de angajamente. Cu siguranță nu vreau să le las averea. Trebuie să muncească. Toți copiii mei știu asta și rareori îmi cer ceva, lucru pe care îl respect și îl apreciez”, a declarat Sting pentru Daily Mail.

9. Ashton Kutcher

În cadrul unui episod din podcast-ul lui Dax Shepard, Ashton Kutcher a dezvăluit faptul că el și soția sa, Mila Kunis, nu au în plan să le lase averea lor celor doi copii. El a mai spus că îi va sprijini în ideile lor de afaceri, dar nu le va oferi un tratament special față de celelalte persoane din firma sa, A-Grade Investments. „Copiii mei au o viață privilegiată și nici măcar nu știu asta”, a declarat Ashton Kutcher.

10. Gordon Ramsay

Gordon Ramsay este unul dintre cei mai cunoscuți și bogați bucătari din întreaga lume, fiind și proprietarul a peste 40 de restaurante de pe glob care au 16 stele Michelin, având o avere de 63 milioane de dolari. El este și gazda mai multor emisiuni, cum ar fi MasterChef USA, MasterChef Junior și Hell’s Kitchen. Gordon nu își dorește să își lase averea copiilor săi. „Cu siguranță nu va ajunge la ei [averea]. Singurul lucru cu care eu și soția mea, Tana, am fost de acord este că vor primi 25% din avansul unui apartament.”

Citește și:
Cine este cea mai urmărită persoană de pe Instagram

Foto: Profimedia, Hepta, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/10-celebritati-extrem-de-bogate-care-nu-isi-vor-lasa-averea-copiilor-713841/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si