Prima pagină » Începe DIPLOMA, festivalul naţional al tinerilor artişti

Începe DIPLOMA, festivalul naţional al tinerilor artişti

Autor: admin
0 comentarii

În intervalul 11-20 octombrie, vizitatorii au ocazia să admire peste 120 de lucrări ale absolvenţilor de facultăți creativ-vocaționale din România, promoția 2019, în clădirea monument istoric de pe Str. C.A. Rosetti nr. 3 (Piața George Enescu), redeschisă cu această ocazie pentru publicul larg. Vernisajul expoziției are loc vineri, 11 octombrie, începând cu ora 19:00, și este inclus în circuitul Noaptea Albă a Galeriilor – NAG. DJ set pregătit de Vlad Dobrescu. Accesul este gratuit.

Festivalul DIPLOMA prezintă cele mai bune lucrări de absolvire ale viitoarei generații de artiști și creativi, precum artele plastice, artele decorative, arhitectura și designul, înainte ca autorii lor să devină celebri. În plus, este o oportunitate pentru creativi de a avea un prim contact cu piața de artă și cu mediul profesional la care aspiră.

Turul expozițional include lucrări de Arhitectură, Arhitectură de Interior, Urbanism, Design Grafic, Design Industrial și Design de Obiect, Fashion, Pictură, Sculptură, Artă Murală, Arte Textile, Ceramică – Sticlă – Metal, Grafică sau Foto-Video.

Designul expoziției este semnat și anul acesta de Attila Kim Architects.

Cele mai citite articole

Selecţia proiectelor este realizată de un board creativ care reunește în acest an peste 40 de seniori în domenii creative: arhitecți, designeri, galeriști, manageri culturali, urbaniști, fotografi, stiliști, redactori, antreprenori, graficieni, profesioniști activi și dedicați ariei lor. Mai multe detalii despre aceștia se găsesc aici.

Festivalul include și o serie de conferinţe, Diploma Talks, organizate anul acesta sub formă de panel, dar și un atelier de stickere imprimate prin tehnica linogravurii susținut de artista Maria Bălan, realizat în colaborare cu platforma feeder.ro. Conferințele Diploma Talks sunt dezvoltate alături de Universitatea Națională de Arte București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu și Ordinul Arhitecților din România.

În plus, pentru a marca parteneriatele strategice cu universități de profil importante din România, DIPLOMA 2019 include trei expoziții capsulă dedicate Universității de Vest Timișoara – care marchează 75 de ani de existență, Universității Naționale de Arte București (UNArte), care aniversează 50 de ani de la înființarea primei secții de învățământ superior de design în România și Universității de Arte și Design Cluj Napoca (UAD), care sărbătoreşte la rândul său 25 de ani de Gala UAD Fashion Design.

Mai multe informații despre DIPLOMA sunt disponibile pe diplomafestival.ro

Foto: Roald Aron

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/incepe-diploma-festivalul-national-al-tinerilor-artisti-678355/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!