Prima pagină » Ingrediente pentru ingrijirea pielii pe care să nu le folosești în același timp

Ingrediente pentru ingrijirea pielii pe care să nu le folosești în același timp

Autor: admin
0 comentarii
Ingrediente pentru ingrijirea pielii pe care să nu le folosești în același timp

Deși avem tendința să credem că amestecând mai multe tipuri de produse pentru ingrijirea pielii ar avea un rezultat mai bun, nu este mereu indicat.

Dar, deoarece ingredientele active cum ar fi acizii și retinolul cresc în popularitate, dermatologii subliniază faptul că amestecarea anumitor produse ar putea să dăuneze pielii. Practic, chiar dacă fiecare ingredient utilizat separat este eficient, combinarea lui cu un alt ingredient la fel de bun ar putea irita pielea și ar putea cauza numeroase alte probleme pe care sigur nu ți le dorești, mai ales când vine vorba de pielea ta.

Iată ce ingrediente să nu amesteci pentru ingrijirea pielii:

Vitamina C + Retinol

Vitamina C și retinolul funcționează optim în diferite medii de pH și, prin urmare, nu ar trebui, în mod obișnuit, să fie combinate. Produsele cu vitamina C sunt formulate pentru a fi folosite pentru un pH scăzut de mai puțin de 3,5, în timp ce retinolul funcționează cel mai bine la un pH de 5,5 la 6.

Cel mai indicat este să folosești un serum cu vitamina C dimineața, iar crema cu retinol să o aplici seara. Acest lucru asigură eficacitatea completă a ambelor ingrediente.

Acizii alfa-hidroxizi sau beta-hidroxizi + Retinol

Cele mai citite articole

Când sunt folosite împreună, aceste ingrediente active pot provoca exces de usăciune, roșeață și iritare. Acizii alfa-hidroxizi și beta-hidroxizi sunt folosiți pentru exfolierea stratului superior al pielii și de a ajuta la îmbunătățirea neregulilor de culoare. Retinolul este folosit pentru a trata acneea și pentru a ajuta la îmbunătățirea petelor maronii, a liniilor fine și a ridurilor.

Peroxid de benzoil + Retinol

Utilizarea acestor două ingrediente de îngrijire a pielii le face practic inutile. Este recomandat să folosești retinol seara și acizii alfa-hidroxizi și beta-hidroxizi dimineața. De asemenea, evită produsele care conțin retinol dacă ai făcut o procedură cu laser.

Citește și:
Cele mai neinspirate sfaturi pentru ingrijirea pielii

Text: Diana Babanica
Foto: Instagram (@oliviaculpo)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/ingrediente-pentru-ingrijirea-pielii-pe-care-sa-nu-le-folosesti-acelasi-timp-608600/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!