Prima pagină » John F. Kennedy Jr. și Carolyn Bessette: o tragedie fascinantă

John F. Kennedy Jr. și Carolyn Bessette: o tragedie fascinantă

Autor: admin
0 comentarii

John F. Kennedy Jr. și Carolyn Bessette: o tragedie fascinantă

John F. Kennedy Jr. și Carolyn Bessette sunt cuplul ce a continuat să fascineze o America îndoliată de moartea lui John F. Kennedy, un duo ce a simbolizat speranța unui popor însetat de poveștile tragice ale dinastiei Kennedy și, totodată, au reprezentat un mod de a fi azi defunct, al celebrităților de dinainte de era internetului.

Nu multe pot fi spuse despre John F. Kennedy Jr. și Carolyn Bessette fără a menționa în nici un fel ilustra familie căreia i-a aparținut John John. Ca primul copil al unui președinte al Statelor Unite care s-a născut în timp ce acesta era în funcție, John John a avut parte de o atenție nefirească a publicului încă din prima zi, și, mai mult de atât, aceasta a continuat până la sfârșitul prematur al vieții sale. Născut pe 25 noiembrie 1960, John a trecut prin trauma de a-și vedea tatăl asasinat cu doar trei zile înainte de a împlini trei ani, dar și de a participa la funeraliile naționale și de a deveni un simbol prin intermediul unei fotografii iconice, în care băiețelul de atunci saluta cu emoție trupul acoperit în drapel al tatălui său.

JFK Jr. a crescut în Manhattan și a trecut printr-o altă traumă atunci când unchiul său, Bobby Kennedy, aflat în campanie electorală, a fost și el asasinat. De atunci Jackie a încercat să își țină copiii mai degrabă în afara țării, într-o încercare disperată de a-i proteja. Totuși, s-au întors în SUA, iar John Jr. avea să studieze la Brown University, să facă parte din frății, ca toți ceilalți studenți, și în același timp să participe la felurite proiecte caritabile sau politice care atrăgeau atenția asupra dezastrelor ce aveau loc în lume. Cariera lui a început cu New York City Office of Business Development, a trecut prin fundația Reaching Up (care oferea educație și locuri de muncă oamenilor cu dizabilități), iar după ce a obținut o diplomă în drept și a luat examenul pentru barou (la a treia încercare), a lucrat ca procuror în Manhattan. După ce și-a încercat mâna ca jurnalist, scriind despre una dintre aventurile sale cu caiacul, John Jr. a ajuns la concluzia că i-ar plăcea să fondeze o revistă. Așa s-a născut proiectul George, o publicație glossy de politică și lifestyle. Cât despre viața sa personală, John Jr. era cunoscut pentru relațiile cu femei frumoase și celebre, printre care Cindy Crawford, Sarah Jessica Parker sau Daryl Hannah.

John F. Kennedy Jr. și Carolyn Bessette: o dragoste pentru eternitate

John F. Kennedy Jr. și Carolyn Bessette au început să iasă împreună după ce relația acestuia cu Daryl Hannah se sfârșise, într-o perioadă în care Carolyn lucra pentru Calvin Klein. Prima lor întâlnire avusese loc cu doi ani înainte, dar toată lumea vorbește astăzi despre momentul în care s-au îndrăgostit, în magazinul Calvin Klein, iar ocazia a fost îndelung comentată – se spune că John F. Kennedy Jr. ar fi căutat un costum, însă a plecat din magazin încărcat cu cumpărături de tot felul, dar și după ce obținuse numărul de telefon al persoanei fermecătoare pe care o întâlnise în magazin.

Carolyn Bessette era cunoscută pe scena newyorkeză pentru faptul că lucra în modă, iar la Calvin Klein trecuse prin toate etapele, de la vânzătoare la directoare de PR a magazinului din Manhattan al firmei, unde veneau pentru cumpărături vedetele din oraș. Imediat ce aceasta a început să iasă cu moștenitorul imperiului nostalgic numit Camelot, presa a început să speculeze despre cuplul John F. Kennedy Jr. și Carolyn Bessette, urmărindu-i pe aceștia peste tot, așteptându-i să își părăsească casele, filmându-le orice mișcare și presându-i, la fiecare colț de stradă. John F. Kennedy Jr. și Carolyn Bessette s-au mutat împreună în 1995, și s-au logodit în același an.

Deși sfârșitul tragic al celor doi le-a învăluit relația într-o aură de legendă și deși apropiații cuplului au vorbit întotdeauna despre apropierea dintre cei doi, relația dintre John F. Kennedy Jr. și Carolyn Bessette nu a fost ferită de conflicte. Și, dată fiind statura publică a lui John Jr., conflictele acestea au devenit rapid, și ele, foarte publice. Însă singurul lucru din viața lor împreună care a reușit să rămână un secret a fost nunta celor doi, care a avut loc pe 21 septembrie 1996 într-o mică capelă din Cumberland. Carolyn a purtat atunci o rochie semnată de Narciso Rodriguez și pantofi de la Manolo Blahnik, și a avut-o drept doamnă de onoare pe Caroline, sora soțului său.

Cele mai citite articole

După nuntă și luna de miere din Turcia, cei doi au avut dificultăți din ce în ce mai mari în a face față atenției presei, iar Carolyn a povestit în multe rânduri prietenilor despre cum era hărțuită de paparazzi, cum îi erau judecate până și alegerile vestimentare (de altfel foarte inspirate, Carolyn fiind deseori comparată, din acest punct de vedere, cu Jackie Kennedy) și cum orice succes profesional era pus acum pe baza conexiunilor sus puse de care avea parte prin căsătorie.

John F. Kennedy Jr. și Carolyn Bessette au început, ca atare, să aibă probleme maritale, iar presa a speculat intens în jurul problemelor cu cocaina pe care le-ar fi avut Carolyn și a redat fiecare ceartă sau conversație pe un ton mai încins ce avea loc în public. Prietenii cuplului spun însă că, dincolo de speculațiile presei, cei doi aveau o relație specială, care se întâmpla ca uneori să fie mai pasională decât ar fi apreciat publicul din partea unui cuplu atât de vizibil. Cert e, însă, că cei doi făceau consiliere de cuplu în 1999.

În mod tragic, acela avea să fie anul morții lor. Pe 16 iulie, cei doi, împreună cu Lauren, sora lui Carolyn, au plecat cu avionul Piper Saratoga din New Jersey către Marthas Vineyard, în Massachusetts, plănuind ca apoi să își continue călătoria până la Hyannis Port, unde mergeau la o nuntă. John luase lecții de pilotaj și avea brevet, dar avionul pe care îl pilota fusese achiziționat cu doar trei luni mai devreme, așa încât pilotul amator nu avea o experiență îndelungată pe acest tip de avion. La asta s-a adăugat și o accidentare (John a fost văzut îmbarcându-se în avion purtându-și cârjele), dar și vremea, care nu părea problematică în rapoarte, dar la fața locului s-a dovedit că nu oferea cine știe ce vizibilitate. La scurt timp după ce avionul trebuia să aterizeze în Marthas Vineyard, s-a dat alarma și cei trei pasageri au fost dați dispăruți. Așa a început o amplă operațiune de salvare care a durat trei zile, la care până și Bill Clinton, la acea vreme președinte, a insistat asupra eforturilor de recuperare ale supraviețuitorilor. Firea aventuroasă a lui John Jr. și faptul că reușise să scape din cele mai felurite situații de-a lungul timpului, dar și credința publicului că familia Kennedy avea să fie ferită de încă o tragedie au contribuit la conturarea unei stări colective de speranță nefondată. Pe 19 iulie apa a început să aducă la mal bucăți din aeronavă și din conținutul ei, iar speranțele salvatorilor s-au stins, aceștia înțelegând deja amploare impactului dintre aeronavă și apă și realizând că trecuse prea mult timp pentru ca oricine să supraviețuiască în acele condiții. Iar pe 21 iulie cei trei pasageri, Lauren Bessette, John F. Kennedy Jr. și Carolyn Bessette au fost recuperați de scufundători, încă legați de locurile lor cu centurile de siguranță. În dimineața zilei de 22 iulie, cenușa lor a fost împrăștiată în mare chiar aproape de locul în care s-au prăbușit.

Și astfel s-a sfârșit povestea atât de romantică dintre cel care era, dincolo de a fi vânat de paparazzi, o figură populară în New York, unde trăia, se plimba cu rolele sau cu bicicleta cu orice ocazie, unde muncea și participa la proiecte pentru comunitate, și cea care i-a fost alături pentru câțiva ani, femeia charismatică cu o voință proprie, care nu și-a dorit celebritatea, cu atât mai puțin prin căsnicie.

Citește și:
Citim mai mult ca niciodată, dar doar statusuri pe net

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/john-f-kennedy-jr-si-carolyn-bessette-o-tragedie-fascinanta-667849/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!