Prima pagină » Nu poţi să găseşti dragostea dacă nu te iubeşti pe tine mai întâi

Nu poţi să găseşti dragostea dacă nu te iubeşti pe tine mai întâi

Autor: admin
0 comentarii

Nu poţi să găseşti dragostea dacă nu te iubeşti pe tine mai întâi

Toate ne dorim dragoste și o relaţie cu o persoană minunată. Vrem să găsim pe cineva, să trăim ca în basme şi să urmărim apusurile cu propriul nostru Făt-Frumos. Problema acestei mentalităţi este faptul că ne concentrăm prea mult pe a găsi dragostea, nu pe a ne iubi pe noi, iar acestă iubire de sine este începutul tuturor lucrurilor frumoase.

Să fie clar, nu poţi să ai finalul fericit pe care ţi-l doreşti dacă nu te iubeşti mai întâi pe tine. O relaţie nu îţi va rezolva problemele de încredere, nu te va face să te simţi împlinită. Nu ai nevoie de un iubit care să îţi ofere dragoste pentru că tu nu poţi să îţi oferi ţie. Doar tu te poţi face să te simţi completă.

Acest lucru implică multă muncă şi trebuie să fii foarte perseverentă şi înţeleaptă pentru te accepta, cu defecte şi calităţi. După ce îţi vei acorda timp pentru a iubi persoana minunată şi extraordinară ce eşti, vei putea găsi partenerul potrivit. Trebuie să fii cine vrei să fii pentru a găsi dragostea pe care ţi-o doreşti.

1. Trebuie să fii persoana pe care ai vrea să o întâlneşti

Făt-Frumos nu apare şi te acceptă imediat aşa cum eşti: dezastrul sexy ce petrece prea mult, ce nu poate ţine un job şi per-total nu are o direcţie clară în viaţă, persoana aceasta nu este prea drăguţă.
El îşi doreşte o parteneră ce are viaţa aranjată şi este pregătită să devină egalul la care el îl visează.

Nu te speria. Dorinţa de a vrea să îţi schimbi viaţa nu este anti-feministă, ci este o perspectivă realistă. Totuşi, nu trebuie să te schimbi pentru un bărbat, ci pentru tine. Trebuie să fii pregătită pentru relaţia pe care ţi-o doreşti aşa cum și viitorul tău partener trebuie să fie pregătit pentru tine. Dacă ai grijă de tine și îți cultivi acele calități ce te fac să te simți specială, relația ta va beneficia de fericirea, sănătatea și independența ta.

În cele mai sănătoase și puternice relații, ambii parteneri sunt puternici și gata să accepte viața ca o echipă. Cei doi pot să gestioneze problemele relației și nu au nevoie ca celălalt să poarte povara. Acest tip de putere vine doar din dragostea de sine.

2. Dragostea vine din acceptare și empatie

A te iubi pe tine nu înseamnă a-ți neutraliza problemele și a alege să fii împăcată cu defectele tale, clar nu. Înseamnă a accepta că le deții și a învăța să le iubești. Trebuie să ai un nivel de acceptare și dragoste necondiționată atât pentru tine, cât și pentru partenerul tău. Lasă nevoia de a controla totul și pur și simplu iubește. Dragostea de sine este despre a fi cine vrei să fii și a avea un partener ce te adoră.

Cele mai citite articole

Imaginează-ți că nu mai încerci să rezolvi fiecare problemă, să judeci sau să îți controlezi partenerul. Imaginează-ți că înlocuiești părțile rele cu empatie și compasiune. O putere imensă vine din libertatea de a iubi pe cineva și a fi iubită pentru ceea ce ești.

Lăsatul criticilor și insecurităților în urmă este ușor de zis, dar de făcut pare greu. Fă un pas în spate și întreabă-te oricând te confrunți cu o situație dificilă: „Abordez această problemă cu dragoste de sine și empatie?”. Doar așa poți ajunge într-un loc ce îți poate oferi acceptarea.

3. Trebuie să te iubești total, să îți accepți partenerul și să adori tot ce te înconjoară

Adevărata dragoste de sine vine din libertatea profundă. Nimic nu te poate atinge atunci când ești absolut sigură că ești cea mai bună. Dacă alegi să te accepți pe tine și partenerul tău fără a judeca nimic, vei descoperi cât de bine se simte să ai inima plină de dragoste și compasiune. Atunci când te iubești, partenerul te iubește, tu îți iubești partenerul și partenerul se iubește pe el, este un ciclu al dragostei ce nu poate fi distrus.

Da, relațiile necesită multă muncă și nu sunt constant pline de fericire. Dar atunci când ești plină de încredere, te poți descurca atunci când apar probleme.

Dragostea de sine este fundația ce se construiește pentru relațiile perfecte. Nu poți avea o relație sănătoasă de cuplu fără o doză puternică de încredere. Începe să te iubești și apoi totul o să vină de la sine.

Citește și:
De ce femeile puternice și independente au, de obicei, ghinion în viața amoroasă

Text: Iulia Statie
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/nu-poti-sa-gasesti-dragostea-daca-nu-te-iubesti-pe-tine-mai-intai-667666/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!