Prima pagină » Liviu Teodorescu: O să mă cunoașteți altfel decât până acum

Liviu Teodorescu: O să mă cunoașteți altfel decât până acum

Autor: admin
0 comentarii

Liviu Teodorescu: O să mă cunoașteți altfel decât până acum

Liviu Teodorescu sfârșește anul în stil mare, lansând piesele de pe EP-ul Lista de Păcate. Despre inspirația acestor melodii, dar și despre felul în care percepe un artist o piață muzicală care cere din ce în ce mai mult de la starurile sale a stat de vorbă cu ELLE, ocazie cu care ne-a împărtășit gândurile lui despre ce înseamnă azi o melodie care să reziste timpului… și un nou set de imagini, dezvăluit în premieră aici.

Liviu Teodorescu

Liviu Teodorescu

ELLE: Lansezi un EP care e foarte promițător. De unde vine inspirația pentru numele albumului și pentru muzică?

Liviu Teodorescu: Lista de Păcate e despre deschidere și despre non-judecare. Cuvântul „păcat” nu trebuie luat în sensul propriu, nu e nimic cu tentă religioasă aici. Lista de Păcate e lista de piese cu subiecte diferite și mai îndrăznețe, față de tot ce am scos până acum. Ascultați E.P-ul și o să mă cunoașteți altfel decât până acum.

Liviu Teodorescu

Liviu Teodorescu

ELLE: Înțeleg că postezi piesele în anumite zile. E o strategie anume? De ce ai ales asta?

Liviu Teodorescu: Postez în fiecare primă-joi din lună. Nu e o strategie neapărat, e mai mult vorba despre a stabili o constanță, astfel încât oamenii care mă ascultă să știe când se continuă povestea.

Liviu Teodorescu

Liviu Teodorescu

ELLE: Care sunt cele mai mari provocări pentru un artist în piața muzicală de azi din România?

Liviu Teodorescu: Dincolo de orice, important e să fii constant. Asta e cea mai mare provocare. Indiferent că ești sau nu difuzat, că ai sau nu vizualizările pe care ți le-ai propus, important e să nu te oprești și mai ales să nu lași succesul sau eșecul sau părerile celorlalți să îți altereze viziunea despre tine, ca artist, în adevaratul sens al cuvântului, în funcție de ce ai tu de spus lumii.

Liviu Teodorescu

Liviu Teodorescu

Cele mai citite articole

ELLE: Lucrezi într-o piață muzicală în care expunerea pe internet cred că e mai importantă decât prezența în studio sau pe scenă. Ești de acord cu afirmația asta? Ți se pare că e un avantaj sau e o provocare, că trebuie să lucrezi mai mult la promovare decât la muzică?

Liviu Teodorescu: Și dacă nu ai muzica, ce promovezi? Dacă tu ca artist nu ai muzică, nu ești artist și îți lipsește fix obiectul muncii. Cariera ta practic nu stă în picioare și nu te reprezintă cu adevărat! Ești doar produsul a ceea ce gândesc alții despre tine și esența ta unde e? Pentru mine, și pentru orice alt artist-compozitor, muzica este cartea de vizită. Dacă muzica nu stă în picioare, celelalte pică de la sine. Orele de studio și muncă cu mine însumi ca om sunt niște rădăcini care se întind adânc, ramificate. Pentru ca blocul să stea în picioare în orice condiții, fundația trebuie să fie rezistentă, în primul rând.

Liviu Teodorescu

Liviu Teodorescu

ELLE: Cum privești faptul că muzica, clipurile, toate aceste lucruri care țin de munca ta au devenit extrem de consumabile? Îți dorești să faci melodii care să fie timeless? Pot să mai existe azi piese care sunt și populare, dar și viitoare clasice? Despre care dintre piesele tale ai zice că îndeplinește aceste criterii?

Liviu Teodorescu: În experiența mea, mare parte din melodiile timeless au fost și consumate la vremea când au fost lansate. Dar, cu siguranță pot exista și piese nu foarte consumate, sau care nu au livrat niște cifre extraordinar de mari, dar pe care lumea le cântă vers cu vers la concerte. De exemplu, „Ești Piesa” are 6 ani aproape. Piesa asta este pe buzele tuturor, chiar dacă la vremea ei nu a fost în topuri mult timp și pe YouTube nu a trecut de 10 milioane de vizualizări, în schimb publicul meu o simte ca un mare hit. Până la urmă, timpul își spune cuvântul.

ELLE: Din ce ai declarat până acum despre acest EP, pare să fie o declarație de intenție, un loc unde te expui în toată vulnerabilitatea ta. Cum e să te expui astfel? Te sperie în vreun fel tipul acesta de expunere?

Liviu Teodorescu: Nu expun vulnerabilitatea mea. Am transpus în cuvinte și melodii lucruri pe care oamenii le simt și le spun zilnic. Nu se referă doar la mine acest E.P. Eu sunt un simplu mesager. Eroii sunt cei care ascultă, care empatizează și care își găsesc corespondent în piesele astea. Oamenii dau valoare actului artistic, prin atenția pe care o oferă. Dacă trairile expuse de mine înfloresc în sufletele lor, totul prinde viață.

Citește și:
20 de filme neconvenționale de Crăciun pe care trebuie să le vezi în această iarnă

Foto: Cristiana Nuta
Styling: Ioana Ieremia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/637561-637561/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si