Prima pagină » Lucruri importante pe care le ignori atunci când ești foarte îndrăgostită

Lucruri importante pe care le ignori atunci când ești foarte îndrăgostită

Autor: admin
0 comentarii

Lucruri importante pe care le ignori atunci când ești foarte îndrăgostită

Lucruri importante pe care le ignori atunci când ești foarte îndrăgostită

Se pare că știința ne-a arătat că dragostea se joacă cu mințile noastre, mai ales la începutul relației, atunci când suntem umpluți de un întreg amalgam de substanțe chimice care ne generază o experiență similară cu cocaina.

Atunci când ne îndrăgostim, începem să facem tot felul de lucruri pentru a ne cuceri jumătatea. Folosim cel mai bun comportament și cea mai bună atitudine a noastr și facem eforturi pentru a face ca acea persoană să se îndrăgostească de noi. Încercăm să o impresionăm și ne dorim dragostea sa în schimb.

Problema este că acest comportament se încheie atunci când relația se împământenește. De aceea, atunci când cunoști o persoană la început aceasta nu își arată adevăratul comportament. Pentru a cunoaște adevărata versiune a partenerului, trebuie să aștepți până când chimicalele care te fac romantic dispar.

Studiile arată că această euforie dispare după 18 luni – 3 ani de la începutul relației. Ceea ce susține o relație până în punctul în care sentimentele de dragoste, încredere, prietenie și conexiune sexuală nu sunt induse chimic, ci mai de grabă simțite autentic. Sentimentele față de partener sunt generate de elemente relaționale complicate, care ne țin împreună.

Cu alte cuvinte, ajungem să judecăm partenerul exclusiv în baza acțiunilor sale. Acest lucru poate deveni complicat atunci când promisiunile noastre de dragoste sunt influențate preponderent de chimicalele din creier. A face față acestei părți a relației (și să îl vezi pe celălalt clar, uneori pentru prima dată) este un moment dificil pentru multe cupluri.

În lumina realității, dacă așteptările și visele pentru un viitor împreună nu se aliniază, multe cupluri cred că acesta reprezintă un semn că ar trebui să se despartă.

Mulți oameni, atunci când sunt orbiți de dragoste ignoră semnele că partenerul lor nu este cel ideal, sau semnele că relația nu merge bine.

Cele mai citite articole

Gândește-te la asta:

• Dacă partenerul tău are obiceiuri și defecte care nu sunt benefice pentru tine?
• Dacă partenerul se comportă în moduri care îți pot dăuna abilității de a-ți atinge idealurile?
• Dacă partenerul nu este persoana care spunea că este în prima parte a relației?

Foarte des cuplurile fac pasul mutatului împreună sau se căsătoresc în timpul acestor ani în care sunt influențați de procesele chimice. De exemplu, nu este un lucru neobișnuit ca logodnele să se întâmple la doi sau trei ani de când cuplurile încep să iasă împreună.

Deciziile majore sunt mai dificile atunci când începi să dai de problemele partenerului tău. Dacă alegi să ignori realitatea, acest lucru nu te va ajuta. Trebuie să ai curaj să faci față realității alegerilor și partenerului, dacă vrei ca relația ta să reziste.

Dacă înțelegi puterea de a te orbi pe care o are dragostea, vei putea deschide ochii pentru a vedea de ce ai făcut alegeri proaste în relațiile tale din trecut.

Citește și:
Greseli pe care s-ar putea sa le faceti la inceputul relatiei, fara sa va dati seama

Text: Bianca Margarit
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/lucruri-importante-pe-care-le-ignori-atunci-cand-esti-foarte-indragostita-628000/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si