Chiar dacă poate ai trecut prin mai multe relații toxice, uneori încă poate fi destul de dificil să privești o relație și să concluzionezi că e cu adevărat sănătoasă. Mai ales dacă ești și îndrăgostită, sunt șanse mari să confunzi semnele ce-ți pot spune adevărul despre un cuplu.
Personalitățile similare baza oricărui cuplu fericit
Poate teoria care spune că plus și minus se atrag nu e neapărat de luat în considerare 100%. Chiar dacă atracția există, se pot susține totuși unul pe celălalt? Trebuie să găsești o cale de mijloc și să rămâi lângă cineva diferit de tine, dar similar la bază. În timp ce îți va oferi altă perspectivă, nu te va judeca și nu te va trage în jos pentru că e total la polul opus față de tine. De exemplu, dacă tu ești mai timidă, îți va face bine să fii lângă cineva puțin mai îndrăzneț, care îți va da curaj să vorbești, de exemplu, în fața unui public larg. În schimb dacă principiile de viață diferă, e puțin mai greu să ajungeți la un punct comun fără să depuneți un efort solid în asta.
Compatibilitatea sexuală
Acesta este un aspect important în viața de cuplu. Dacă limbajul tău primar de a-ți exprima dragostea față de celălalt constă în satisfacerea plăcerilor, asta te va conecta și la nivel spiritual cu partenerul tău și te va face să radiezi. Totuși, dacă același principiu nu se aplică și persoanei iubite, e posibil să fie cam dezamăgitor. Atunci când unul dintre membrii cuplului iubește pasional, este minunat când celălalt îl oglindește și nu este neglijent cu el din punctul acesta de vedere.
Autenticitate
De multe ori poate ți s-a întâmplat să privești un cuplu și să te întrebi ce au în comun. În cazul acesta, răspunsul poate să fie autenticitatea, sinceritatea și înțelegerea pentru celălalt. Lăsând la o parte aspectul fizic, un partener cu care poți avea o relație sănătoasă și de lungă durată trebuie să te înțeleagă la un nivel mult mai înalt. Când vine vorba de acest aspect, ar trebui să observi dacă partenerul tău te face să râzi, îți ridică moralul, te încurajează și de susține în tot ceea ce faci. Nu uita că o relație de lungă durată înseamnă îmbătrânit împreună, iar aspectul fizic e ceva schimbător.
Cunoașterea de sine
Chiar dacă un cuplu se bazează adesea pe interacțiunea dintre membrii săi, nu uita de tine ca individ. Să te cunoști pe tine însăți foarte bine înseamnă să știi ce puncte forte ai și cum le poți folosi ca să îți construiești relația. În același timp, punctele slabe pot fi ceva la care să lucrezi atât tu, cât și partenerul tău atunci când simți nevoia de ajutor. Asta vă va face să știți când aveți nevoie unul de celălalt și să vă ajutați să creșteți reciproc.
Încredere
Poate ai auzit destul de frecvent că partenerul de viață trebuie mai întâi să îți devină cel mai bun prieten ca să aveți o relație de durată. Acest lucru are o legătură strânsă cu încrederea. Cel mai bun prieten este cel pe care te poți baza oricând și la care nu te aștepți să te trădeze sub nicio circumstanță. Dacă aveți asta la început, atunci când veți începe să fiți un cuplu nu va mai exista problema încrederii.
Stimularea minții
Chiar dacă e ultimul punct pe listă, este foarte important. Curiozitatea joacă un rol foarte mare în evoluția unei relații de lungă durată, iar dacă tu și partenerul tău sunteți constant curioși despre orice vă înconjoară și căutați să explorați asta împreună, minunat! Asta implică găsirea unor puncte comune în lista voastră de interese. De exemplu, dacă partenerul tău mereu a vrut să încerce un sport extrem, dar ție ți-a fost prea frică, acum e momentul să învățați împreună. Adesea lucrurile care ni se par foarte greu de făcut sau ne sperie foarte tare sunt cele pe care le putem depăși dacă avem lângă noi pe cineva drag, în care avem deplină încredere.
Citește și:
5 semne ca aveti o relatie puternica
Text: Sayyad Roxana
Foto: Imaxtree
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro