Prima pagină » Lucrurile pe care partenerii le respectă într-o relație fericită

Lucrurile pe care partenerii le respectă într-o relație fericită

Autor: admin
0 comentarii

Lucrurile pe care partenerii le respectă într-o relație fericită

Specialiștii în relații susțin că pozele de pe internet pot ascunde nesiguranțe, iar cuplurile cu adevărat fericite nu sunt definite de numeroasele postări sau mesaje. În acest caz, cum ne dăm seama, de fapt, cum se comportă cuplurile fericite? Iată 12 dintre lucrurile pe care partenerii dintr-o relație fericită le au în comun:

1. Se respectă reciproc

Cuplurile fericite sunt conștiente de faptul că este imposibil să fie de acord în toate privințele. În unele situații, intervin argumente contradictorii, însă chiar și în aceste cazuri, sunt rezolvate cu calm și răbdare. Cei doi nu își aduc injurii și nu țipă unul la celălalt.

2. Văd ce-i mai bun unul în celălalt

Cuplurile fericite au multă încredere unul în celălalt. Dacă interacțiunea cu o altă persoană poate avea mai multe interpretări, partenerul neimplicat o va alege pe cea care este în favoarea celuilalt. Cel puțin, asta fac cei care au o relație fericită. Nu se lasă influențați de aparența unor lucruri, au pur și simplu încredere în persoana pe care au ales să o iubească.

3. Atunci când au relații intime, nu se gândesc să o facă doar pentru plăcerea de la final

Persoanele aflate în relații care le aduc satisfacerea nevoii de iubire și înțelegere nu se vor implica în relații intime cu partenerii lor doar pentru plăcerea finală a partidei. Aceștia trăiesc pentru momentul efectiv de iubire, bucurându-se de fiecare sărut și atingere.

4. Gesturile de afecțiune dintre cei doi nu au o conotație sexuală

O relație fericită presupune și ținutul de mână, îmbrățisări pline de afecțiune și săruturi pe frunte, fără ca acestea să aibă o conotație sexuală.

5. Amândoi sunt interesați de ceea ce se petrece în viața celuilalt

Acest aspect include tot ce înseamnă sentimente, gânduri și activități. Cei doi sunt curioși în ceea ce îl privește pe celălalt, vor să știe ce simt și ce gândesc despre ei, dar și despre lume, care sunt aspirațiile și visurilor lor.

6. Cu fiecare ocazie, aceștia încearcă să-și arate aprecierea reciprocă

Cuplurile care au o relație cu adevărat fericită tind să se facă unul pe celălalt să se simtă apreciați și susținuți în tot ceea ce fac. Se simt iubiți și vor să le transmită aceste sentimente cât mai des posibil. Conversațiilor lor se concentrează pe aspecte pozitive ale vieții, și nu pe cele pesimiste.

7. Comunicarea este eficientă

Cele mai citite articole

Persoanele care au o relație fericită știu să comunice eficient și să-și exprime gândurile și cerințele fără să adreseze reproșuri. Sunt conștienți, de asemenea, că o comunicare eficientă nu constă doar în exprimarea verbală, ci și în limbajul corpului. Ei se folosesc de gesturi de afecțiune pentru a completa comunicarea.

8. Partenerii sunt fideli relației

Atunci când cei doi simt că sunt în relația potrivită, cea care îi face să simtă bucuria unui parteneriat, sunt conștienți că fidelitatea este un aspect inevitabil. Ceea ce trăiesc alături de celălalt îi determină să fie recunoscători și mulțumiți de alegerea făcută.

9. Relația lor îndeplinește nevoia de afecțiune

Această relație vine în completarea vieții individuale a fiecăruia, pentru satisfacerea nevoii de iubire și bucuria de a petrece timp împreună, nu pentru a umple un gol emoțional sau pentru a avea cu cine să-și petreacă timpul.

10. Nu încearcă să se schimbe unul pe celălalt

Este normal ca cei doi să-și cunoască, în timp, defectele, dar știu exact ce pot schimba și ce nu la persoana de lângă ei. În timp ce aspectele grave, care îi deranjează constant pot fi discutate, lucrurile mici pot fi trecute cu vederea.

11. Au încredere unul în celălalt, ceea ce îi ajută să învingă frica și anxietatea

Pe parcursul relației, când partenerii încep să se cunoască din ce în ce mai bine, își vor destăinui fricile și ceea ce îi menține de multe ori pe loc. Schimbările de stare ale partenerului nu-l afectează pe celălalt; acesta îi este alături în fiecare moment de cumpănă și îl ajută să depășească orice situație care îi îngrijorează.

12. Se acceptă exact așa cum sunt

Cei doi se iubesc exact așa cum sunt, își iubesc partenerul pentru ceea ce este și pentru ceea ce nu este deopotrivă. Atunci când învață să se accepte din toate punctele de vedere, relația devine mult mai puternică.

Citește și:
Ești îndrăgostită de persoana nepotrivită? Aceste semne sunt cel mai bun indiciu

Text: Denisa Coman
Foto: Instagram.com/negin_mirsaleh

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/lucrurile-pe-care-partenerii-le-respecta-intr-o-relatie-fericita-611222/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si