Prima pagină » Mary Austin & Freddie Mercury – o poveste de dragoste

Mary Austin & Freddie Mercury – o poveste de dragoste

Autor: admin
0 comentarii

Mary Austin & Freddie Mercury – o poveste de dragoste

S-a speculat mult pe tema Mary Austin & Freddie Mercury, mai ales din partea celor care refuză, în ciuda evidențelor, să creadă că Mercury a fost gay (sau măcar bisexual). Tocmai de aceea fosta lui parteneră, care i-a rămas alături până la sfârșitul vieții (și care este în continuare singura persoană care știe unde se află cenușa lui) a fost folosită drept dovadă a heterosexualității artistului. Dar cine e femeia care i-a furat inima lui Mercury, care i-a fost aproape până la sfârșit și a devenit și moștenitoarea (extrem de discretă) a averii lui?

Mary Austin & Freddie Mercury 1

Mary Austin a intrat în viața lui Freddie Mercury prin intermediul lui Brian May, chitaristul trupei Queen, care o cunoscuse cu ceva timp înainte și care fusese atras romantic de ea, înainte de a decide să i-o prezinte prietenului său. Cei doi s-au cunoscut în 1970, atunci când ea avea doar 19 ani și lucra pentru unul dintre cele mai șic magazine din Londra, Biba, în departamentul de PR. Mary provenea dintr-o familie modestă, iar ambii săi părinți aveau deficiențe de auz și utilizau limbajul semnelor pentru a comunica. Mary a renunțat la școală la vârsta de 15 ani, iar mulți ani mai târziu avea să se declare recunoscătoare lui Mercury pentru că a introdus-o în lumea artelor, a baletului și a operei.

Mary Austin & Freddie Mercury: Love of My Life

După ce s-au întâlnit în magazinul Biba, locul ei de muncă, Mary Austin & Freddie Mercury au început să iasă împreună și, în doar câteva luni, s-au și mutat în aceeași casă. Au locuit în Londra, în West Kensington, iar relația lor romantică, pe care Freddie a prețuit-o toată viața și care i-a inspirat unele dintre melodii, a luat sfârșit atunci când el a început o relație cu un angajat de la Elektra Records, lucru pe care i l-a și mărturisit lui Mary.

Mary Austin & Freddie Mercury 2

Oricum, coming out-ul nu l-a oprit pe Mercury să aibă în continuare o relație specială cu Mary, despre care spunea într-un interviu din 1978 că “după 7 ani am ajuns la o înțelegere. Eu am simțit că sunt atât de mult în turnee încât ar trebui ca Mary să aibă propria ei viață.” De înțeles atitudinea, pentru vremurile respective – și mai ales pentru faptul că Mercury nu și-a asumat niciodată până la capăt orientarea sexuală. Deși era peste măsură de flamboiant pe scenă, asumându-și o personalitate publică cât se poate de gay, s-a ferit să facă declarații în acest sens, să se justifice sau să explice.

Oricum, orientarea lui sexuală, despre care unii dintre apropiați spuneau că era complet declarată în cercurile mai restrânse, nu a avut mare legătură cu povestea de dragoste dintre cei doi. “Relația noastră de dragoste s-a sfârșit în lacrimi”, spunea chiar Mercury, “dar o legătură încă mai profundă s-a născut din ea, ceva ce nu ne poate lua nimeni. Este de neatins. Toți iubiții m-au întrebat de ce nu o pot înlocui, dar asta pur și simplu nu este posibil.”

Cele mai citite articole

Mary Austin & Freddie Mercury 3

După separare, Mary Austin & Freddie Mercury au continuat să fie foarte apropiați – chiar locuind foarte aproape, pentru că Freddie i-a cumpărat lui Mary un apartament în apropierea fostei lor case. Iar câțiva ani mai târziu, în 1985, el spunea într-un interviu: “singura mea prietenă este Mary și nu vreau pe nimeni altcineva. Pentru mine, ea este soția mea. Pentru mine, ce am avut a fost căsătorie. Credem unul în celălalt, iar asta este suficient pentru mine.”

Mary a fost și printre primele persoane care au aflat de diagnosticul lui Mercury și i-a fost alături în ultimii ani, îngrijindu-l în ultima fază a bolii, când nu mai vedea bine și nu se mai putea ridica din pat. Freddie Mercury a murit pe 24 noiembrie 1991, la doar o zi după ce își declarase public diagnosticul, de pneumonie – o complicație ce apărea frecvent în rândul celor care sufereau de SIDA. Iar Mary a fost cea care i-a anunțat pe părinții și pe sora lui Freddie de decesul acestuia.

Mary Austin & Freddie Mercury 4

Mary Austin & Freddie Mercury au rămas împreună și după moarte – ea a intrat, conform dorinței lui, în posesia cenușii, pe care a îngropat-o într-un loc despre care nu a povestit nici până în ziua de astăzi. Mare parte a posesiunilor lui i-au rămas tot ei, iar Mary Austin trăiește și astăzi la Garden Lodge, în Kensington, cu familia ei. Deși Freddie avea un partener la momentul morții sale, pe Jim Hutton, a justificat alegerea de a o lăsa pe ea (alături de fiul ei, finul lui Freddie) principală moștenitoare a averii sale astfel: “Ai fi fost soția mea și toate astea ar fi fost oricum ale tale”.

Citește și:
Marlon Brando și bărbații pe care i-a iubit

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/mary-austin-freddie-mercury-o-poveste-de-dragoste-603097/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si