Prima pagină » Miturile despre sex pe care NU trebuie să le mai crezi

Miturile despre sex pe care NU trebuie să le mai crezi

Autor: admin
0 comentarii

Miturile despre sex pe care NU trebuie să le mai crezi

Îți propunem să faci o scurtă călătorie în timp, înapoi în anii adolescenței. Mai ții minte câte idei eronate aveai atunci despre sex, miturile despre sex pe care le- ai auzit și câte povești ai citit?

Vrem să clarificăm anumite lucruri, căci niciodată nu e prea târziu să înțelegem și să învățăm lucruri noi, în special atunci când ne referim la miturile despre sex.

1. Toate orgasmele se simt la fel

Sexologii susțin că fiecare orgasm se poate simți diferit, la fel ca orice altă senzație. Există o mulțime de factori care determină senzațiile și cum simțim anumite lucruri, fie că vorbim de plăcere sau durere. În principiu, fiecare dintre noi putem percepe diferit orice senzație, inclusiv orgasmele.

2. Poți avea o viață sexuală bună sau nu, în funcție de ceea ce faci în timpul actuui sexual

De fapt, putem considera că avem o viață sexuală activă și calitativă, în funcție de cât de des are loc contactul sexual și cât de apropiați ne simțim de partener. Așadar, nu contează atât de mult ceea ce facem efectiv în timpul actului sexual.

3. Dacă ești excitată, nu ar trebui să ai nevoie de lubrifiant

În realitate, dacă ai nevoie de mai mult lubrifiant decât poate corpul tău să producă, nu înseamnă neapărat că nu ești suficient de excitată. Menstruația, sarcina, diversele afecțiuni, menopauza și medicamentele pot afecta acest lucru. Așadar, dacă corpul tău nu produce suficient lubrifiant de unul singur, nu înseamnă că există o problemă între tine și partener. De asemenea, sexologii recomandă folosirea lubrifiantului atunci când folosim prezervativ, întrucât latexul nu este un material care să alunece suficient de bine.

4.Poți deveni dependentă de folosirea vibratorului

Ei bine, aceasta este cu siguranță unul dintre cel mai des vehiculate mituri despre sex. Specialiștii spun că singurul lucru care se poate întâmpla este să te obișnuiești să ai orgasm într-un anumit mod.

Cele mai citite articole

Cu cât faci mai des un anumit lucru, cu atât devine mai greu să faci asta într-un mod diferit, mai apoi. Atunci când încerci să faci același lucru, dar într-un mod diferit, poate să ți se pară ciudat.
Sexologii mai recomandă și folosirea mai multor tipuri de vibratoare, cu diferite setări, în diferite poziții și la diferite intensități. Totuși, dacă te-ai obișnuit ca orgasmul tău să fie declanșat într-un anumit mod (folosind un vibrator, spre exemplu), nu înseamnă că nu vei putea avea unul și cu partenerul tău.

5. Miturile despre sex: Orice femeie are orgasm în timpul contactului sexual

Numai 20-30% dintre femei au orgasm doar datorită partenerului. Așadar, nu este o rușine să dăm o mână de ajutor. Dacă ne vom atinge chiar noi clitorisul în timpul contactului sexual cu partenerul nostru, acest lucru ar putea fi de ajutor în obținerea unui orgasm.

6. Pentru ca o femeie să fie satisfăcută, penisul partenerului ar trebui să fie mare

Adevărul este altul. Punctele cele mai sensibile din canalul vaginal se află la începutul acestuia, așadar chiar și un penis mic poate crea foarte multă plăcere. Sexologii au mai explicat faptul că penetrarea nu este singurul lucru care produce plăcere și satisfacție.

Pentru a îmbunătăți relațiile sexuale, ar trebui să găsești și alte zone ce îți produc plăcere, cum ar fi gâtul, sfârcurile sau urechile. Totodată, partenerul potrivit, cu care ai o conexiune, îți va produce și mai multă plăcere. Comunicarea este importantă chiar și atunci când vine vorba de sex. Deci, nu te teme să vorbești cu partenerul tău despre acest lucru, apoi vei vedea cum se îmbunătățește viața ta sexuală.

Citește și:
4 motive pentru care sexul lipsește din relația ta

Text: Amy Abaluta
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/miturile-despre-sex-pe-care-nu-trebuie-sa-le-mai-crezi-590103/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si