Prima pagină » Moduri în care poți avea mai bine grijă de părul tău, dacă acesta nu a fost vopsit

Moduri în care poți avea mai bine grijă de părul tău, dacă acesta nu a fost vopsit

Autor: admin
0 comentarii

Moduri în care poți avea mai bine grijă de părul tău, dacă acesta nu a fost vopsit

Moduri în care poți avea mai bine grijă de părul tău, dacă acesta nu a fost vopsit

Dacă permanentul sau vizitele dese la salon pentru a te vopsi nu sunt genul tău, dar tot îți dorești ca părul tău să fie sănătos și plin de volum, atunci urmează aceste 5 sfaturi.

1. Spală părul delicat

Chiar dacă ai părul des și aparent puternic, nu înseamnă că poți trage de el și să fii surprinsă când se rupe sau începe să cadă. Părul netratat este mai sensibil și ar trebui spălat cu grijă.

2. Spălarea numai cu balsam

Deși sună puțin ciudat, există femei care sar peste șampon și folosesc numai balsam atunci când se spală. Poate că este mai rapid și mai ușor, însă este la fel că atunci când îți speli hainele numai cu balsam. Spălarea cu balsam oprește abilitatea naturală a părului de a absorbi apă, deci de a se hidrata. Rezultatul este un păr foarte uscat, efectul neputând fi inversat indiferent de câte măști vei folosi.

3. Ulei vs. Hidratare

Chiar dacă uleiul este automat asociat cu hidratarea, cele două sunt totuși noțiuni diferite. Îți poți da seama dacă părul tău are nevoie de hidratare dacă vârfurile sunt aspre. Pe de altă parte, există tipul de par gras pe care folosirea uleiurilor îl va încărca și mai tare. Totul stă în cât de bine îți cunoști părul și în păstrarea unui echilibru atunci când vine vorba de produsele de hidratare.

4. Evită acoolul

Cele mai citite articole

Produsele de styling care conțin alcool au tendința să absoarbă apa din firul de păr, lăsând-ul uscat și greu de aranjat. Sunt recomandate gelurile pe bază de apă care nu se sunt lipicioase atunci când le pui în palmă sau spumele aerate, care oferă părului volum și îl fac ușor de coafat.

5. Usucă-ți părul cu difuzorul

Cel mai sănătos e să îți lași părul să se usuce de la sine, fără să îl mai supui unei surse de căldură care îl poate deteriora. Cu toate acestea, dacă nu ai timp sau nu ești mulțumită de felul în care se usucă părul tău de la sine, atunci folosește un feon cu difuzor, pentru o uscare uniformă și volum. Dar nu uita să folosești un produs de protecție înainte.

Text: Andreea Maria Teodorescu
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/moduri-care-poti-avea-mai-bine-grija-de-parul-tau-daca-acesta-nu-fost-vopsit-606393/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si