Prima pagină » Cum să-ţi restabilizezi relaţia după o ceartă explozivă

Cum să-ţi restabilizezi relaţia după o ceartă explozivă

Autor: admin
0 comentarii

Cum să-ţi restabilizezi relaţia după o ceartă explozivă

Iată care sunt cei 5 paşi pe care ar trebui să îi urmezi atunci când vrei să soluţionezi un conflict dintre tine şi partenerul tău.

1. Recunoaşte dacă ai spus sau ai făcut ceva greşit

Poate uneori eşti capricioasă şi nu îţi dai seama pe moment dacă ai făcut ceva nepotrivit care l-ar fi putut deranja pe partenerul tău.

Este de ajuns să ştii ceva ce ce nu te face să te simţi bine înainte de a începe o conversaţie menită să rezolve cearta.

2. Nu trebuie să fii timidă când întrebi detalii legat de ceea ce s-a întâmplat

Trebuie să fii capabilă să asculţi şi să vezi mai întâi unde ai greşit, pentru a căuta cele mai bune soluţii ca relaţia voastră să decurgă în continuare bine.

Una dintre cele mai bune soluţii pentru reducerea timidităţii este să te decizi să asculţi opinia lui înainte de a da răspunsuri nepotrivite.

Aceasta înseamnă că tu îl vei întreba pe partenerul tău detalii legate de ceea ce l-a deranjat, dar asta nu înseamnă că îţi vei lăsa răspunsurile deoparte.

Ascultă cu atenţie toate argumentele şi acuzaţiile. Spune-i partenerului tău motivul pentru care vrei să discutaţi şi că eşti dispusă să îl asculţi până la capăt.

3. Ia-ţi timp de reflecţie pentru ceea ce auzi după răspuns

Cele mai citite articole

Lasă reacţiile tale la cele auzite să te schimbe când vine vorba de a te justifica sau proteja şi ia-ţi tot timpul de care ai nevoie pentru a te gândi la posibilele răspunsuri ale lui.

Întreabă-te pe tine însăţi:”Cu ce este partenerul meu diferit faţă de mine încât ceea ce am spus sau făcut este atât de dureros?” Sau: “Am mai primit acest răspuns înainte de la alţi oameni?”

4. Pregăteşte-te pentru ceea ce vrei să spui

Înainte de a purta discuţia scrie toate argumentele pe o foaie şi spune-i că îţi pare rău pentru toate cele întâmplate.

Scuzele trebuie să fie specifice şi trebuie să reflecte cu adevărat faptul că ai înţeles impactul pe care acţiunile tale le-au avut asupra partenerului tău.

5. Găseşte un moment potrivit pentru a putea vorbi

Una dintre cele mai bune rezolvări este să găsiţi un moment potrivit pentru amândoi ca să puteţi purta o discuţie decentă. Acest lucru permite emoţiilor să dispară, dar apariţia unor factori disturbatori ar face conversaţia mult mai dificilă.

Certurile trebuie să fie tratate cu mare interes, iar rezolvarea lor trebuie să fie rapidă. Însă această cale nu este benefică pentru toate cuplurile. Acest proces necesită multă muncă, nu doar un simplu „îmi cer scuze”. Cele mai bune relaţii nu sunt presărate de conflicte dar acestea au nişte instrumente puternice pentru rezolvarea conflictelor care dau rezultate.

Citește și:
9 promisiuni pe care orice cuplu ar trebuie să le facă

Text: Andreea Burghelea
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cum-sa-ti-restabilizezi-relatia-dupa-o-cearta-exploziva-606384/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si