Prima pagină » Motive triste pentru care bărbații și femeile înșală – și cum poți preveni asta

Motive triste pentru care bărbații și femeile înșală – și cum poți preveni asta

Autor: admin
0 comentarii

Motive triste pentru care bărbații și femeile înșală – și cum poți preveni asta

Motive triste pentru care bărbații și femeile înșală – și cum poți preveni asta

Pe cât de comune și de devastatoare sunt infidelitățile, cele mai multe persoane nu reușesc să înțeleagă de ce partenerii lor le sunt infideli. A înțelege care sunt motivele care stau în spatele unei infidelități poate fi cheia către a preveni aventurile amoroase ale partenerului și te poate ajuta să recunoști semnele unei infidelități, înainte ca aceasta să îți ruineze relația.

Iată patru motive triste pentru care bărbații și femeile înșală – și cum poți preveni asta:

1.Nu mai au o conexiune emoțională cu partenerul

În cele mai multe cazuri, aventurile sunt niște simptome ale dispariției conexiunii emoționale dintre cei doi parteneri. Ce este o conexiune emoțională și de ce este atât de importantă pentru a avea o relație sănătoasă și împlinită?

Simplu spus, o conexiune emoțională are loc atunci când ție și partenerului tău vă pasă de ceea ce credeți fiecare. Nu este nimic mai încurajator decât să ai parte de înțelegerea partenerului atunci când treci prin momente dificile. Și nu este nimic mai dificil decât să fi ignorată emoțional de persoana pe care o iubești cel mai mult.

Atunci când partenerul nu îți răspunde cu compasiune și înțelegere, te simți rănită și ignorată. Iar acest lucru este valabil pentru orice persoană. Aceștia sunt pașii care duc mai mult ca sigur la certuri, distanțare între parteneri și, cel mai probabil, la infidelitate.

2.O prietenie se transformă în ceva mai mult

Foarte puține persoane înșală pentru că își doresc și plănuiesc acest lucru (acest lucru este valabil doar în cazul unor dorințe neîmplinite, în special sexuale). Cele mai multe aventuri încep dintr-o prietenie inocentă.

Ce crezi că se întâmplă atunci când între tine și partener nu mai există o conexiune emoțională și un coleg, un prieten, îți este alături necondiționat, te ajută și te susține?

Cele mai citite articole

Oamenii de știință au o explicație: este vorba de hormonul plăcerii și al dorinței, dopamină. Secreția de dopamină care are loc atunci când ne simțim atrași de cineva are un impact major asupra noastră. Și acest lucru se întâmplă în timpul unor relații care trec subtil de la prietenie la dragoste. Te vei simți în al nouălea cer, euforică, iar acest sentiment este amplificat în cazul unei căsătorii nefericite.

Distanțarea emoțională dintre doi parteneri îi face pe amândoi să fie mai dornici de compania altor persoane. Astfel se deschid uși către noi relații, foarte puternice și încărcate emoțional.

3.Își doresc să iubească din nou, fără a se gândi la cei pe care îi iubesc deja

A fi conștientă de infidelitate este a înțelege că o iubire nouă nu este neapărat o iubire adevărată. Iubirea adevărată este cea care trece testul timpului. Este despre susținere și înțelegere, atât în momente fericite, cât și în cele dificile.

Dragostea adevărată, matură, care durează, se datorează și hormonului oxitocină, care este eliberat în organism atunci când există o conexiune emoțională între două persoane.

4.Se lasă influențați de perioadele dificile, de copii, de muncă și alte aspecte ale vieții

Un alt lucru care face ca o relație să fie vulnerabilă este faptul că ducem vieți foarte ocupate. Încercarea de a găsi un echilibru între viața de familie și carieră își pune amprenta asupra oricărui cuplu.

Va deveni din ce în ce mai dificil să petreci mai mult timp cu partenerul, să aveți o conexiune emoțională, să vorbiți despre probleme și reușite, despre lucrurile pe care altădată vi le spuneați fără a sta prea mult pe gânduri. Este nevoie să vă faceți timp pentru voi, pentru momente intime, speciale, pentru aniversări și vacanțe.

Citește și:
5 motive științifice pentru care te simți atât de bine când te îndrăgostești

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/motive-triste-pentru-care-barbatii-si-femeile-insala-si-cum-poti-preveni-asta-652048/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si