Prima pagină » N-ai experiență? Uite ce să treci în CV!

N-ai experiență? Uite ce să treci în CV!

Autor: admin
0 comentarii

N-ai experiență? Uite ce să treci în CV!

Știu că ți-ai pus întrebarea asta de o mie de ori. Și la fel de bine știu că încă nu ai un răspuns care să te satisfacă 100%. Pentru că, nu-i așa, când vrei să te angajezi trebuie să ai un CV, dar, neavând experiență, nu prea știi ce să treci în acel CV.

Profesorii îți zic una, părinții alta, prietenii au și ei altă poveste, iar, la final, când te afli în fața câmpului gol din CV deasupra căruia scrie mare și sfidător EXPERIENȚĂ, te blochezi. Și închizi laptopul. Și nu rezolvi nimic. Și ești la fel de departe de primul job.

Cele mai citite articole

Ca să facem lucrurile mai simple și să-ți fie mai ușor nu doar să îți faci CV-ul, dar și să obții primul job, am mers direct la sursă să aflăm răspunsul la această întrebare. Am stat de vorbă cu Leonard Rizoiu, Managing Partner la leoHR pentru că, de-a lungul carierei, acesta a văzut mii, dacă nu zeci sau sute de mii de CV-uri și, cu siguranță, e avizat să răspundă la întrebarea asta capcană.

Cel mai simplu răspuns

O să râzi, dar răspunsul e unul cât se poate de simplu: indicat e să treci tot. Bine, bine, vei zice, cum tot? Hai să clarificăm lucrurile! Tot ce e relevant pentru un viitor prim job, mai exact, orice fel de activitate extracuriculară ai avut. Ai participat la sesiunile de comunicare ale facultății? Felicitări și trece imediat asta în CV! Ai făcut voluntariat? Ai ghicit, neapărat trebuie să incluzi și asta la capitolul experiență. Ai ajutat la organizarea balului bobocilor sau la cel de absolvire? O să zici că a fost o nimica toată, dar, crede-ne, angajatorii o să ia în calcul și astfel de experiență. Mai mult decât atât, și dacă ai fost membru în vreo organizație studențească pe o perioadă mai lungă e indicat să treci asta în CV, chiar dacă nu ai avut neapărat activități remarcabile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/n-ai-experienta-uite-ce-sa-treci-cv-617523/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!