Prima pagină » Tu ce strategii folosesti pentru a gestiona factorii de stres?

Tu ce strategii folosesti pentru a gestiona factorii de stres?

Autor: admin
0 comentarii

Factorii de stres pot aparea atat in viata profesionala, cat si in cea personala, iar pentru a le face fata, oamenii creeaza tot felul de strategii prin care sa-i gestioneze intr-un mod cat mai eficient, doar ca nu mereu au succes. Daca factorii se dovedesc a fi mult mai coplesitori decat s-ar fi asteptat cineva initial, atunci s-ar putea ca persoana respectiva sa aiba nevoie de ajutor. 

Stresul este un lucru natural, cu care toti oamenii se confrunta mai devreme sau mai tarziu, doar ca atunci cand este ignorat, poate duce la tot felul de efecte secundare, cu un impact negativ asupra sanatatii. De pilda, in unele cazuri, pacientii care se confrunta cu factori de stres au probleme in timpul somnului, sau tind sa manance pe fond nervos. 

Mituri legate de psihiatrie si ce se poate face pentru a le combate

Exista multe mituri legate de psihiatrie, iar cele mai multe dintre ele au aparut din cauza lipsei de cunostinte din partea oamenilor care nu au de-a face cu domeniul. Spre exemplu, exista persoane care cred ca medicamentele pe care le prescrie psihiatrul o sa le schimbe personalitatea in intregime, ceea ce nu este adevarat. Ca la orice tratament, exista avantaje si dezavantaje.

Cele mai citite articole

Printre persoanele care fac eforturi pentru a combate aceste mituri se numara si dr. Mihaela Dumitru, care sustine faptul ca medicatia nu sterge constientizarea problemelor, ci le permite pacientilor sa-si inteleaga mai bine emotiile, incat sa poata face o schimbare in bine in viata lor. Nimeni nu este obligat sa ia medicamente, daca nu-si doreste acest lucru. 

Tine minte – nu esti singura persoana care are nevoie de ajutor

Desi sunt discreti cu privire la acest aspect legat de viata lor, multi oameni apeleaza la serviciile oferite de cabinetele de psihiatrie. Chiar daca prima vizita la cabinet nu va fi una usoara, va reprezenta un prim pas catre o viata mai buna. 

In concluzie, persoanele care simt ca factorii de stres cu care se confrunta le pun in pericol atat viata personala, cat si pe cea profesionala, pot opta pentru ajutorul unui specialist in domeniu.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si