Prima pagină » Camere de congelare pentru o activitate comercială de top

Camere de congelare pentru o activitate comercială de top

Autor: admin
0 comentarii

Din punct de vedere structural, o cameră de congelare este un echipament realizat dintr-un cadru realizat din panouri sandwich cu umplutură din spumă poliuretanică. Pentru congelare sau răcire, cel mai adesea este instalat un sistem split, în care unitatea externă este scoasă în stradă sau într-o încăpere învecinată. De asemenea, poți instala o cameră frigorifică de tip monobloc.

Caracteristici ale camerelor frigorifice pentru un restaurant

O cameră de răcire pentru un restaurant ar trebui să aibă anumite caracteristici, ținând cont de specificul activității din unitatea respectivă. Atunci când alegi o instalație, este important să acorzi atenție următorilor factori:

  • putere – este selectată în funcție de scopul unității;
  • volum – în funcție de numărul de produse;
  • grosimea panoului – pentru a crea temperatura dorită în interior;
  • metoda de deschidere a ușii – rabatabilă, retractabilă sau cu două canaturi.

Scopul camerelor de răcire și congelare cu șoc este de a răci produsele imediat după tratamentul termic. Procesul de absorbție rapidă a căldurii previne creșterea bacteriilor și evaporarea rapidă a apei. Ca urmare, produsele își păstrează culoarea, gustul, aroma și umiditatea corespunzătoare.

Procesul complet automatizat de răcire și congelare prin șoc asigură:

– pierderi mai mici de masă a mărfurilor comparativ cu metodele clasice;

– economii în timpul de fabricație al produselor;

– reducerea spațiului de depozitare ca urmare a reducerii perioadei de stocare.

Camerele de răcire, precum și modelele de camere congelare sunt echipate cu un controler cu microprocesor de înaltă clasă care asigură controlul deplin pe parcursul procesului de răcire și congelare.

În plus, controlerul permite înregistrarea parametrilor procesului de răcire și congelare, precum și stocarea tuturor proceselor care au loc. 

  • Economie de energie

Cele mai citite articole

Datorită răcirii și înghețului în timp record, dispozitivele de acest tip măresc eficiența de răcire/congelare cu aproximativ 30-40%, ceea ce reduce cererea de energie electrică, ceea ce duce la economii semnificative.

Cele mai moderne componente, răcitoare și sisteme de control cu ​​un consum foarte scăzut de energie electrică, au fost utilizate în actualele modele de camere congelare.

  • Răcire rapidă

Procesul durează în medie până la 90 de minute și se concretizează într-o răcire rapidă a produselor cu o temperatură de aproximativ +95 grade Celsius în miez (la suprafață produsele respective având 180 – 220 grade Celsius) până la o temperatură de +2 grade Celsius. Acest ciclu de frig permite conservarea produselor până la 6 zile la 0 / +2 grade Celsius.

  • Congelare rapidă (congelarea profundă)

Procesul durează până la 90 de minute și constă în congelarea rapidă a produselor crude, coapte sau gătite la o temperatură de +95 grade Celsius în miez (produsele având la suprafață circa 180 – 220 grade Celsius) la o temperatură de -20 grade Celsius. Acest ciclu de frig permite să se păstreze produsele timp de câteva luni la -20 grade Celsius.

  • Scăderea în greutate a produselor

În timpul răcirii sau congelării tradiționale a produselor, scăderea în greutate ajunge în medie la 8 – 9%, datorită uscării (evaporării) produselor, care sunt astfel lipsite de umiditatea, aroma și gustul lor natural.

Camerele de răcire rapidă și de congelare reduc evaporarea apei, producând economii medii de 5-7% din greutatea totală a produsului

  • Mai puține produse aruncate

Datorită faptului că multe materii prime scumpe se deteriorează rapid, de multe ori trebuie să renunțăm la ele.

Răcirea prin șoc și înghețarea în camere au ca rezultat o durabilitate îndelungată a produselor și permite reducerea cantității de produse aruncate cu până la 70%.

Intră pe TC Romania Crown Cool și comandă de acolo modelul de cameră frigorifică de care ai nevoie!

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si