Prima pagină » Obiceiuri pe care ar trebui să le faci pentru o rutină de îngrijire corespunzătoare

Obiceiuri pe care ar trebui să le faci pentru o rutină de îngrijire corespunzătoare

Autor: admin
0 comentarii
Obiceiuri pe care ar trebui să le faci pentru o rutină de îngrijire corespunzătoare

Rutina ta de îngrijire ar trebui să înceapă încă de la primele ore ale dimineții, de când te trezești, până când te pregătești de culcare. Iar aceasta include, desigur, câțiva pași pe care ar trebui să îi urmezi în fiecare zi. Ba mai mult, având o rutină adecvată poți reduce apariția imperfecțiunilor, care știm și noi foarte bine cât de deranjante pot fi.

Iată care sunt pașii pe care să îi urmezi pentru a avea rutina de îngrijire corespunzătoare:

1. Alege produsele specifice tipului tău de ten

Este important ca de fiecare dată să folosești acele produse care sunt adecvate tipului tău de ten. Un alt lucru de care ar trebui să ții cont este și anotimpul. Odată cu schimbarea anotimpului, se schimbă și nevoile tenului nostru. În mod clar, îți vei exfolia tenul mult mai mult primăvara decât iarna, iar în anotimpul rece vei folosi creme mult mai hidratante. Să nu uităm și de zona ochilor, care este extrem de importantă, astfel că ar trebui să folosești o cremă adecvată acelei zone.

2. Hidratează-te așa cum trebui

Apa are capacitatea de a hidrata pielea încă din interior, în profunzime. Un truc pe care îl poți face este să bei apă caldă cu lămâie imediat cum te trezești. Această combinație îți detoxifică organismul de toxine și ajută la a avea o digestie mult mai bună. Dacă totuși nu îți place apa, poți căuta alte alternative pe gustul tău, precum ceaiul verde sau apa cu cocos. Și cum totul pornește din interior, acordă atenție și alimentației tale deoarece ea poate avea un impact asupra pielii și felului în care ea se simte și arată.

3. Folosește produse de îngrijire în ordinea lor

Se poate întâmpla să nu fii mereu atentă la ordinea produselor de îngrijire pe care le folosești, iar atunci îți pot apărea diferite coșuri sau chiar te poți confruna cu o eczemă. Ei bine, fiecare produs trebuie aplicat la momentul lui. Pe lângă asta, nu ar trebui să uiți de crema cu factor de protecție solară. Razele ultraviolete ne afectează în fiecare zi și în orice anotimp, astfel că trebuie să acordăm o atenție mult mai mare.

Pași de îngrijire pentru tenul normal:

Cele mai citite articole

Pentru femeile care au tenul normal, rutina lor de îngrijire nu ar trebui să încludă extrem de multe produse. Mai exact, dacă ai tenul normal, ar trebui să folosești un gel de curățare destul de gentil cu tenul tău. El va avea capacitatea de a-ți elimina excesul de sebum. Ulterior ar trebui să folosești un toner pentru a restabili pH-ul pielii tale. Pentru a înlătura celulele moarte ale pielii tale, folosește un serum cu acid glicolic. Nu uita de hidratarea tenului cu o cremă adecvată tenului tău. Aplică și pe gât deoarece pielea poate fi deshidratată și în acele zone. Nu în ultimul rând, aplică o cremă cu factor de protecție.

Pași de îngrijire pentru tenul uscat

Tenul uscat are nevoie de o îngrijire mult mai atentă. Folosește dimineața un gel care să nu îți usuce extrem de tare tenul și continuă cu aplicarea unui toner. Ulterior, pentru un plus de luminozitate, folosește un serum cu vitamina A pentru a determina tenul tău să producă mult mai mult colagen. La fel ca și în cazul tenului normal, folosește o cremă hidratană, dar și o una cu factor de protecție solară.

Pași de îngrijire pentru tenul gras

Tenul gras necesită produse menite să înlăture excesul de sebum și să păstreze tenul luminos, dar și hidratat. Începe prin a folosi un ulei demachiant, iar ulterior să folosești un gel de curățare pentru a controla excesul de sebum. De asemenea, ar trebui să folosești și un toner fără alcool. Poți folosi o cremă hidratantă sub formă de gel în cazul în care nu vrei să ai tenul extrem de încărcat.

Citește și:
Rutina de îngrijire coreeană în 10 pași

Text: Iulia Brăslașu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/obiceiuri-pe-care-ar-trebui-sa-le-faci-pentru-o-rutina-de-ingrijire-corespunzatoare-670112/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!