Prima pagină » (P) Tratamentul acneei și cicatricilor post acneice

(P) Tratamentul acneei și cicatricilor post acneice

Autor: admin
0 comentarii
(P) Tratamentul acneei și cicatricilor post acneice

Acneea la adolescenți este o boală extrem de frecventă care de regulă dispare după vârsta pubertății.

Netratată la timp ea poate să lase cicatrici post acneice inestetice care pot afecta grav nu doar aspectul fizic, ci care pot produce traume psihice.

Din fericire există metode de a lupta cu această afecțiune.

Asist.Univ. Dr.Anca Plapcianu,Medic Specialist Dermatolog efectueaza diverse proceduri care ajuta la vindecarea acneei, precum si a cicatricilor post-acneice.

Tipuri de tratament contra acneei și cicatricilor post acneice

1) tratamentul cu oxigen hiperbaric

2) tratamentul cu Dermapen

3) peeling-ul chimic  (peeling-ul chimic PRX-T33 ,singurul peeling chimic permis pe timpul verii)

  • Tratamentul cu oxigen hiperbaric

Este un tratament facial revoluționar , non-invaziv (fără ace), ce constă în infuzia de oxigen pur în profunzimea straturilor pielii.

Terapia cu oxigen scade viabilitatea multor microorganisme (Ex,Propionbacterium Acnes,Stafilococul Auriu), îmbunătățind în același timp eficacitatea antibioticelor și răspunsul imun al pacientului.

Prin oferirea unui plus de oxigen tenului se redă acestuia luminozitatea pierdută, elasticitatea și fermitatea, se anihilează radicalii liberi, se impulsionează producerea de colagen și elastină.

În cazul particular al folosirii oxigenului hiperbaric în tratarea acneei se infuzează în același timp în derm și diverse substanțe medicale apte de a lupta cu această boală.

Etapele tratamentului acneei cu oxigen hiperbaric

  • Curățarea tenului în straturile profunde.
  • Infuzarea tenului cu substanțe medicamentoase și vitamine în scop curativ.

Infuzarea inițială se realizează cu un echipament special ce aruncă spre ten un jet de oxigen foarte pur amestecat cu un lichid activ cu rol de curățare profundă a dermului. După aceea se introduc diverse substanțe medicamentoase contra acneei.

Ce rol are jetul de oxigen hiperbaric și soluția infuzata ?

– Hidrodermabraziunea -exfoliază celulele moarte de la suprafața feței.

– Realizeaza microdrenajul

– Oxigeneaza si hidrateaza pielea

Ulterior, cu un aerograf special se introduc în derm: amestecuri de medicamente, antioxidanți, acid hialuronic, vitamine (A,C,E) etc.

Echipamentul oferă medicului dermo-estetician ca să regleze presiunea hiperbarică, în condițiile în care substanțele amintite mai sus au ca vehicul de transport comun oxigenul continuu.

– oxigenarea și îmbunătățirea respirației celulare din zona feței

Cele mai citite articole

– o mai bună circulație sangvină la nivelul tenului

– regenerarea si hidratarea foarte bună

Terapia cu oxigen stimulează  fibroblastii, celule cu rol esențial în repararea leziunilor (inclusiv cicatricile post acneice).

Spre deosebire de alte tratamente dermato-estetice contra acneei, rezultatele sunt vizibile chiar după încheierea primei ședințe de tratament.

Câte ședințe de terapie cu oxigen hiperbaric sunt necesare?

În medie, cam 4-6 ședințe, în funcție de gravitatea bolii.

În afară de tratamentul propriu-zis trebuie să se mai folosească și anumite creme speciale recomandate de medicul ce efectuează această procedură.

  • Tratamentul cu Dermapen

Dermapen este considerat drept cel mai bun instrument profesional pentru întinerirea pielii existent la ora actuală .

Spre deosebire de tratamentele vechi ce utilizau instrumente abrazive, dure, inclusiv substanțe chimice agresive, pentru a elimina celulele deteriorate (țesutul cicatricial generat de acnee), tehnologia avansată Dermapen are avantaje certe.

Cu ajutorul unui capat prevazut cu 12 micro-ace se realizeaza micro-incizii la nivelul pielii cu rol in stimularea producerii de colagen.

Medicul dermato-estetician va stabili care este adâncimea, viteza și durata tratamentului, în raport de situația concretă a pacientului.

În medie, între 4 și 6 sedinte efectuate la un interval de 2 saptamani ,protocolul de tratament fiind stabilit de Asist.Univ.Dr.Anca Plapcianu in functie de particularitatea cazului.

  • Peeling chimic cu PRX-T33 

PRX-T33 este un produs special de biorevitalizare prin peeling blând a pielii care se poate folosi în condiții de maximă siguranță chiar și în perioada estivală, deoarece:

– nu produce sensibilitate sub acțiunea radiatiilor ultravioletelor

Un gel special,  un mix între acidul tricloracetic (TCA) și peroxid de hidrogen, care printr-o acțiune specifică stimulează și regenerează producerea de colagen.

PRX-T33 este un tratament bun pentru a stimula colagenul  din piele, reducand astfel cicatricile si hiperpigmentarile (petele) provocate de acnee. Aceasta este o metodă non-invazivă (fără ace).

Cum se aplică PRX-T33?

Pielea este mai întâi curățată, excesul de sebum eliminat. Apoi, masaj ușor, gelul va pătrunde în derm, unde fibroblastele, celule ce stau la originea reînnoii celulare, vor fi stimulate pentru a crea colagen.

Rezultatele sunt vizibile din prima sedinta. Totuși sunt necesare minim 4 ședințe de peeling cu PRX-T33 pentru un rezultat spectaculos. Ca și la tratamentele anterioare, numărul lor poate varia de la un pacient la altul.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/advertorial/p-tratamentul-acneei-si-cicatricilor-post-acneice-610973/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si