Prima pagină » Reguli de machiaj pe care orice femeie trebuie să le știe până la 40 de ani

Reguli de machiaj pe care orice femeie trebuie să le știe până la 40 de ani

Autor: admin
0 comentarii
Reguli de machiaj pe care orice femeie trebuie să le știe până la 40 de ani

Iată câteva reguli de machiaj pe care orice femeie trebuie să le știe până la 40 de ani:

1. Nu mai folosi pudră peste fondul de ten

Odată cu trecerea anilor, tenul tău nu mai are aceeași vitalitate și îți apar diferite semne, din acest motiv trebuie să își modifici rutina de beauty pentru ca pielea ta să își recapete tonusul. Prima decizie pe care trebuie să o iei este să elimini pudra, care are un efect texturizant și nu mai oferă lejeritate pielii să respire.

2. Află care sunt cele mai bune nuanțe de ruj pentru buzele tale

În timp, conturul buzelor tale se modifică natural, deci îți dorești să eviți culorile închise: roșul intens, movul puternic, marourile, care pot crea un efect de îmbătrânire a buzelor, pot arăta și mai mici, cu mai puțin volum și strălucire. Specialiștii ne sugerează să alegem culori care se potrivesc cu paleta cromatică a pielii noastre, deci culorile noastre naturale ne vor ghida spre cele mai bune nuanțe: roz, roz pal, tonurile de nude, lila.

3. Aplică blush-ul în zonele unde se vede natural

Multe dintre noi aplicăm un blush foarte închis sau un bronzer sub pomeți în speranța că vom obține o față mult mai conturată, mai subțire. Totuși, această tehnică în cele mai multe cazuri nu arată natural și nici fresh. În loc să facem asta, putem aplica blush-ul în zonele unde arată mult mai natural. Pentru a alege cea mai bună culoare a blush-ului, ciupește-ți ușor obrajii și vezi ce culoare au, aceea este nuanța pe care vrei să o folosești.

4. Nu mai aplica eyeliner pe linia inferioasă a genelor

Atunci când aplici eyeliner pe linia inferioasă a genelor, îți poți face ochii să pară și mai mici și mai îmbătrâniți. Ochii sunt deja obosiți, deci nu vrem să accentuăm asta prin aplicarea unor linii sub ochi. Specialiștii ne recomandă să folosim eyeliner-ul doar în partea de sus a pleoapei, dar nu cu o linie foarte groasă, ca să îți luminezi ochii.

5. Atenție mereu la ruj

Conturul buzelor tale se pierde odată cu trecerea timpului, ceea ce face ca rujul să fie din ce în ce mai greu de purtat. Pentru a menține culoarea rujului pe buze, poți aplica un contur buzelor cu o culoare deschisă sau o culoare apropiată buzelor tale. Astfel vei crea o barieră între buze și ten, ajutând menținerea culorii pe buze.

6. Nu folosi în exces concealer-ul

Este adevărat că, odată cu înaintarea în vârstă, pielea de sub ochi începe să fie mai sensibilă și să aibă zone negre, dar asta nu înseamnă că trebuie să acopeim totul cu cantități mari de anticearcăn. Un strat mai gros de concealer este predestinat să facă crăpături ceea ce va atrage mai multă atenție în acea zonă. Pentru a evita acest efect, aplică un anticearcăn cu o formulă mai lejeră, ceva mai light și aplică-l cu o pensulă pentru ca produsul să fie distribuit uniform pe toată suprafața. Și poți aplica doar pe zonele foarte negre care au nevoie, nu pe toată suprafața de sub ochi.

7. Evită glitter-ul

Sclipiciul îmbătrânește, mai ales pentru că îți concentrează atenția pe toate detaliile. Totuși, dacă mergi la o petrecere și chiar îți dorești un look glam, festiv, ca la carte, poți folosi sclipiciul în colțurile interioare ale ochilor tăi. Dar, dacă pasionată de beauty, suntem sigure că poți găsi și alte alternative de machiaj mult mai actuale.

8. Întotdeauna ai grijă la sprâncene

Cele mai citite articole

Sprâncenele devin mai subțiri din cauza pierderii părului, deci îngrijirea sprâncenelor este vitală prin umplerea secțiunilor goale. Acestea trebuie bine definite, cu o formă naturală și pline, pentru a arăta naturale și sănătoase. În plus, sprâncenele îți îmbracă față, deci au nevoie de o formă frumoasă, care să te avantajeze.

9. Găsește creionul de sprâncene potrivit

Atunci când îți umpli golurile sprâncenelor, nu trebuie să alegi o culoare la întâmplare. Pentru a crea efectul dorit, trebuie să alegi culoarea corectă pentru sprâncenele tale, iar specialiștii ne mai recomandă sa alegem între un creion sau o paletă cu gel cu mai multe tonuri de maro.

10. Folosește un iluminator cremos, în nuanțe perlate

Stai departe de iluminatoarele în nuanțe glaciale pentru că efectul lor este de a accentua toate imperfecțiunile și nu vor arăta natural pe piele. Alege un iluminator cremos cu tonuri perlate, și poți opta chiar pentru un highlighter multitasking pe care să îl folosești pe mai mute zone: desupra pomeților, sub sprâncene, chiar pe umeri, claviculă, oriunde îți vine bine.

11. Nu uita de primer

Primer-ul este baza pe care o folosești înainte de orice machiaj pentru a obține cel mai bun rezultat. Acesta creează o bază puternică pentru a menține machiajul cât mai mult pe piele, sub cea mai bună formă. De asemenea, el reduce vizibil liniile îmbătrânite ale pielii și creează acel efect satinat pe care multe dintre noi și-l doresc. Un produs bun este cel care și minimizează porii și ne protejează împotriva soarelui, un factor important de luat în considerare la orice vârstă.

12. Less is more

În loc să accentuezi ceea ce crezi că e în vogă, mai bine concentrează-te pe ceea ce iubești la fața ta – genele tale, sprâncenele, tenul tău, buzele. Alte persoane greu vor vedea golurile sprâncenelor, cearcănele sau ridurile. Oamenii sunt atenți la ceea ce sunt atrași, deci joacă-te cu trăsăturile tale de care ești mândră și nu mai încerca să îți ascunzi lucrurile care nu-ți plac.

Citește și:
9 sfaturi de îngrijire a pielii testate de către dermatologi, pe care trebuie să le pui în aplicare

Text: Ana Cornea
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/reguli-de-machiaj-pe-care-orice-femeie-trebuie-sa-le-stie-pana-la-40-de-ani-712389/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si