Specialiștii în relații au câteva sfaturi pentru a-i putea ajută pe cei care trec prin momente grele în relația lor.
1. Iubește-te pe tine însăți
Dacă nu te iubeșți pe tine, este foarte greu să crezi că te va iubi altcineva. Respectul de sine este foarte important pentru o relație sănătoasă. Atunci când te placi pe tine ca persoană, în ciuda oricăror slăbiciuni sau defecte pe care le-ai avea, te vei simți foarte încrezătoare în propriile forțe.
Atunci când eșți încrezătoare și sigură pe ține, poți să te bucuri de fiecare moment pe care îl petreci alături de partenerul tău, nu numai să simți că trebuie să faci eforturi suplimentare pentru că relația să dureze. Dacă ai avut experiențe neplăcute în trecut, ai putea să încerci să le depășești cu ajutorul unui prieten foarte bun. S-ar putea să fii tentată să te bazezi pe partenerul tău dar, cu cât ești tu mai puternică, cu atât mai puternică va fi relația voastră.
2. Trebuie să îți placă partenerul
Relațiile sănătoase sunt cele dintre două persoane care se plac cu adevărat. Poate fi mai romantic să vorbeșți despre dragoste, dar este foarte important să-ți aduci aminte că dragostea este o emoție care vine și pleacă în timp.
Dacă vă placeți cu adevărat, bucurați-vă de timpul petrecut împreună, luați decizii în comun și încercați să vă împărtășiți visele și idealurile în viață, iar sentimentele de dragoste nu vor fi foarte departe. Este foarte important să-i spui partenerului ce anume îți place la el. Cuvintele dulci de încurajare și sprijin duc la respect reciproc și la construirea unei relații stabile. Nu uitați nici de complimente reciproce.
3. Bucurați-vă de timpul petrecut împreună
Importanța anumitor lucruri este dată de timpul pe care ești dispusă să îl acorzi relației. Atunci când un cuplu este la început, instinctiv relația lor va avea prioritate. Odată cu trecerea timpului și țînând cont de greutățile vieții de zi cu zi, serviciu, eventual și apariția copiilor, timpul petrecut împreună ar putea să nu se mai regăsească pe lista de priorități.
Astfel, există posibilitatea ca relația să se destrame. Trebuie să îți faci timp pentru el, pentru voi, să sacrifici anumite activități pentru a fi împreună deoarece este o investiție pentru un viitor fericit.
4. Comunicați!
O comunicare bună este esențială pentru o relație sănătoasă. Este singura modalitate în care îi poți spune partenerului cine eșți, ce dorești și de ce te comporți în acest fel. A vorbi este cea mai bună cale în care vă puteți exprima cu adevărat sentimentele. O comunicare mai bună înseamnă să vorbești deschis și sincer despre tot ceea ce simți și gândești. Asta înseamnă însă să îți asculți și partenerul fără să îl judeci.
5. Ceartă-te, dar rațional
Este foarte important să accepți că și certurile fac parte dintr-o relație obișnuită. Fiecare dintre noi este unic așa că este normal să existe și diferențe. O ceartă „bună” este o oportunitate de a-ți împărtăși sentimentele și ajută la întărirea legăturii voastre prin faptul că ajungeți la o decizie care vă satisface pe amândoi. Poate fi o experiență care vă întărește încrederea în relație și ajută la construirea unei legături foarte puternice.
6. Atingeți-vă în fiecare zi
Atingerea este o nevoie omenească vitală. Studiile arată că, fără atingere, multe ființe, om sau animal, mor încă din copilărie. O atingere are puterea de a aduce alinare și suport, de a proteja și de a te încuraja, de a te relaxa și, bineînțeles, de a te excita. Fiecare cuplu știe că viața sexuală poate trece prin perioade anevoioase, dar nevoia de afecțiune fizică nu dispare niciodată.
7. Acceptă schimbarea
Oamenii se schimbă de-a lungul anilor, iar aceste relații ajută la păstrarea pasiunii dintr-un cuplu. Și viața se schimbă mereu, dar nu întotdeauna în sensul pe care îl dorim. Schimbarea poate însemna că trebuie să-ți ajustezi felul în care gândești sau poate da un nou sens vieții tale. Poate însemna, de asemenea, că trebuie să renunți la lucruri care sunt familiare și sigure. Într-o relație de succes, cuplurile pot învăța să se adapteze și să se schimbe împreună. Pot accepta schimbarea ca pe o parte inevitabilă a vieții umane și se pot sprijini unul pe celălalt, la bine și la rău.
Chiar dacă vei respecta aceste șapte principii asta nu înseamnă că totul va merge perfect în relația ta, dar măcar vei cunoaște câțiva pași care o pot îmbunătăți.
Citește și:
5 semne care îți arată că relația voastră este durabilă
Foto: PR
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro