Prima pagină » Superioritatea unui rucsac față de o valiză (troler)

Superioritatea unui rucsac față de o valiză (troler)

Autor: admin
0 comentarii

Un rucsac e bun nu doar pentru montaniarzi, ci și pentru aceia ce merg în stațiuni aflate pe litoral ori la țară în concediu.

De ce să alegi un rucsac turistic, nu o valiză pe roți?

La prima vedere, o valiză pe roți (troler) este ideală pentru un călător comod, care vrea să meargă într-un hotel de lux sau o pensiune elegantă.

Dacă ai șansa de a călători cu mașina personală e totul în regulă, condiția fiind ca să poți parca direct în fața locului unde vei sta pe timpul sejurului.

Ce te faci însă dacă mașina nu poate merge fix până acolo și trebuie să târăști după tine valiza cu rotile? Dacă strada are partea pietonală netedă nu prea sunt probleme, dar dacă sunt hârtoape, dacă ai de-a face cu străzi vechi, cu ulițe neasfaltate, cu trepte înalte ce trebuie urcate cu bagajul după tine, parcă nu mai este atât de plăcut. Și, dacă te gândești puțin, știind că ai un troler la îndemână, sigur ai pus cam multe înăuntru, eventual în saci de compresie, ca să intre și tot soiul de obiecte absolut inutile.

Și dacă vara e dificil, imaginează-ți cum e iarna, cât de dificil e să-ți tragi valiza pe rotile ca pe sanie după tine: zăpadă, gheață, moină… Groaznic, nu-i așa?

E mai simplu să alegi varianta comodă tip rucsac!

La Decathlon, magazinul Berceni, am văzut o mulțime de modele de rucsacuri de călătorie extrem de încăpătoare, ușor de purtat chiar și în condiții grele de mers pe jos spre/dinspre hotel sau pensiune.

Cele mai mici rucsacuri de aici sunt cele de buzunar, de 10 litri. Ele sunt utile pentru a purta în ele un telefon mobil, o tabletă, sticla cu apă, o haină ușoară de ploaie, o umbrelă  ce se poate strânge, un ghid turistic etc.

Un rucsac e mai ieftin decât o valiză cu sau fără roți, e mai ușor și de cele mai multe ori, de o atractivitate sporită a design-ului. De versatilitatea lui, net superioară, nici nu mai vorbim.

Rucsacurile și proprietarii lor atrag mai puțină atenție hoților decât călătorii cu valize, care sunt percepuți din start ca fiind niște oameni mai avuți, de la care chiar ai ce lua.

Pentru rucsacuri mici, ușoare, de 10 – 20 de litri, suma pe care o aveți de plătit este minimă, pentru că nu e nevoie de cine știe ce calitate fantastică. Dar nici acelea de 30 – 40 litri nu te seacă de bani.

Cu un pic de atenție la întreținerea lui, un rucsac modern de înaltă calitate, cumpărat de la Decathlon, va rezista mulți ani și va fi de folos la munte sau la mare, în orice împrejurare.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si