Prima pagină » Utilaje agricole pentru lucrarile de primavara

Utilaje agricole pentru lucrarile de primavara

Autor: admin
0 comentarii

Primavara se apropie si are capacitatea de a-i surprinde pe fermieri cu venirea sa mai devreme decat se asteptau. In curand va fi timpul pentru lucrarile de primavara, in acest sens agriculturii avand nevoie de utilaje agricole achizitionate din timp, pentru o buna prelucrare a solului si semanaturi de calitate. 

Ce utilaje agricole sunt necesare primavara?

In primul rand, orice fermier care se respecta si are o suprafata considerabila de pamant arabil trebuie sa detina un tractor. Tractorul este utilizat pentru a trage diferite tipuri de utilaje agricole, cum ar fi plugurile, cultivatoarele si semanatoarele. 

Tractorul poate fi utilizat si pentru tractiunea de remorci pline cu fertilizanti sau materii prime. Exista mai multe tipuri de tractoare disponibile, cum ar fi tractoarele compacte, tractoarele standard si tractoarele cu putere mare.

Plugul este un alt utilaj important pentru lucrarile de primavara. Acesta este utilizat la araturi, pentru a indeparta buruienile si pentru a face paturi ridicate pentru semanat. In functie de performantele lor si de metoda utilizata in araturi, plugurile pot fi prevazute cu disc, cu roti si cu lamela.

Cele mai citite articole

Cultivatorul sau prasitoarea este utilizata pentru a distruge buruienile si pentru a amesteca solul inainte de semanat. Semanatoarea este un utilaj important pentru introducerea propriu-zisa a semintelor în sol, procesul fiind caracterizat de uniformitate in ceea ce priveste distanta dintre seminte si adancimea in pamant la care se introduc pentru germinare. 

Epuizat uneori in urma cultivarii repetate, solul isi poate pierde calitatile nutritive, fiind necesara fertilizarea periodica, in urma careia plantele au o evolutie mai buna, beneficiind de mai multi nutrienti. Pentru o astfel de lucrare se foloseste un utilaj care poarta denumirea de fertilizator si care are rolul de a imprastia ingrasamintele chimice pe terenul agricol.

Cum se aleg utilajele agricole de calitate?

Utilajele agricole de calitate trebuie achizitionate intotdeauna de la distribuitori autorizati. Acestia garanteaza siguranta si fiabilitatea materialelor folosite la fabricarea lor, eficienta tehnologiei si ofera certificat de garantie si service pentru defectiunile ivite in cadrul functionarii.

O intreprindere de succes in domeniul agricol inseamne recolte bogate in cultivarea pamantului, la care contribuie adesea si calitatea utilajelor agricole folosite, care permit executarea de lucrari la standarde inalte, pentru evolutia corespunzatoare a culturilor.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si