Prima pagină » 10 atracții turistice din Europa incluse în Patrimoniul UNESCO pe care trebuie să le vizitezi

10 atracții turistice din Europa incluse în Patrimoniul UNESCO pe care trebuie să le vizitezi

Autor: admin
0 comentarii

UNESCO este organizația responsabilă de conservarea celor mai importante atracții turistice din lume. Iată 10 dintre aceste obiective din Europa incluse în Patrimoniu, pe care trebuie neapărat să le iei în considerare atunci când îți plănuiești vacanța sau city break-ul:

1. Stonehenge, Marea Britanie

Stonehenge este un monument neolitic din Anglia, unul dintre cele mai faimoase atracții istorice din lume. Ansamblul a fost construit în anul 3100 Î.Hr. din pietre cu înălțimea de șase metri, aduse aici din Câmpia Salisbury, potrivit istoricilor. Se crede că Stonehenge are o semnificație astrologică, însă, chiar și în ziua de azi, oamenii de știință nu au reușit să descopere cu exactitate motivul pentru care a fost construit monumentul.

2. Sagrada Familia, Spania

Antoni Gaudi este unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți din Spania, fiind mintea din spatele unor clădiri renumite precum Sagrada Familia, Casa Batlló sau Park Güell, toate incluse în Patrimoniul UNESCO. Sagrada Familia este în construcție din anul 1882 și se preconizează că va fi finalizată în cel puțin zece ani.

3. Parlamentul Ungariei și Castelul Buda, Ungaria

În urmă cu mulți ani, existau trei orașe adiacente în fiecare parte a Dunării. Buda și Obuda în Vest, iar Pest în zona de Est. În 1873 au fost unite pentru a forma capitala Imperiului Austro-Ungar, Budapesta. La puțin timp după, au început construcțiile pentru noua clădire a Parlamentului, finalizate în 1904. Construcția combină arhitectura gotică cu cea renascentistă și este cea de-a doua cea mai înaltă clădire din Budapesta.

4. Alhambra, Spania

Alhambra este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură islamică, o combinație între stilul arăbesc și design-ul andaluzian tradițional. Alături de Marea Moschee din Cordoba, formează cele mai renumite dovezi ale prezenței musulmanilor în Spania din secolul al VIII-lea până în secolul al XV-lea.

5. Castelul Kronborg, Danemarca

Castelul danez se află pe întinderea de apă care separă Danemarca de Suedia, și a fost dintotdeauna un monument de conflict între cele două națiuni. Pentru trei secole Castelul Kronborg obișnuia să controleze accesul către Marea Baltică și a reprezentat o sursă semnificativă de încasări și putere pentru Danemarca.

6. Vatican

Cele mai citite articole

În Vatican vei găsi numeroase monumente religioase, cu influențe arhitecturale impresionante. Bazilica Sfântul Petru a fost prima înființată în secolul al IV-lea Î.Hr, înainte să fie reconstruită în secolul al XVI-lea. Frescele, statuile din marmură și multe alte detalii minuțios construite pot fi admirate în fiecare colț al Vaticanului.

7. Acropole, Grecia

Atât Acropole, cât și monumentele adiacente care se înalță peste Atena au fost construite în secolul al V-lea Î.Hr., de către grecii antici. În prezent, simbolurile reprezintă moștenirea lăsată de această civilizație istorică – idealurile democrației, filozofiei și libertatea de gândire.

8. Mont-Saint-Michel, Franța

Mont-Saint-Michel este o stâncă granitică din Marea Mânecii unde găsim un fenomen fascinant – în timpul fluxului este o insulă, iar în timpul refluxului se transformă în peninsulă. Încă din secolul al VIII-lea, a fost folosită pentru fortificații strategice.

9. Centrul istoric din Bruges, Belgia

Deseori numit și „Veneția de Nord” datorită canalelor care înconjoară și traversează orașul, Bruges a fost dintotdeauna admirat pentru arhitectura gotică. Odată ajunsă aici, trebuie neapărat să vizitezi Muzeul Ciocolatei și Muzeul Diamantelor, dar și Parcul Acvatic Boudewijn.

10. Orașul Valletta, Malta

Așezat între două porturi mediteraneene importante, Valletta a fost construit în secolul al XVI-lea. Cavalerii Sfântului Ioan au creat planul orașului, intenționat a fi o întruchipare a idealurilor renascentiste, iar în prezent, 320 de clădiri și monumente originale au rămas intacte.

Citește și:
10 minuni naturale din Europa pe care nu le-ai descoperit până acum

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/10-atractii-turistice-din-europa-incluse-patrimoniul-unesco-pe-care-trebuie-sa-le-vizitezi-651981/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si