Prima pagină » 10 motive pentru care unii bărbați nu se implică emoțional

10 motive pentru care unii bărbați nu se implică emoțional

Autor: admin
0 comentarii

10 motive pentru care unii bărbați nu se implică emoțional

Comportamentul unui individ este produsul experiențelor și mediului în care s-a format. Pe lângă trăsăturile psihologice și emoționale ale fiecăruia dintre noi, mai intervin accesul la tehnologie, contextul cultural și normele sociale, toate acestea contribuind la formarea unui stil de atașament și, prin urmare, la modul cum abordăm relațiile. Cu toții știm că, într-o relație, femeile și bărbații se comportă și răspund diferit la diverșii stimuli cu care intră în contact, iar studiile psihologice confirmă că bărbații sunt mai înclinați să fie mai detașați din punct de vedere emoțional decât femeile.

Acestea fiind spuse, am alcătuit o listă cu cele mai frecvente 10 motive pentru care partenerul tău păstrează distanța față de tine și evită să se implice emoțional:

1. Este un cuceritor

Unul dintre cele mai evidente motive pentru care nu vrea să se implice mai mult sau este indisponibil emoțional este că nu are deloc intenții serioase. De obicei, bărbaților le plac provocările și spiritul de aventură și cei mai mulți dintre ei, la un moment dat în viață, s-au folosit de femei pentru a le pansa egou-ul sau, pur și simplu, ca să se distreze. Dacă îți trimite semnale confuze, dacă dispare adeseori fără nici o explicație și reapare invocând motive suspecte sau de-a dreptul neplauzibile pentru dispariție, sunt șanse foarte mari să fi dat peste un bărbat care vrea doar să-și îmbogățească palmaresul.

2. Este dependent de muncă

Există persoane care, de când se trezesc și până adorm, se gândesc doar la muncă. Pentru ei, în topul priorităților este cariera și apoi urmează multe locuri goale. Ei n-au nici timp și nici răbdare pentru construirea unei relații. Asta nu înseamnă că, la un moment dat, nu vor lua în calcul și o relație, dar probabil o vor aborda extrem de pragmatic și o vor menține atâta timp cât nu le va incomoda ascensiunea profesională.

3. Este perfecționist

Căutarea perfecțiunii reprezintă un aspect pozitiv în viață. Dar există persoane care caută „perfecțiunea’ cu majuscule. Iar acești bărbați vor căuta să depisteze defecte la orice femeie pe care o întâlnesc, încercând să o schimbe pentru a se conforma standardelor lor. În cele din urmă, un astfel de bărbat va refuza să se implice emoțional, considerând că nu ești suficient de bună pentru el.

4. Este mult prea dependent sau independent

Prea multă dependență sau independență nu e deloc bună. Cu siguranță ai întâlnit persoane care caută mereu să aibă aprobarea sau validarea celor din jur și se ghidează după opiniile acestora chiar și când vine vorba de alegerea unei partenere (probabil, cazurile cele mai evidente sunt cele ale bărbaților care țin cont de opinia mamei, dar nu sunt singurele situații de acest gen; poate fi cercul de prieteni care trebuie să le aprobe partenera sau o persoană foarte influentă din viața lor). Pe de altă parte, există și genul de bărbați care își prețuiesc prea mult independența și care nu vor să devină vulnerabili în fața altora, chiar dacă această vulnerabilitate se traduce, de fapt, prin atracția față de o potențială parteneră. Ambele categorii evită să se implice în relații serioase și să se atașeze emoțional.

5. Experiențe dureroase din trecut

Un alt motiv evident pentru care un bărbat evită să se implice într-o relație este pentru că a avut parte de experiențe amoroase toxice. Poate a fost părăsit într-un mod brutal, neașteptat, dureros, poate a fost înșelat și atunci e tentat să judece orice femeie pe care o întâlnește prin filtrul acestor experiențe. Prin urmare păstrează o distanță sigură față de orice potențială parteneră pe termen lung, preferând relațiile pasagere, fără implicare emoțională.

6. O copilărie complicată

Cele mai citite articole

Așa cum am menționat anterior, toți oamenii sunt produsul experiențelor lor anterioare și, bineînțeles, copilăria este perioada care ne influențează cel mai mult personalitatea. Modul în care ne trăim copilăria ne influențează într-o mare măsură viitorul. Așa că, dacă partenerul tău a avut parte de o copilărie chinuită, în care nu s-a bucurat de afecțiune, dacă părinții lui se certau adeseori în prezența sa, dacă exista tensiune în familie, e foarte posibil să prefere detașarea emoțională într-o relație. Pentru că toate motivele enumerate mai sus îl împiedică să se deschidă și să se exprime afectiv, temându-se că ar putea redeschide rănile din trecut.

7. Este instabil din punct de vedere financiar

Deși vremurile s-au schimbat, atunci când vine vorba de bani, mulți bărbați încă mai consideră că ar trebui să aibă venituri mai mari decât femeile cu care se întâlnesc. Deși este un mod de a gândi retrogrd, ei încă simt că asta e normalitatea, prin urmare o femeie care câștigă mai mult este rareori luată în considerare ca potențială parteneră, pentru că este văzută ca o amenințare, mai ales la orgoliul lor. Așadar, dacă un bărbat se găsește într-o perioadă de instabilitate financiară, va avea multe probleme legate de încrederea în sine și respectul față de propria persoană. Iar asta, automat, îi va influența relația cu tine. Dacă va simți că nu poate să-ți ofere lucrurile sau experiențele pe care ți le-ai dori sau că nu poate ține pasul cu stilul tău de viață, este foarte posibil să nu vrea să se implice într-o relație cu tine.

8. Probleme legate de familie

Motivul pentru care nu vrea să se implice într-o relație cu tine ar putea fi și o problemă în familie care îl îngrijorează sau care îl acaparează cu totul. În acest caz, rezolvarea sau tranșarea acelei probleme ar putea duce la o disponibilitate sufletească, dar nu te-aș sfătui să iei în calcul o perioadă de așteptare, pentru că, pe de-o parte, nici nu știi cât va dura, iar pe de altă parte, nu știi ce urmări emoționale va avea asupra lui.

9. Nesiguranțe

Poate că ai job-ul prefect, de pe urma căruia câștigi foarte bine. Sau poate că arăți ca și cum ai fi descins de pe un podium de modă. Poate ești foarte populară, influentă, ai o carieră în ascensiune sau ești de-a dreptul faimoasă. Ei bine, dacă te afli într-una din aceste situații, s-ar putea să se simtă foarte intimidat. Cu alte cuvinte, s-ar putea să se simtă nesigur pe el și pe capacitatea lui de seducție, să se teamă că în orice moment ai putea găsi pe cineva care îi este superior. Această nesiguranță îl face să fie precaut în ceea ce privește relația voastră și, chiar mai mult decât atât, să vrea să păstreze distanța.

10. Aveți scopuri diferite în viață

Într-o relație, este foarte important ca cei doi parteneri să împărtășească aceleași valori și principii și să-și dorească cam aceleași lucruri în viață. Dacă unul dintre voi este foarte dedicat carierei sau își dorește să cutreiere lumea în lung și-n lat, iar altul își dorește mai degrabă o viață liniștită de familie, această incompatibilitate îl va determina să păstreze distanța emoțională și să nu se implice într-o relație cu tine.

Citește și:
10 tipuri de bărbați de care trebuie să te ferești!

Foto: Instagram (@kevinberruuu)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/10-motive-pentru-care-unii-barbati-nu-se-implica-emotional-620266/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si