Prima pagină » 10 semne că dragostea partenerului tău nu este bună pentru tine

10 semne că dragostea partenerului tău nu este bună pentru tine

Autor: admin
0 comentarii

10 semne că dragostea partenerului tău nu este bună pentru tine

Iubirea este diferită pentru fiecare în parte, așadar este greu de spus că există un mod corect sau greșit în care poți avea sentimente pentru cineva. Cu toate acestea, este important să realizezi ce dragoste este sănătoasă și care este toxică pentru tine.

Dragostea benefică este cea care îți permite să fii independentă, te ajută să te dezvolți și să te simți în siguranță. Partenerul tău ar trebui să te ajute să obții tot ce îți dorești și să vă construiți împreună o viață liniștită și fericită.

Dragostea toxică, în schimb, te va face să te pierzi, îți va afecta starea de spirit în mod negativ, partenerul tău dezvăluind treptat că nu este deloc persoana pe care credeai că o cunoști. În plus, iubirea de acest fel poate fi mascată câteodată de gesturi romantice grandioase, așadar câteodată nu vezi foarte devreme semnele care indică o relație greșită.

1. Faci numeroase compromisuri pentru a-i face pe plac

Relațiile trebuie să fie un parteneriat în care ambii parteneri să facă compromisuri și să se sprijine reciproc. Asta înseamnă că amândoi trebuie să lucrați la bunul mers la relației și să vă respectați reciproc nevoile. Dacă simți că ceea ce îți dorești tu este pus pe locul doi, poate este momentul să vorbești cu partenerul tău. Spune-i că dorințele tale sunt la fel de importante ca ale lui și urmărește dacă își va schimba comportamentul.

Dacă nu reacționează deloc la ceea ce îi spui, este posibil ca pentru el iubirea să fie doar confortul lui personal.

2. Vrea să facă totul cu tine

Este minunat să știi că persoana de lângă tine și-ar dori să aveți parte de nenumărate experiențe împreună, însă dacă el ar vrea să fii doar a lui timp de 24 de ore/7 zile din 7, s-ar putea să te simți puțin prinsă în această relație.

Nu este deloc sănătos să nu petreceți și timp separat sau să aveți și hobby-uri distincte. Dacă simți că te acaparează, încearcă să îi indici că ar putea lucra la propriile pasiuni sau, de ce nu, ar putea pleca cu prietenii un weekend. Dacă acest lucru îl enervează, este momentul să te întrebi dacă te afli în relația potrivită.

3. Pun întrebări despre tot ceea ce faci

Atunci când ești într-o relație este normal ca partenerul să te întrebe ce ai făcut în fiecare zi, însă dacă simți că totul devine un interogatoriu, este posibil să fie un semnal de alarmă. Faptul că vrea să știe unde ai fost și cu cine poate indica un potențial comportament abuziv.

Dacă cere prea multe detalii legate de momentul în care ajungi acasă, asigură-te că este cu adevărat iubire și nu o obsesie periculoasă pentru amândoi.

4. Nu vă doriți aceleași lucruri

Cele mai citite articole

Este posibil ca pe parcursul relației să începeți să vă doriți lucruri diferite, însă ar trebui să stabiliți ce lucruri sunt negociabile și ce știți că nu se va schimba niciodată. Dacă nu cădeți de acord pentru viitor, relația voastră nu va funcționa și se va încheia mult mai dureros.

Astfel, dacă unul dintre voi își dorește o familie, asta însemnând și copii, este posibil să nu faceți altceva decât să prelungiți o relație sortită eșecului.

5. Nu știe ce își dorește de fapt

Un lucru și mai greșit este ca partenerul tău să nu știe ce își dorește cu adevărat. Astfel, trăiți într-o situație de incertitudine toxică, care vă ține în loc pe amândoi.

Este important să aveți o discuție serioasă și, dacă nu spune ce ar vrea cu adevărat, ia inițiativa și explică-i că lucrurile nu pot funcționa așa în viitor.

6. Nu este interesat să îți întâlnească prietenii sau familia

Dacă sunteți de ceva timp împreună și el încă evită să îi cunoască pe cei dragi ție, este momentul să te întrebi dacă are cu adevărat planuri stabile alături de tine.

El ar trebui să fie alături de tine și de prietenii tăi, deoarece ei sunt cei alături de care te distrezi, nu? Chiar dacă este o persoană mai timidă sau introvertită, tot ar trebui să facă efortul de a-i cunoaște, pentru că asta te face pe tine fericită. Încearcă să afli de ce nu vrea să petreacă timp alături de ei și fii atentă ca nu cumva în felul acesta să încerce să te izoleze.

7. Prietenii și familia nu îl plac pe partenerul tău

Este greu să îți dai seama că cei din jur nu îl plac pe partenerul tău, aceștia încercând probabil să facă de fiecare dată un efort pentru tine. Chiar și așa, vei simți când ceva nu este în regulă și, dacă te vor vedea nefericită cu siguranță și ei îți vor atrage atenția asupra relației tale.

Citește și:
3 tipuri de bărbați alături de care femeile nu ar trebui să-și piardă timpul

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/10-semne-ca-dragostea-partenerului-tau-nu-este-buna-pentru-tine-644852/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si