Prima pagină » 4 motive pentru care nu mai există romantism în relația ta

4 motive pentru care nu mai există romantism în relația ta

Autor: admin
0 comentarii

4 motive pentru care nu mai există romantism în relația ta

Știm cât este de greu să păstrezi flacăra aprinsă într-o relație, însă chiar și așa, dacă îți iubești partenerul, vei face tot ceea ce îți stă în putință pentru ca relația voastră să funcționeze.

Cu toate astea, dacă ai observat că de ceva timp partenerul tău nu mai este romantic față de tine, cu siguranță ți-ai pus deja destul de multe întrebări și te întrebi care este motivul sau dacă ai greșit cu ceva. Nu spunem că este vina doar a ta sau a partenerului, ci doar că totul depinde de modul în care vă sincronizați.

Și totuși, cum arată romantismul într-o relație? Ne rezumăm doar la clasicele mesaje cu „te iubesc”, dăruitul de flori cu ocazia momentelor importante sau pregătirea unei cine surpriză în momentul în care ajunge iubitul acasă? Ei bine, putem spune că gesturile romantice pot lua o multitudine de forme, astfel încât ar trebui doar să îți folosești imaginația.

Iar dacă te întrebi de ce lipsește romantismul din relația pe care o ai, iată care sunt motivele:

1. Sunteți într-o zonă de confort

„Your confort zone will kill you” (Zona ta de confort de va ucide) zicea un citat care circula în ultima vreme pe Instagram și nu putem decât să fim de acord. Dacă te simți limitată în relația pe care o ai este din simplul motiv că atât tu, cât și partenerul nu vă doriți să ieșiți din zona de confort. De cele mai multe ori, experiențele pe care le avem în viață își pun amprenta asupra noastră într-un mod în care nu ne dăm seama. Cel mai important este să îți dorești să cunoști cât mai multe despre partener, să vă schimbați obiceiurile, astfel încât să aveți mereu ocazii prin care să vă surprindeți cu câte un gest romantic.

2. Sunteți resemnați

Cele mai citite articole

Avem tendința de a ne mulțumi cu ceea ce avem, fie că vorbim de relații amoroase sau viața profesională. În momentul în care te simți resemnată, consideri că nu mai ai motive pentru care să investești în relația respectivă și pentru care să te dedici. Dacă ai anumite probleme nerezolvate din trecut, ele se pot manifesta și în prezent, implicit în relația pe care o ai. Așa că, cel mai bine ar fi să comunici cu partenerul atunci când aveți probleme și să ajungeți la un numitor comun, astfel încât soluția să fie benefică pentru amândoi.

3. Nu aveți încredere unul față de celălalt

Un alt motiv pentru care lipsește romantismul din viața noastră este neîncrederea. Atunci când nu ai încredere față de partener nu mai ești atât de deschisă și ai tendința de a păstra toate probleme în tine. O relație presupune compromisuri și cât de departe ești dispusă să mergi pentru partenerul tău. 

4. Aveți păreri diferite despre romantism

Știm deja că nu poți avea lângă tine un partener cu care să fii de acord în absolut toate aspectele. Până la urmă, aceste diferențe sunt cele vă țin împreună și vă ajută să vă completați. Însă, de departe, este important să comunici cu partenerul tău și să îi expui modul tău de vedere. Doar pentru că nu faceți aceleași gesturi romantice, acest lucru nu înseamnă că nu vă potriviți, ci doar că amândoi ar trebui să fiți dispuși să faceți eforturile necesare ca fiecare dintre voi să se simtă cât mai bine în relație.

Citește și:
Sunteți făcuți unul pentru celălalt? 7 semne că, de fapt, sunteți incompatibili

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/4-motive-pentru-care-nu-mai-exista-romantism-in-relatia-ta-677907/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si