Prima pagină » 7 obiceiuri mici care pot afecta încrederea în relația voastră

7 obiceiuri mici care pot afecta încrederea în relația voastră

Autor: admin
0 comentarii

7 obiceiuri mici care pot afecta încrederea în relația voastră

Aceste lucruri nu sunt o problemă mare pe moment, însă în timp veți realiza amândoi că vă afectează încrederea pe care o aveți reciproc și, implicit relația.

Încrederea este cea mai importantă într-o relație, deoarece dacă aceasta nu există, nu există, de fapt, nici o bază solidă pentru viitor. Acestea fiind spuse este indicat să știți care sunt lucrurile care pot afecta încrederea, obiceiurile care ridică suspiciuni și devin motive de dispută.

Pentru a putea consolida această încredere atât de importantă este nevoie de o comunicare sinceră, ceea ce înseamnă că amândoi ar trebui să puteți discuta deschis despre orice. Amândoi trebuie să respectați părerile celuilalt și să reacționați pozitiv și calm indiferent de feedback-ul pe care îl obțineți în diferite situații.

Așadar, iată care sunt lucrurile și obiceiurile care vă pot afecta încrederea în relația voastră

1. Minciunile „nevinovate”

Să-ți minți partenerul în privința unor subiecte importante este o greșeală destul de mare, care se va întoarce oricând împotriva ta. Nu vorbim de acele minciuni care te ajută să îi faci surprize plăcute, ci pur și simplu de acele situații în care omiți să îi spui de ieșire cu prietenele tale. Deși probabil nu ai avea nimic de ascuns, faptul că alegi să îl minți arată că fie nu aveți nici acum încredere unul în celălalt, fie între voi există probleme și mai grave și ție îți este teamă de modul în care va reacționa. Indiferent de situația în care vă aflați, încercați amândoi să puneți sinceritatea pe primul loc în relația voastră.

2. Vorbești pe ascuns despre partenerul tău

Să le spui prietenelor tale tot ce face iubitul tău este un obicei greșit. Acest lucru este important mai ales în momentele în care poate voi ați avut un conflict. Cei din jurul tău nu ar trebui să știe dacă aveți probleme și, mai exact, ce anume te nemulțumește la partenerul tău. Evident, este bine să ai încredere în cineva și să poți discuta astfel de subiecte, însă orice nemulțumire ar trebui să i-o spui mai întâi iubitului tău pentru a găsi împreună soluții.

3. Prietenia cu foștii iubiți pe social media

Este normal să rămâi prietenă cu un fost iubit, mai ales dacă între voi a fost mereu și o prietenie sinceră. Totodată, dacă îți prețuiești actuala relație, este bine să te asiguri că partenerul tău înțelege acest lucru și este ok cu asta. Chiar și așa, nu este chiar atât de firesc să îi apreciezi fiecare postare sau să vă trimiteți mesaje târziu în noapte. Dacă tu faci aceste lucruri îi poți transmite partenerului tău că ești atașată în continuare de acea persoană și nu doar ca prietenă.

4. Nu vă rezolvați conflictele

Cele mai citite articole

Să lăsați să treacă un conflict fără a lămuri problema este greșit și acest lucru vă va afecta cu siguranță relația în timp. În anumite momente, când o ceartă nu va fi soluționată și pur și simplu vă enervați reciproc, este mai bine să faceți o pauză pentru a vă calma.

Asta nu înseamnă că ar trebui să lasați conflictul nerezolvat, mai ales dacă unul dintre voi simte că nu a spus tot ce simțea. Stabiliți împreună un moment în care veți discuta din nou acest subiect, cu calm.

5. Trageți concluzii prea repede

Câteodată se întâmplă să aveți dreptate și concluziile să fie corecte, însă de cele mai multe ori presupunând ce este cel mai rău nu faceți decât să distrugeți încrederea în relație și să creați noi probleme care nici nu existau inițial. Așadar, înainte să-l suspectezi pe iubitul tău că este infidel, află ce se întâmplă cu adevărat și încearcă să vorbești cu el despre asta. Dacă nu veți avea o discuție deschisă, va exista o tensiune între voi și asta va duce la noi certuri.

6. Încercați să „spionați”

Fie că este vorba despre faptul că vă uitați în telefonul iubitului când scrie mesaje, fie îi verificați buzunarele jachetei sau chiar mail-ul, acest obicei este unul toxic într-o relație. Curiozitatea este un lucru firesc în orice situație, însă există o limită când vine vorba despre persoana de lângă noi. Astfel, chiar și gesturile mici pot dăuna. Dacă partenerul tău pare că are un secret, atât timp cât nu vă afectează relația, este indicat să nu faci o obsesie în a afla despre ce este vorba. Trebuie să vă respectați reciproc barierele și să înțelegi că poate îți va arăta despre ce este vorba atunci când va fi cazul.

7. Nu ajungi la întâlniri

Ajungi când îi spui unei persoane că vei fi la locul și ora stabilită, este bine să o și faci, dacă nu vrei să îți pierzi credibilitatea. În plus, există situații în care vei da de înțeles că nerespectându-ți promisiunile, cei din jur nu se pot baza pe tine, așadar nu pot avea încredere în tine.

În mod evident, poți renunța la o întâlnire dacă o anulezi, oferind și o explicație, însă este complet greșit să faci un obicei din asta în relația voastră, deoarece iubitul tău va considera că el nu reprezintă o prioritate pentru tine și timpul lui nu este nici la fel de important.

Citește și:
Dacă tu crezi aceste 3 mituri despre relații, nu vei găsi dragostea adevărată

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/7-obiceiuri-mici-care-pot-afecta-increderea-in-relatia-voastra-643819/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si