Prima pagină » 7 pași simpli care te ajută să îți revii după o despărțire

7 pași simpli care te ajută să îți revii după o despărțire

Autor: admin
0 comentarii

7 pași simpli care te ajută să îți revii după o despărțire

Cu toate că vrem să părem puternice, trebuie să recunoaștem că o despărțire ne poate copleși destul de mult. Și nu ar trebui să te simți vinovată din cauza asta, ci mai degrabă să nu rămâi în acea stare și să îți dai seama că nu ești singură.

În ciuda faptului că poate părea cel mai greu moment din viața ta, acela poate fi o ocazie foarte bună pentru tine pentru a-ți recăpăta încrederea în sine și de a conștientiza de ce anume ai nevoie în viața ta. Cel mai important este să vorbești sincer despre asta și să nu încerci să treci singură prin această perioadă.

Iată 7 pași simpli pe care îi poți face și care te vor ajuta să îți revii după o despărțire:

1. Află cauza pentru care încă mai suferi

Există mai multe motive pentru care te-ai despărțit de partener și contează foarte mult să îți dai seama și să conștientizezi care este cauza. Fie că nu mai aveați aceleași sentimente, vă doreați lucruri diferite sau nu mai erați compatibili, te va ajuta pe viitor să știi ce anume să nu mai faci într-o relație. Primul pas către a fi din nou fericită după ce ai fost rănită este să înțelegi de ce suferi.

2. Vorbește deschis despre asta

Foarte multe femei aleg să se izoleze după ce trec printr-o despărțire, iar acest lucru nu le va ajuta deloc. E important să discuți cu cineva despre suferința prin care treci, fie cu prietenii, familia sau poți cere chiar ajutor specializat. În plus, un alt lucru pe care îl poți face este să începi să scrii într-un jurnal.

3. Trăiește în prezent

În cele mai multe dintre cazuri, chiar dacă a trecut mult timp de la despărțire, ne tot gândim la momentele mai mult sau mai puțin frumoase petrecute alături de fostul partener. Nu ar mai trebui să faci asta, deoarece nu te va ajuta deloc să treci cu adevărat peste. Gândește-te că nu mai poți repara conexiunea dintre voi și că ar trebui să te concentrezi pe lucrurile din prezent. 

4. Învață să ierți

Cele mai citite articole

Resentimentele față de fostul partener nu te vor ajuta să îți revii mai ușor după o despărțire. Și în plus, nici nu ar mai trebui să îl mai consideri vinovat, ci mai degrabă să înveți să ierți. Este normal să te tot întrebi unde ai greșit, cum de s-a ajuns la despărțire și daca mai există vreo posibilitate să vă împăcați. În orice caz, întotdeauna fă ceea ce simți. 

5. Nu da vina doar pe tine

Într-o relație nu poți controla acțiunile partenerului. Fiecare dintre noi ar trebui să își asume ceea ce face și să își dea seama că frustrările și nesiguranțele nu ne vor ajuta să ne revenim după o despărțire. Eliberează-te de gândurile negative, iar dacă simți că nu poți face față singură, caută ajutor.

6. Concentrează-te pe lucrurile frumoase

Se poate întâmpla ca într-o relație să nu ne simțim fericite, însă totuși să alegem să stăm alături de respectivul partener. După o despărțire trebuie să lași în spate toate suferințele, greutățile și durerea și să apreciezi lucrurile frumoase pe care le ai în viața ta. Tu ești cea mai importantă persoană din viața ta și trebuie să faci orice îți stă în putință pentru a fi fericită. 

7. Iubește din nou

După o despărțire, fiecare dintre noi are nevoie de timp pentru a fi pregătit să iubească din nou. În plus, alegem să trecem în mod diferit peste o despărțire, dar contează foarte mult să te înconjori de persoane în care să ai încredere și care să te facă să iubești din nou. 

Citește și:
4 lucruri neadevărate pe care bărbații cred că femeile le vor

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/7-pasi-simpli-care-te-ajuta-sa-iti-revii-dupa-o-despartire-704753/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si