Prima pagină » 7 zone esențiale unde dermatologii și-ar dori să aplici protecție solară

7 zone esențiale unde dermatologii și-ar dori să aplici protecție solară

Autor: admin
0 comentarii
7 zone esențiale unde dermatologii și-ar dori să aplici protecție solară

Dermatologii ne îndrumă să fim atente la aceste zone cu deficiență de protecție solară.

1. Scalp

Știm cu toții că este esențial să aplicăm din belșug cremă pentru protecție solară. Creștetul este un punct focal major pentru soare, dar prea rar ne gândim să-l protejăm. Acesta este motivul pentru care scalpul se întâmplă să fie iritat sau cu puțină roșeață după o zi de plajă. Poți preveni arsurile scalpului dacă aplici protecție solară sub formă de spray la fiecare 2-3 ore.

2. Urechi

Urechile și buzele sunt zonele cu risc ridicat al cancerului de piele. Aplică protecție solară din belșug și folosește pălăriile pentru un extra avantaj. Șepcile nu oferă destulă protecție, fiind recomandate folosirea pălăriilor mari, specific făcute pentru plajă.

3. Buze

Probabil știi deja cum să tratezi buzele uscate, dar ești mereu atentă să le protejezi și împotriva soarelui? Buzele sunt al doilea element de pe lista celor mai importante locuri unde să aplici protecție, întrucât ele sunt expuse razelor soarelui 24/7, 365 de zile pe an. Este recomandat să folosim balsam de buze cu SPF 30 sau mai mare și să-l reaplicăm la fiecare câteva ore.

4. Pleoape

Desigur, știi deja cum să aplici cremă de soare pe față – nas, obraji, frunte. Dar când a fost ultima oară când ai aplicat cremă și pe ploape? Chiar dacă te gândești că o să porți ochelari de soare toată ziua, pielea din jurul ochilor este cea mai subțire și delicată din tot corpul, oferindu-i soarelui șansa să pătrundă ușor prin ea. Astfel, este crucial să aplici protecție solară și în acestă zonă.

5. Gât

Cele mai citite articole

Tindem să uităm de această zonă atât când ne facem rutina de anti-îmbătrânire, cât și atunci când aplicăm crema de soare. Pentru o aplicare eficientă pe tot corpul este nevoie de minim 30 de ml de cremă de soare sau echivalentul unui pahar de shot. Când ai aplicat crema pe tot corpul și mai ai puțină cantitate rămasă și nu știi unde să o aplici, optează pentru gât. Este zona foarte des omisă, deși este constant expusă, în special dacă ai părul scurt sau preferi să îl ții strâns. Aplică protecția cu 15 minute înainte de expunerea la soare și reaplică la fiecare 2 ore sau mai des, în cazul contactului cu apa. Lasă crema să intre în piele măcar 15 minute înainte de a intra înapoi în apă.

6. Laba piciorului

Consideri ca laba piciorului și degetele de la picioare sunt protejate pentru că sunt îngropate sub nisip sau în apă? Te înșeli. Aceste zone sunt la fel de predispuse la arsuri ca și restul corpului iar papucii pentru plajă nu oferă protecție mai deloc. Aplică o doză generoasă de cremă pe picioare, inclusiv între degete.

7. Mâini

Se spune că pielea mâinilor arată primele semne de îmbătrânire, așa că oferă-le un plus de dragoste și atenție când vine vorba de protecția împotiva soarelui. Ținând cont că sunt mereu expuse razelor de soare, merită să investești mai mult în protejarea lor.

Citește și:
Obiceiuri de îngrijire pe care să le adopți înainte ca semnele de îmbătrânire să apară

Text: Despina Miron
Foto: Instagram.com/ellenvlora

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/7-zone-esentiale-unde-dermatologii-si-ar-dori-sa-aplici-protectie-solara-611767/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si