Prima pagină » 8 documentare despre încălzirea globală care te vor pune pe gânduri

8 documentare despre încălzirea globală care te vor pune pe gânduri

Autor: admin
0 comentarii

Ghețarii se topesc, încălzirea globală își face simțită prezența, oceanele sunt din ce în ce mai poluate, resursele naturale scad, iar animalele mor. O parte considerabilă din viața sălbatică este pe punct de dispariție. Planeta, așa cum noi o știm, se schimbă constant, și nu în bine. Tot mai multe persoane și-au dorit să surprindă aceste consecințe în imagini, astfel încât să poată fi răspândite în toată lumea. Iată opt documentare ce ne-au adus la cunoștință situația precară a planetei și ce putem face pentru a o îmbunătăți:

Our Planet (2019)

Acest documentar britanic arată explicit modul în care schimbarea climatică ne-a afectat planeta. Serialul produs de Netflix, regizat de Alastair Fothergill, portretizează cum acțiunile oamenilor au cauzat o reacție în lanț ce afectează eco-sistemul într-un mod ireparabil.

Chasing Ice (2012)

În acest documentar, fotograful James Balong și echipa lui vor să sublinieze realitatea și adevărul din spatele topirii ghețarilor. Imaginile sunt absolut impresionante, documentarul câștigând numeroase premii, de-a lungul timpului.

Earth (2007)

„Earth” arată cum animalele încearcă să-și crească puii într-un mediu care devine din ce în ce mai periculos. Evidențiază, de asemenea, provocările cu care se confruntă un urs polar și cei doi pui nou-născuți și un elefant alături de puiul ei care se străduiesc să găsească mâncare și apă, necesare supraviețuirii.

Before the Flood (2016)

Leonardo DiCaprio se întâlnește cu activiști ai mediului, oameni de știință și lideri ai lumii pentru a discuta și a înțelege pericolele schimbării climatice și impactul pe care îl va avea asupra vietăților. Cu toții încearcă să găsească posibile soluții în privința acestor probleme serioase.

Racing Extinction (2015)

Cele mai citite articole

Activiști, oameni de știință și cercetători se alătură lui Louie Psihyos pentru a explica modul în care omenirea a jucat un rol imens în pierderea a cel puțin jumătate dintre speciile lumii. Acest documentar ne arată cum oamenii sunt responsabili pentru dispariția unora dintre cele mai rare specii de animale din lume.

An Inconvenient Truth (2006)

Acest documentar câștigător al premiului Oscar îi are în prim-plan pe Al Gore, fost candidat la președinție, și numeroși actori, care se întâlnesc în fața unei audiențe pentru a explica cum oamenii au creat o adevărată dezordine pe planetă. Gore ne educă în privința a ceea ce poate fi făcut pentru a remedia situația.

A Plastic Ocean (2013)

Craig Leeson, regizor de documentare, se aventurează într-o călătorie pentru a descoperi cantitatea alarmantă de plastic existentă în oceanele lumii. El investighează impactul asupra mediului pe care poluarea prin plastic o produce asupra apelor și cum o putem diminua.

Cowspiracy: The Sustainability Secret (2014)

Acest documentar explorează impactul pe care agricultura animală o are asupra mediului. De asemenea, investighează politica anumitor organizații de mediu pe acest subiect. Suntem introduși și în alte probleme cu adevărat importante, precum încălzirea globală, defrișarea și distrugerea mediului înconjurător.

Citește și:
10 filme alb-negru pe care trebuie să le vezi

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/8-documentare-despre-incalzirea-globala-care-te-vor-pune-pe-ganduri-658146/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si